heissenberg13
80+
- Reaksiyon skoru
- 35
arkadaşlar evde 1 aylık dişi kedi sahiplenmeyi düşünüyoruzda bakım ve masrafları konusunda çekiniyonuruz bilgisi olan var mı büyük bir sorumluluk çünkü
arkadaşlar evde 1 aylık dişi kedi sahiplenmeyi düşünüyoruzda bakım ve masrafları konusunda çekiniyonuruz bilgisi olan var mı büyük bir sorumluluk çünkü
1 aylık kedi aşırı küçük sahiplenmek için. En az 2 aylık olmasını ve kuru gıdaya geçmesini bekleyin. Bu süreçte tuvalet eğitimini de tamamlamış olur zaten.arkadaşlar evde 1 aylık dişi kedi sahiplenmeyi düşünüyoruzda bakım ve masrafları konusunda çekiniyonuruz bilgisi olan var mı büyük bir sorumluluk çünkü
Son paragraf önemli. Bazen eve geliyorum eleman halıya kusmus. Uyanıyorum yanıma kusmus. Koltuklari vs hep tırmaladigi icin ona gore kumaş seçtik. Yani hayatın ona gore şekillenmesi lazım. Tüy ise işin son noktası. Kedi olan ev düzenli temizlenmezse tüyden geçilmez. Her şeye tamam olsanız bile tüy sizin için sorun olabilir. Bunları gözünüzü korkutmak için değil haberiniz olsun diye söylüyorum1 aylık kedi aşırı küçük sahiplenmek için. En az 2 aylık olmasını ve kuru gıdaya geçmesini bekleyin. Bu süreçte tuvalet eğitimini de tamamlamış olur zaten.
Kedim doğum yaptı 4 yavrumuz oldu 2 tanesini sahiplendirdik şu an 3 kedi ile hayatımıza devam ediyoruz. Aktaracağım bilgiler kıymetli
Masraf konusunda 2 temel masrafın var. Kum ve mama. Kum olarak tek kedi olacağı için alacağın 20 litrelik kum aylarca sana fazla fazla yeter zaten 5 litre kum 100 lira falan. Her gün kumunu temizlemen lazım bu arada. Mama olarak da belli başlı elle tutulur marka var zaten onların da 3 kilosu 1000 lira olan da var 10 kilosu 1000 lira olan da var. Proplan kullanmanı şiddetle tavsiye ederim aşırı memnunuz biz. 2 yıldır kullanıyoruz ve şimdiye kadar 1 kere bile mama konusunda sorun yaşamadık.
Diğer masrafların da ufak tefek veteriner masrafın olur aşı vs. Yılda 2 kere iç dış parazit yaptırın diyecekler ama gerek yok 1 kere bile yeter ama sonuçta ev kedisi. Onun haricinde yaş mama ödül maması alırsan onlar ekstraya girer. Haftada 1 yaş mama verirsin zaten felix yaş mama paketi 20 30 lira falan. Ödül maması da kafana göre artık ne kadar sana yakınlaşsın istiyosan ona göre fazla veya az verirsin ama ipin ucunu kaçırma.
Bunlardan başka diyecek pek bir şey kalmıyor zaten. Gerisi ev halkının sorumluluğu. Hasta olursa kusarsa falan çocuğun gibi bakman lazım tiksinmemen lazım. Yeri gelecek tuvalette kakasına basacak evde öyle gezecek. Yeri gelecek kusacak. Midem kaldırmaz temizleyemem demeyeceksin.
Hocam malt past kullandığınız halde tüy mü kusuyor yoksa sindirim sorunları mı var?Son paragraf önemli. Bazen eve geliyorum eleman halıya kusmus. Uyanıyorum yanıma kusmus. Koltuklari vs hep tırmaladigi icin ona gore kumaş seçtik. Yani hayatın ona gore şekillenmesi lazım. Tüy ise işin son noktası. Kedi olan ev düzenli temizlenmezse tüyden geçilmez. Her şeye tamam olsanız bile tüy sizin için sorun olabilir. Bunları gözünüzü korkutmak için değil haberiniz olsun diye söylüyorum
Evdeki otu vs yiyor sonra yamuluyorya. Bazende dışarda çok duruyor soğuk alıyor sanırım. Tüy değil bildiğin midesini boşaltıyor. Nadir yapıyor çok sık kusmuyorHocam malt past kullandığınız halde tüy mü kusuyor yoksa sindirim sorunları mı var?