Neler Yeni

Kazada kim haklı çıkar

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
Bir araba kazası yaptım ben sağ şeritte karışı taraf sol şeritteyken, sinyal vermeden sağdaki yola girmek için önüme kırdı kaza yaptık. Tutanakta o benim hızlı olduğumu iddia etti ben sinyal vermediğini iddia ettim. Olay yerinde kamera yok. Tek ortak ifade onun sol şeritten sağ dönmeye çalışması.
Sigorta kimi haklı çıkarır

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,700
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Bir araba kazası yaptım ben sağ şeritte karışı taraf sol şeritteyken, sinyal vermeden sağdaki yola girmek için önüme kırdı kaza yaptık. Tutanakta o benim hızlı olduğumu iddia etti ben sinyal vermediğini iddia ettim. Olay yerinde kamera yok. Tek ortak ifade onun sol şeritten sağ dönmeye çalışması.
Sigorta kimi haklı çıkarır
Sizin hızınız ortalama kaç km di ?

Muhtemelen sinyal sebebiyle karşıya vermezler gibime geliyor. Tabi hız faktörüde bunda önemli hızınız biraz yüksekse yüzdelik olarak bölünür

Son düzenleme:

TahinPekmez

80+ Silver
yavaşlayıp senin arkandan geçmesi gerekmiyor mu? sağa dönecekse solda ne işi var. sen hızlıysan ve düz gideceksen sağda ne yapıyorsun?

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizin hızınız ortalama kaç km di ?

Muhtemelen sinyal sebebiyle karşıya vermezler gibime geliyor. Tabi hız faktörüde bunda önemli hızınız biraz yüksekse yüzdelik olarak bölünür
Ya söyle tutanakta ben hızımın uygun olduğunu söyledim o da sinyal verildiğini yazdı. Ama ikimizde karşı tarafın tam tersi olduğunu yazdık Kanıtlaya bilecek bir kanıt yok ikisinide

siyabent

80+ Bronze
öncelikle geçmiş olsun ben artık haklı haksızı bulurken o piti piti falan yaptıklarını düşünüyorum o yüzden tamamen şans bence kamera yoksa

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yavaşlayıp senin arkandan geçmesi gerekmiyor mu? sağa dönecekse solda ne işi var. sen hızlıysan ve düz gideceksen sağda ne yapıyorsun?
Rampa çıktığımız için benzer hızlarda gidiyoruz o sebeple onu geçme gibi bir amacım yoktu o hız kesmeden döndü direk

siyabent

80+ Bronze
Ya söyle tutanakta ben hızımın uygun olduğunu söyledim o da sinyal verildiğini yazdı. Kanıtlaya bilecek bir kanıt yok ikisinide
ama adam sinyal vermiş olsa bile ve siz hız sınırını aşıyor olsanızda adamda da hata var bence en azından şöyle geçebilir hatası ayna kontrolü yetersiz

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Arkadan çarpmadınız değil mi.
Şerit değişiminde sinyal verilse dahi yol müsaitse şerit değişimi yapılır ayrıca yol çizgileri önemli

TahinPekmez

80+ Silver

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
ilyas koç
Sizi sollayıp önünüze kırarak sağa döndüyse karşı taraf suçlu ama sizde arkadan çarpmış gibi olmuşsunuz sanırım

Böyle durumlar için araç kamerası şart

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Osman Mert
Anlattığınız kadarıyla karşı taraf suçlu ve karşı tarafın da sol şeritten sağa dönmeye çalıştığını yazması onun baya aleyhine ve o sinyal vermiş bile olsa sizin geçmenizi beklemesi gerekirdi bence net olarak karşı tarafa verilir kusur

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Yol şeritleri normal kesikli.
Onu sağ ön kapısına çarptım
O sizin şeride geçmeye çalıştı değil mi.

Sinyal vermek yol hakkı onun oluyor anlamına gelmez. Sinyal verilir yolun müsaitlik durumuna bakılarak şerit değiştirilir suç onda görünüyor ama sigorta şirketleri kendi aralarında ki yapacağı mutabakat ne çıkar bilemem

Top Bottom