Neler Yeni

KASIM-ARALIK 2022 İndirimlerinde Topladığım Sistem

Mirkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Mirkan Çiçek
Hocam anakart ile powersupply'ı kaça almıştınız

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
çoğunluk yanlış olmuşta sağ taraf, ssd ve psu diyebiliriz kısaca
kanka dandik dediğin parçalardan ssd olan dramli phison kontrocülü bir ssd,, psuda high power 650w 80+bronze psu modelide, fsp seasonic gibi ana üreticilerden biri. bence siz marka model konusuna hakim değilsiniz gücenmeyin ama :) teşekkürler yine fikirleriniz için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam anakart ile powersupply'ı kaça almıştınız
ikisinide kasım ayındaki kampanyada aldım. anakartı duyunca şaşıracaksın şuanki fiyatlarla kıyasladığında. anakart 1234TL psuda 999tl.

JSezar

80+ Silver
İyi yapmışsın.fiyatı uygun parça kalitesi de iyi

NightWish2434

80+ Silver
kanka dandik dediğin parçalardan ssd olan dramli phison kontrocülü bir ssd,, psuda high power 650w 80+bronze psu modelide, fsp seasonic gibi ana üreticilerden biri. bence siz marka model konusuna hakim değilsiniz gücenmeyin ama :) teşekkürler yine fikirleriniz için.
SSD bilmiyordum ama PSU şakaya gelmez MSI Asus gibiler güven verir

Mirkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Mirkan Çiçek

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
SSD bilmiyordum ama PSU şakaya gelmez MSI Asus gibiler güven verir
alakası bile yok bro anakart ram ekran kartı konusunda dediğin gibi asus msi gigabyte'ı tek geçerim alternatifsiz. asus msi 4-5 yıllık psu üreticileri, seasonic fsp high power bunlar 20-25 yıllık psu üreticisi ve bazısıda 40-50 yıllık elektrik elektronik çözüm üreticileri.
Mesaj otomatik birleştirildi:

üzücü malesef şuan baktım 3000 bandında geziyor asus tuf b450m-plus II modeli.

Mirkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Mirkan Çiçek

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
İleri tarihlere not olsun diye Kasım-Aralık kampanları tarihinde topladığım sistem. Fotoğraftaki parçaların toplam maliyeti 16.700TL tuttu, şuan ne kadar eder hiç hesaplamadım ama ileri tarihlere not olsun diye eklemek istedim. Tüm parçalar sıfır alındı ve alındığı yerlerle birlikte fotoğrafada ekledim. Bakalım ne kadar fiyatlar oynayacak kıyaslamış oluruz veya parçalar hakkında deneyimlerimizi paylaşırız.
Kasım-Aralık indirimlerinde satın aldığınız birşeyler varsa sizde paylaşın hepimiz neyi ne kadara almışız, alınan fiyatın karşılığını hakediyor mu tavsiye edilir mi edilmez mi konuşmuş oluruz.
Parçalar hoş ama anakartı b550 isterdim benimde 3060ti r5 5600 sistemim va ben biraz tuzluya topladım 20k yı gördü temmuz ayında falan aldım.
Merak ettiğim pubg de 144 ün altına düşüyor mu fps'in ?? Ben msi ab. de high ve low ayarlarda baya test ettim gpu kullanımı high ayarlarda bile %60 70 lere gerileyebiliyor.144 ün altına ilk atladığım kalabalık yerlerde (kenar yumuşatma , doku , ve rötuş yüksek diğerleri düşükte ayrıca ölçeklendirme 120 de ) 120 110 lara gerileyebiliyor.Bu yüzden ekran odaklı yapıp 144 e sabitledim +200 den düşüp droplamasın diye.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Parçalar hoş ama anakartı b550 isterdim benimde 3060ti r5 5600 sistemim va ben biraz tuzluya topladım 20k yı gördü temmuz ayında falan aldım.
Merak ettiğim PUBG de 144 ün altına düşüyor mu fps'in ?? Ben msi ab. de high ve low ayarlarda baya test ettim gpu kullanımı high ayarlarda bile %60 70 lere gerileyebiliyor.144 ün altına ilk atladığım kalabalık yerlerde (kenar yumuşatma , doku , ve rötuş yüksek diğerleri düşükte ayrıca ölçeklendirme 120 de ) 120 110 lara gerileyebiliyor.Bu yüzden ekran odaklı yapıp 144 e sabitledim +200 den düşüp droplamasın diye.
pubg'yi 5000 saattir oynadım halada oynuyorum. şunu net birşekilde söylüyorum işlemcin 12900K ekran kartın 3050 olsun diğer tarafta ryzen orta segment veya intelden muadil 12400f ve ekran kartın en babaların babası 4090 olsun. hertürlü competitive (rakibi daha kolay görebilme ve bol fps verme) ayarlarında 3050'li sistem tokatlayıp basıp geçiyor. gariptir koreliler pubgnin optimizasyonu neredeyse %80'i işlemci ve ram'e abanan bi oyun olarak tasarlamışlar. işlemcin ne kadar üstse fps'in o kadar üst oluyor. bende de bu arada işlemci kullanımı %30larda takılırken ekran kartı kullanımı max %70-80lere çıkıyor o da maks yani normalde %50lerde takılıyor fpsde 150-400 arası sürekli gidip geliyor. oyunun yapısı gereği oluyor bu. örn pubg loblide fps limiti kaldırın direk ekran kartı kullanımı %97 çıkıyor. bu yüzden pubgde ekran kartı benchmark yapmak istiyorsan lobide ölçücen kanka yada 2K 4K vs full grafik abanıcan. yoksa oyun direk sana diyorki bana ekran kartı değil bana işlemci aaaaallll bol bol mhzli düşük gecikmeli ram aaaaal :)

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
PUBG'yi 5000 saattir oynadım halada oynuyorum. şunu net birşekilde söylüyorum işlemcin 12900K ekran kartın 3050 olsun diğer tarafta ryzen orta segment veya intelden muadil 12400f ve ekran kartın en babaların babası 4090 olsun. hertürlü competitive (rakibi daha kolay görebilme ve bol fps verme) ayarlarında 3050'li sistem tokatlayıp basıp geçiyor. gariptir koreliler pubgnin optimizasyonu neredeyse %80'i işlemci ve ram'e abanan bi oyun olarak tasarlamışlar. işlemcin ne kadar üstse fps'in o kadar üst oluyor. bende de bu arada işlemci kullanımı %30larda takılırken ekran kartı kullanımı max %70-80lere çıkıyor o da maks yani normalde %50lerde takılıyor fpsde 150-400 arası sürekli gidip geliyor. oyunun yapısı gereği oluyor bu. örn PUBG loblide fps limiti kaldırın direk ekran kartı kullanımı %97 çıkıyor. bu yüzden pubgde ekran kartı benchmark yapmak istiyorsan lobide ölçücen kanka yada 2K 4K vs full grafik abanıcan. yoksa oyun direk sana diyorki bana ekran kartı değil bana işlemci aaaaallll bol bol mhzli düşük gecikmeli ram aaaaal :)
Anladım brom.144 ün altına düşmüyor yani 150 de kalıyor demişsin de .

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Anladım brom.144 ün altına düşmüyor yani 150 de kalıyor demişsin de .
yok hayır tam tersine değişken smoke içinde ayrı yoğu şehir fightında ayrı açık alanda ayrı su da ayrı. bazen 90 bile oluyor son circle çok kişi yaşadığında.

Top Bottom