Neler Yeni

kasayı beyaza boyadım 🎨

louis bloom

80+ Silver
Aşama aşama yazar mısın? İlgimi çekti ilginç Bi proje olmuş. Belki ben de yaparım :)
ilk aşamada baya bi can sıkıntısı vardı hocam dedim napsam napsam sonra aklıma kasa geldi dedim zaten değişeceğim beceremezsemde sağlık olsun dedim

ardından https://www.trendyol.com/motip/beyaz-500-c-isiya-dayanikli-boya-400ml-germany-420139-p-3020151

bu sprey boyadan 3 kutu aldım (isiya dayanikli olmasi önemli)

pc yi komple söktüm iyi bi zımparaladım her yerini tüm siyah boyayi çıkarttım sonra yikadim toz kalmayacak sekilde ardindan kuruttum indim binanin deposuna

önce 1 kat boya attim kasanin her yerine 2 saat bekledim ardindan tekrar boyadim 2. katı attim tam beyaz oldu sonra ne olur ne olmaz diyerek 1/2 saat daha bekleyip 3. katı attım

son olarakta astar attım ve depoda biraktim bugun gittim aldim son hali gördüğünüz şekilde ve gercekten camlarin siyah cercevesi olmasa orjinal rengi beyazmış gibi oldu. profesyonel bi işte sergilemedim yabancilar yapiyordu onlari izleyerek yaptim

beyaz renk seviyorsaniz deneyin bence zor islem degil ayriyeten boya 15/30 dk de de kuruyor ben usendigimden fazla bekledim

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın
ilk aşamada baya bi can sıkıntısı vardı hocam dedim napsam napsam sonra aklıma kasa geldi dedim zaten değişeceğim beceremezsemde sağlık olsun dedim

ardından https://www.trendyol.com/motip/beyaz-500-c-isiya-dayanikli-boya-400ml-germany-420139-p-3020151

bu sprey boyadan 3 kutu aldım (isiya dayanikli olmasi önemli)

pc yi komple söktüm iyi bi zımparaladım her yerini tüm siyah boyayi çıkarttım sonra yikadim toz kalmayacak sekilde ardindan kuruttum indim binanin deposuna

önce 1 kat boya attim kasanin her yerine 2 saat bekledim ardindan tekrar boyadim 2. katı attim tam beyaz oldu sonra ne olur ne olmaz diyerek 1/2 saat daha bekleyip 3. katı attım

son olarakta astar attım ve depoda biraktim bugun gittim aldim son hali gördüğünüz şekilde ve gercekten camlarin siyah cercevesi olmasa orjinal rengi beyazmış gibi oldu. profesyonel bi işte sergilemedim yabancilar yapiyordu onlari izleyerek yaptim

beyaz renk seviyorsaniz deneyin bence zor islem degil ayriyeten boya 15/30 dk de de kuruyor ben usendigimden fazla bekledim
Ön taraf ta beyaz olamıyor mu hocam gayet güzel olmuş cidden

louis bloom

80+ Silver
Ön taraf ta beyaz olamıyor mu hocam gayet güzel olmuş cidden
cami degistirmek lazim dediginiz sey icin ondeki temperli cam onun yerine mesh izgara yaptirabilirsiniz kasamodifiyem gibi yerler 100/200 tl ye yapiyor beyaz mesh bir izgara olabilir

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,890
İsim
Hacı
Fena duruyor :)

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Boyadığınız her kısım metal di değil mi hocam?
Plastiğin tutması için zemine farklı işlemler yspılması gerekli diye biliyorum.Gerçi 4 kat boya atmışsınız.

Engeuc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Ng3
Dilerseniz plastik kısımları motip plastik astarı ile önce astarlayıp boyayabilirsiniz.
Ayrıca camların yanındaki siyahları da beyaz yapmak için bir reklamcıda ölçülere uygun beyaz folyo kestirip yapıştırırsanız komple beyaz olur.
Ellerine sağlık çok başarılı olmuş

louis bloom

80+ Silver
Dilerseniz plastik kısımları motip plastik astarı ile önce astarlayıp boyayabilirsiniz.
Ayrıca camların yanındaki siyahları da beyaz yapmak için bir reklamcıda ölçülere uygun beyaz folyo kestirip yapıştırırsanız komple beyaz olur.
Ellerine sağlık çok başarılı olmuş
çok teşekkürler hocam ayriyeten öneriniz aklimda ön panele ya dediginiz gibi yapacagim ya da mesh panel yaptirmayi düşünüyorum temperli camın siyah köşeleri goze batiyor biraz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boyadığınız her kısım metal di değil mi hocam?
Plastiğin tutması için zemine farklı işlemler yspılması gerekli diye biliyorum.Gerçi 4 kat boya atmışsınız.
evet kasa komple metal hocam on panel plastik normalde plastik zemin icin ayri satilan sprey boyalar var ancak linkini attigim boyada bir sorun yaşatmadı kasada oldugu gibi on paneldede ayni şekilde güzel tuttu

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
merhaba arkadaşlar can sıkıntısından ne yapsam dedim ve kasayı beyaza boyamaya karar verdim. Zaten kasayi degistirecegim degistirmeden bi denemek istedim. kasanin içini doldurmaya üşendim yarin dolu halini atarim sizlere
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Kasa : Sharkoon TG5
Üst taraftaki Mesh filtre de beyaza boyayamaz mı? Veya beyaz Mesh tabaka ile oraya tekrar bir filtre yapılabilir. Ön tarafa yapacak pek bir şey yok ama üst taraf halledilebilir gibi geldi.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Eski sistem yatıyor kasa K500L boyasam yakışır mı aceba

images.jpeg

louis bloom

80+ Silver
Üst taraftaki Mesh filtre de beyaza boyayamaz mı? Veya beyaz Mesh tabaka ile oraya tekrar bir filtre yapılabilir. Ön tarafa yapacak pek bir şey yok ama üst taraf halledilebilir gibi geldi.
hocam boyarsam aralari kapanir mesh filtrenin ayriyeten sahsen ust tarafta siyah detay kalmasi bana hos geldi ama dedigim gibi bu kasayi ryzen 7 5700g ile kurdugum sistemde kullanacagim anasistemim icin yeni kasa alacagim o yuzden bunda biraz fantastik seyler denemeye calisiyorum .D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eski sistem yatıyor kasa K500L boyasam yakışır mı aceba

Alıntıyı görüntüle
değişiklik iyidir hocam boyayın pisman olmazsınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,556
Üyeler
166,564
Son üye