Herkese merhaba. 17 yaşıma 4 ay var boyum 183 kilom 83 yağ oranım internetten baktığım kadarı ile 100 de 30 civarı olabilir kemiklerim iri değil omuzlarım falan dar yani vücudumda çok az kas var ve yağlı bir vücuda sahibim fitness yapmayı düşünüyorum ama zargana olabilirim diye çok korkuyorum amacım pek zayıflamak değil yağları yakıp kalıp ve kas kazanmak omzumu falan genişletmek yani kısaca zayıf ince bir vücut değil de kalıplı olmak istiyorum zargana olmak istemiyorum bunun için nasıl spor yapacağımı ve besleneceğimi bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz bilgi eksikliğim çok fazla bu konuda. Ayrıca bu konunun yanında çok önemli olan jinekomasti şüphem de var göğüslerim bayağı büyük yağdan da olabilir belki spor yaparken göğüsleri mi küçültmek de bir diğer hedeflerimden biri nasıl yapabilirim? Umarım derdimi güzel anlatmışımdır, şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Vücut geliştirme sporu tam senlik.
(Fitness=Vücut geliştirme. Spor aynıdır, amaçlar farklıdır.) Gidiyorsun bir spor salonuna kayıt oluyorsun. 2 hafta full body idman ile başlayıp hamlığını bir güzel atıyorsun. CARDIO her zaman idmandan sonra yapılacak bak bu detay çok önemlidir. Neden diye sorarsan vücudunu ilk başta ağırlık ile daha iyi yormak için. 2.haftanın sonunda güzel bir çift bölge idmanı yapıyorsun. Örneğin pzt omuz önkol, salı göğüs arkakol, çarşamba sırt bacak vs vs.
Beslenme olarak 150 gr kadar protein alabilmen lazım. Ekmeği, şekeri yağı keseceksin. Belli bir süre meyve şekeri dahi tüketme kendini uzaklaştır. Bacak gününü asla atlama. Eğer ölmüş hale gelmediysen her idman sonu ve maksimum 2 günde bir karın çalış. İlk etapta %30 dediğin yağını 14-15'lere çekeceksin. Bu aşamaya kadar gel, sonra beni bul.
Supplement olarak eğer protein ihtiyacımın bir kısmını buradan karşılayım diyorsan whey protein kullan. Proteinli süt diye satılan ürünleri alma, süt sindirimi geciktirdiği için onun enzimi ancak gece yattığında olur (casein protein). Harici spor dönemimde aktif ve nedense severek kullandığım tek supplement olan Creatin kullanmanıda tavsiye ederim.