40a bu tarz bir sistemin imkanı yok gibi vatanda bile 42ye gelmişti.Dostlar 4-5 aydır pc almak için uğraşıyorum fakat kelepir almak istiyorum niyetim 40 a falan 7500F 4070S ikilisi sıkıştırmak ama olmuyor yani Kasım ayında bu tarz f/p sistemler gelir mi
Hocam Gamegarajda shark 7a var 37.5 gibi fiyatı var.Diğer bileşenler biraz zayıf sadece.Dostlar 4-5 aydır pc almak için uğraşıyorum fakat kelepir almak istiyorum niyetim 40 a falan 7500F 4070S ikilisi sıkıştırmak ama olmuyor yani Kasım ayında bu tarz f/p sistemler gelir mi
Bu sistemin b650M R anakartlısı Zotac marka olanı 32 gb 6000 MHz cl30 olan hali vatanda 42.000₺ ye satıldı haziran ayında bende o bantta bir kampanya bekliyorum aslında.Hocam Gamegarajda shark 7a var 37.5 gibi fiyatı var.Diğer bileşenler biraz zayıf sadece.
Shark 7A-RTX SUPER - Game Garaj
Shark 7A-RTX SUPER, Son Nesil AMD Ryzen işlemci seçenekleri, Nvidia GeForce RTX 4000 Super ekran kartı seçenekleri ile Shark 7A-RTX SUPER hazır sistem bilgisayar, oyuncu bilgisayarı en iyi fiyat ve taksit seçenekleri ile GameGaraj'da!www.gamegaraj.com
39 olmuş fiyat.Daha 2 gün önce 37.5'tu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Bütçe çıkarsa bu şekilde çıkmazsa da soğutucuyu daha sonra almak üzere çıkararak alabilirsiniz hocam.
36.000₺ ydi Özelleştirmeler ile fulleyince 42.000₺ oluyordu40a bu tarz bir sistemin imkanı yok gibi vatanda bile 42ye gelmişti.
Belki yıl sonlarına doğru ama yinede pek sanmıyorum. Firmalar aç gözlü
Fakat soğutucusu yoktuBu sistemin b650M R anakartlısı Zotac marka olanı 32 gb 6000 MHz cl30 olan hali vatanda 42.000₺ ye satıldı haziran ayında bende o bantta bir kampanya bekliyorum aslında.
36.000₺ ydi Özelleştirmeler ile fulleyince 42.000₺ oluyordu
Tamam işte 43 44e gelme ihtimali. (Cok düsükte olsa) Var hala ama 40 sanmıyorum vatandakini alsaymıssınız keşke baya avantajlıydı oBu sistemin b650M R anakartlısı Zotac marka olanı 32 gb 6000 MHz cl30 olan hali vatanda 42.000₺ ye satıldı haziran ayında bende o bantta bir kampanya bekliyorum aslında.
36.000₺ ydi Özelleştirmeler ile fulleyince 42.000₺ oluyordu
Fakat soğutucusu yoktu
Şimdi bi sistem atmışlar 35 küsüre ama 4070 li ve anakart A chipsetTamam işte 43 44e gelme ihtimali. (Cok düsükte olsa) Var hala ama 40 sanmıyorum
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-4070-ti-oc-16gb-a620m-e-500gb-ssd-16gb-ram.html baya baya iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum gibi gibiTamam işte 43 44e gelme ihtimali. (Cok düsükte olsa) Var hala ama 40 sanmıyorum vatandakini alsaymıssınız keşke baya avantajlıydı o
Rtx 4070 Ti Super varŞimdi bi sistem atmışlar 35 küsüre ama 4070 li ve anakart A chipset
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-4070-ti-oc-16gb-a620m-e-500gb-ssd-16gb-ram.html baya baya iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum gibi gibi
Şimdi bi sistem atmışlar 35 küsüre ama 4070 li ve anakart A chipset
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-4070-ti-oc-16gb-a620m-e-500gb-ssd-16gb-ram.html baya baya iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum gibi gibi
Rtx 4070 Ti Super var
Aynen öylevatanda bahsettigin sistemin ram'ini 32gb yapmak lazım, tek m2 slotlu anakart oldugu icin 1 tb ssd koymak da şart.
7500f stock sogutucu ile ısınan bir işlemci. ram ve ssd ortalama 4-5 bin tl ek masraf çıkaracak. sıvı sogutma da 4 lira desek ortalama, 8-9 lira eklemek lazım bu fiyata. 650 watt güç kaynagı da 4070 ti super için ucu ucu yeterli diyebilirim. şart degil yükseltmek. a620m anakartla da kullanılır yine bu pc hiç bir şey değişmez hayatında anakartı daha pahalı bir şey alınca. 57-58 bin lira falan bu kasa yani kısaca aslında.
Nasıl aynen öyle? anakart chipseti önemsiz mi yaniAynen öyle
Anakartı değiştirirsen uzun ömürlü olmaz mıvatanda bahsettigin sistemin ram'ini 32gb yapmak lazım, tek m2 slotlu anakart oldugu icin 1 tb ssd koymak da şart.
7500f stock sogutucu ile ısınan bir işlemci. ram ve ssd ortalama 4-5 bin tl ek masraf çıkaracak. sıvı sogutma da 4 lira desek ortalama, 8-9 lira eklemek lazım bu fiyata. 650 watt güç kaynagı da 4070 ti super için ucu ucu yeterli diyebilirim. şart degil yükseltmek. a620m anakartla da kullanılır yine bu pc hiç bir şey değişmez hayatında anakartı daha pahalı bir şey alınca. 57-58 bin lira falan bu kasa yani kısaca aslında.
Hayır. Yanlıs anlamışsın anakart ve kasa boyutu ilerdeki geliştirmelere daha açıktır.Nasıl aynen öyle? anakart chipseti önemsiz mi yani
Anakartı değiştirirsen uzun ömürlü olmaz mı
Anakartlar büyüyor mu chipset yükselinceHayır. Yanlıs anlamışsın anakart ve kasa boyutu ilerdeki geliştirmelere daha açıktır.
Atalım anakart iyi kasa kücük aio sığmaz güçlü işlemciyle değiştiğinde sıkıntı yaratabilir.
Veya tam tersi koca kasa aldın aio sığdı ama anakart düsük bu sefer upgrade edilir olmaz
Hayır onu demek istemedim. İleriye dönük soketi anakartlar ile işlemci upgrade daha kolayAnakartlar büyüyor mu chipset yükselince
Anakart yerine işlemci mi değiştirirsin diyorsunHayır onu demek istemedim. İleriye dönük soketi anakartlar ile işlemci upgrade daha kolay