Neler Yeni

Kasaya fazladan fan eklemek

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Hakkı Demir
Selamlar. Fotoğrafta x ile işaretlediğim kısımlara 4 tane fan eklemeyi düşündüm. En mantıklı hava akışı bu şekilde mi sağlanır? Daha iyi hava akışı elde etmek için farklı şekilde takabilir miyim?

Ekler

• 1731723735207.png
    1731723735207.png
    111.5 KB · Hit: 27

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,128
İsim
Ali
Alt kısım ekran kartına doğru hava üflemeli aşağıdan aldığı havayı içeriye doğru...

Üst kısım dışarıya sıcak havayı tahliye etmeli.

Genelde yan tarafa takılan fanlar içerden dışarıya hava atmak için kullanılıyor.

Alternatif senaryo 1
240mm sıvı soğutma takılır sıcak hava dışarı atılır.

Alternatif senaryo 2
Ters fan alınır. Düz gibi takılır ve içeriye soğuk hava girişi yapılır. Görüntü daha güzel görünür.

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Hakkı Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alt kısım ekran kartına doğru hava üflemeli aşağıdan aldığı havayı içeriye doğru...

Üst kısım dışarıya sıcak havayı tahliye etmeli.

Genelde yan tarafa takılan fanlar içerden dışarıya hava atmak için kullanılıyor.

Alternatif senaryo 1
240mm sıvı soğutma takılır sıcak hava dışarı atılır.

Alternatif senaryo 2
Ters fan alınır. Düz gibi takılır ve içeriye soğuk hava girişi yapılır. Görüntü daha güzel görünür.
sıvı soğutma kullanmayacam hocam. Alt kısmı yukarı üfleyecek şekilde takıcam, üst kısım da egzoz olarak takıcam. Yan taraftakileri egzoz olarak kullanmak pek mantıklı gelmedi ben onları içeriye hava versin diye takmayı düşünmüştüm. Ters fana çok takılmıyorum. Genel olarak bu şekilde takmam en doğru hava akışını sağlar değil mi? teşekkürler bu arada.

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,128
İsim
Ali
sıvı soğutma kullanmayacam hocam. Alt kısmı yukarı üfleyecek şekilde takıcam, üst kısım da egzoz olarak takıcam. Yan taraftakileri egzoz olarak kullanmak pek mantıklı gelmedi ben onları içeriye hava versin diye takmayı düşünmüştüm. Ters fana çok takılmıyorum. Genel olarak bu şekilde takmam en doğru hava akışını sağlar değil mi? teşekkürler bu arada.
Evet, görüntü önemli değil derseniz yan taraf içeriye soğuk hava girişi yaparsa daha iyi olur. Ters fanlar uygun olsa bu işler için hem görüntü hemde hava akışı için epey iyi oluyor. Asus ve Thermalright markasında görmüştüm.

Sadece fikir açısından.

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Hakkı Demir
Evet, görüntü önemli değil derseniz yan taraf içeriye soğuk hava girişi yaparsa daha iyi olur. Ters fanlar uygun olsa bu işler için hem görüntü hemde hava akışı için epey iyi oluyor. Asus ve Thermalright markasında görmüştüm.

Sadece fikir açısından.
sıkıntı yok hocam ya. Kasa değiştirdim de eski kasadaki 4 fanı takmayı düşündüm. Görüntü ters olsa bile güzel durur diye düşünüyorum. Hava akışına faydası olacaksa sıkıntı yok. Teşekkür ederim yardımın için. Üşenmediğim zaman fotodaki gibi montajlarım. Son bir isteğim var hocam. Fan çoklayıcı (3lü) önerebilir misin? piyasada direkt bu ucuzmuş alayım demek istemiyorum da.

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,128
İsim
Ali
sıkıntı yok hocam ya. Kasa değiştirdim de eski kasadaki 4 fanı takmayı düşündüm. Görüntü ters olsa bile güzel durur diye düşünüyorum. Hava akışına faydası olacaksa sıkıntı yok. Teşekkür ederim yardımın için. Üşenmediğim zaman fotodaki gibi montajlarım. Son bir isteğim var hocam. Fan çoklayıcı (3lü) önerebilir misin? piyasada direkt bu ucuzmuş alayım demek istemiyorum da.
Hocam 3lü slink 5li olanda bunu görüyorum. 4pinden sadece güç vermek için en basit marka model bile iş görür.

Ama kontrolcü, argb çoklayıcı filan derseniz kullanmadığım ürünler olduğu için ne desem yalan olur.

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Hakkı Demir
eyvallah yardımınız için

Top Bottom