Kedime ne yapmaliyim?

NedoxBey

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
540
Merhabalar, 8 yasinda bir British Shorthair kedim var uzun zamandir kendini yalamiyor yalarsa sadece bir kismini (arkalari disi) yaliyor. Bugun arka tuylerinin cok sertlestigini bir birine yapistigini fark ettim ve biraz kepek tarzi bisi buldum. Ne yapabilirim bilgisi olan var midir? Ve ekstra diskisini yapinca ustunu kapatmiyor yasliliktan midir?

Merhabalar, 8 yasinda bir British Shorthair kedim var uzun zamandir kendini yalamiyor yalarsa sadece bir kismini (arkalari disi) yaliyor. Bugun arka tuylerinin cok sertlestigini bir birine yapistigini fark ettim ve biraz kepek tarzi bisi buldum. Ne yapabilirim bilgisi olan var midir? Ve ekstra diskisini yapinca ustunu kapatmiyor yasliliktan midir?
Yaşlılıktan eklem ağrısı yüzünden olabilir veterinere gidin en iyisi.

8 yaş tam anlamıyla yaşlılık sayılmaz. Yani orta yaşın sonu, yaşlılığın eşiği olarak değerlendirilebilir. Herhangi bir sorun olmasa bile yıllık gitmesi gereken veteriner kontrolleri altı aya bir iner.

8 yaş tam anlamıyla yaşlılık sayılmaz. Yani orta yaşın sonu, yaşlılığın eşiği olarak değerlendirilebilir. Herhangi bir sorun olmasa bile yıllık gitmesi gereken veteriner kontrolleri altı aya bir iner.
Yillardir goturmedik veterinere bilemiyorum.

kardom sen yala diyeceğim ama hayvan ne yapıyor bu diyecek. İlk olarak hayvanı ılık su ile yıkayıp tarak ile tüylerini açın ve zorla hareket ettirin hayvana (eziyet gibi görünüyor fakat değil) ve yemeklerinde karbonhidrat ağırlıklı bol porteinli verin ve genç bir arkadaş iteleyin onu zora sokacak özellikle tekir öneririm britishlere hayatı zindan eder. Ama max 1-2 ay içerisinde hareketlenme ardından 3-4 ayda da eski haline dönüdüğünü görürsün ama 2-3 yıl sonra komple durmaya başlar bilgin olsun yaşını almış çünkü. Birde kediyi severken mümkün mertebe patilerinin altına hafif baskı yapın kan dolaşımı azaldığı için hissiyatını da azaltır bu durum son olarak da kardom bacaklarını da hareket ettirerek sevin. (hayvanları sevmem özellikle köpekleri fakat kediler sevimli olan tek hayvanlardır)

Veterinere götürün hocam başka sorunlarıda vardır kesin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,553
Üyeler
187,699
Son üye
4EverNight
Geri