Neler Yeni

Yardım Kasanın fanlarını takınca görüntü gelmiyor

hamzaersoy

80+ Bronze
yeni kasa aldım tüm parçaları eksiksiz taktım görüntü de sorunsuz geldi fakat sonra kasanın fanlarını takmadığımı fark edip pcyi kapatıp fanların da kablosunu psu’dan gelen güç şeyine takınca görüntü gelmez oldu. sonra o kabloyu çıkarsam da yine de görüntü alamadım. kasa dk431 fikri olan var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada ilk taktığımda fanların ışıkları da vardı fakat sonraki denemelerimde taksam da rgbleri yanmaz oldu

hamzaersoy

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci ekran kartın ve psu nedir
işlemcim r5 5600, ekran kartı rx6800, psu da everese 6600 650w. dediğim gibi fanları ilk taktığımda evet görüntü gitmişti ama en azından rgbleri yanıyordu. şimdi hangi kombinasyonu denersem deneyeyim rgbleri de yanmıyor ama dönmeye devam ediyorlar. tek ram ile de denedim yerlerini değiştirdim fakat hala görüntü yok. güç boşaltma işlemi yaptım pinleri fişleri çıkarıp bekledim taktım ama hala görüntü yok. ne olabilir bunun sebebi? şimdi birkaç saat fişleri çıkartıp beklemeye aldım yine. fansız ve tek ram ile deneyeceğim

bir fikri olan var mı

üste çıkması için tekrar mesaj atmak zorundayım. kısa devre ile alakalı bir şey mi yoksa yanan bir parça mı var?

Son düzenleme:

hamzaersoy

80+ Bronze
bilgisayarın çekeceği gücü hesapladığımda tavsiye edilen psu 600-699watt olarak gözüküyor. acaba watt sınırındaydı da fanları takınca aşırtma mı oldu
IMG_8806.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kerim Salman
MSI sitesinden baktım minimum 580 watt istiyor ve senin yazdıgın everest modeli 650 degil 600 watt olması lazım bi daha kontrol et istersen, fazla watt dan dolayı bu sorun olmus olabilir. Zaten görüntüyü veren ekran kartı oldugu için ve 6800 ekran kartı 250 watt cektiği içn yeterli beslenemiyor olabilir. elinde başka bir ekran kartı varsa takıp dene veya daha yüksek bir psu takıp dene

hamzaersoy

80+ Bronze
MSI sitesinden baktım minimum 580 watt istiyor ve senin yazdıgın everest modeli 650 degil 600 watt olması lazım bi daha kontrol et istersen, fazla watt dan dolayı bu sorun olmus olabilir. Zaten görüntüyü veren ekran kartı oldugu için ve 6800 ekran kartı 250 watt cektiği içn yeterli beslenemiyor olabilir. elinde başka bir ekran kartı varsa takıp dene veya daha yüksek bir psu takıp dene
maalesef başka psu ya da ekran kartım yok bugün halletmem lazım bir şeylerin yanmamasını umuyorum. psu’nun da üzernde 650w yazıyor. eğer fazla güç çekmeye çalıştıysa da zaten sonrasında fanları çıkarıp gücünü boşaltıp tekrar dneediğimde açılması gerekmez miydi

hocam everest 10000w yazsa bile max 1000w verir öyle düşün ayrica kasanin fanlari asiri dandik..
öneriniz ne peki burdan nası kurtarabilirim fanlar çalışmasa da olur şimdilik

ramleri silgi ile de sildim fakat sonuç aynı

Ekler

• IMG_8805.jpeg
    IMG_8805.jpeg
    1.6 MB · Hit: 16
Son düzenleme:

hamzaersoy

80+ Bronze
bios pilini çıkarıp taksam da aynı. naptım acaba kasanın değerlerine mi sövdüm niyr bu kadar zor bu kasadan görünt almak

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Bay fahare
O PSU onu kaldırmaz ekran kartını çıkart fanlar dönecek mi dua et yanmamış olsun

hamzaersoy

80+ Bronze
O PSU onu kaldırmaz ekran kartını çıkart fanlar dönecek mi dua et yanmamış olsun
çözüm olarak ne yapabilirim peki

ayrıca fanlar olmadan sorunsuz çalışıyordu bu psu ile birlikte. 4 tane 1200rpm dcv12V-0.2A fan bu kadar aşırtır mı gücü?

ekran kartını çıkartarak başlattım ve fanlar döndü evet. ama yanlış anladın ekran kartı takılıyken de fanlar dönüyordu, rgbleri yanmıyordu sadece. o da hala yanmıyor

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Bay fahare
çözüm olarak ne yapabilirim peki

ayrıca fanlar olmadan sorunsuz çalışıyordu bu psu ile birlikte. 4 tane 1200rpm dcv12V-0.2A fan bu kadar aşırtır mı gücü?

ekran kartını çıkartarak başlattım ve fanlar döndü evet. ama yanlış anladın ekran kartı takılıyken de fanlar dönüyordu, rgbleri yanmıyordu sadece. o da hala yanmıyor
O PSU iyi kaldırmış muhtemelen parçalar bozulmamış görünüyor PSU yenile zaten kötü bı marka hemde sertifika bile yok fanları takınca sınıra ulaşmış kendini kitlesi muhtmelen bana sorcak olursan PSU alana kadar kullanma ama kullanmam lazım diyorsan elinde ekran kartı varsa düşük güçte onu tak kullan yoksa bazı şeyleri eksilt mekanik diski çıkart CPU fan hariç fanları çıkar leşleri rgbleri iptal et öyle kullan (ki önermem ama zorda kaldıysa yapcsk bişi yok sorumluluk sana ait)

hamzaersoy

80+ Bronze
O PSU iyi kaldırmış muhtemelen parçalar bozulmamış görünüyor PSU yenile zaten kötü bı marka hemde sertifika bile yok fanları takınca sınıra ulaşmış kendini kitlesi muhtmelen bana sorcak olursan PSU alana kadar kullanma ama kullanmam lazım diyorsan elinde ekran kartı varsa düşük güçte onu tak kullan yoksa bazı şeyleri eksilt mekanik diski çıkart CPU fan hariç fanları çıkar leşleri rgbleri iptal et öyle kullan (ki önermem ama zorda kaldıysa yapcsk bişi yok sorumluluk sana ait)
anladım. psu piyasasını bilmiyorum sanırım 750w gibi bir şey almam gerek. bütçe dostu bildiğiniz bir şey önerebilir misiniz

ayrıca son kez rahatsız edeceğim neyine dikkat etmem gerek psu’ların? uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım benim parçalarıma, 2000tlye de 4000tlye de 750w psu varmış

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kerim Salman
anladım. psu piyasasını bilmiyorum sanırım 750w gibi bir şey almam gerek. bütçe dostu bildiğiniz bir şey önerebilir misiniz

ayrıca son kez rahatsız edeceğim neyine dikkat etmem gerek psu’ların? uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım benim parçalarıma, 2000tlye de 4000tlye de 750w psu varmış
bilgisayarın çekeceği gücü hesapladığımda tavsiye edilen psu 600-699watt olarak gözüküyor. acaba watt sınırındaydı da fanları takınca aşırtma mı oldu
Alıntıyı görüntüle
2 tane ssd 1 tane hdd takılıymış onlar da yük bindirmiştir, windowsun kurulu oldugu ssd kalsın digerlerini de sök öyle dene bi de

psu lar zaten tek tip olur hepsinin girişi çıkışı aynıdır kablolaması vs. sadece watt farkı ve sertifika farkı var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,631
Üyeler
167,690
Son üye
mootje.61
Top Bottom