Keenetic Modem - Performans Ayar Rehberi

ApRâ

Cezalı
80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,862
Merhabalar, geçen hafta bir modem güncellemesi yaparak Omni DSL cihazdan Extra DSL (2112 - Yeni sürüm) cihaza geçmiştim, bazı problemler ile karşılaştıktan sonra çözümü ekipler ile sağladık. Sonrasında cihazım için en iyi performans vermesi için bazı ayarlamaları yaptık bu ayarları sizin ile de paylaşıyorum, umarım işinize yarar.

Bu ayarları kimler kullanmalı sorusunun yanıtını vereyim, modem üzerinde ek işleri olmayan, oyun/gündelik kullanıcı tarafı için ideal ayarlardır. Bazı ayarları kaldırırken yine kendinize bunu kullanıyor muyum diye sorun, ek olarak her ayar tüm modellerde olmayabilir.

Bazı modellerde trafik sınıflandırmanın kapatılması dalgalanmanın önüne geçiyor, bu bağlamda buna kendiniz karar verebilirsiniz, benim ayarlım bu şekilde.
Not: Yüksek hızlı fiber internetlerde QoS bazen gecikmeye neden oluyor, benzeri durumlarda bunu kapatabilirsiniz.

1693394089657.png

Donanım ağ hızlandırıcısını kesinlikle kapatın. Eğer alt bir model kullanıyorsanız swap'ı açabilirsiniz.

1686665076966.png

Bileşen kısımları altında mevcut bileşenler, bu bileşenler hariç kalanları kaldırabilirsiniz. DSL hat üzerinden kullanıyorsanız XDSL modülünü bırakın.

1686665271857.png

DNS kullanmıyorsanız kaldırabilirsiniz fakat önerim kesinlikle kullanmanız.
1686665300397.png

IPV6 kullanıyorsanız burdan onu seçmeyi unutmayın.
1686665358488.png
1686665383561.png

1686665458502.png

USB modem kullanıyorsanız, buraya ellemeyin.
1686665502822.png

Modem üzerinde yine USB cihazları kullanıyorsanız buraya ellemeyin.
1686665565244.png

1686665593613.png

Bu ayarlardan sonra bantgenişliğini rahatlatmak ve internet dalgalanmalarının önüne geçmek için, cihaz listesinden cihazlarınızın durumunu sıralayın ve hız atamalarını yapmayı unutmayın.

İstemci.png

Son düzenleme:
Evet, Fiber yapıda kullandığım ve 100 Mbps üzeri desteklemediği için cihaz güncellemek durumunda kaldım.
Hocam peki bu bütçelerde 100Mbps için TpLink Archer V300 mü önerirsiniz yoksa Omni N300 mü? Ya da başka bir öneriniz var mı çok kararsız kaldım. İlk önceliğim çekim gücü.

Hocam peki bu bütçelerde 100Mbps için TpLink Archer V300 mü önerirsiniz yoksa Omni N300 mü? Ya da başka bir öneriniz var mı çok kararsız kaldım. İlk önceliğim çekim gücü.
Keenetic on numara modem ben de finere geçmeden önce omni n300 kullanıyodum şiddetle tavsiye ederim

Omninin çekim gücü baya iyi ben memnunum. Tplinkten kat kat iyidir emin ol. Kablosuzla kablolu arası 3mbps fark vardı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5ghz desteği yok ama aklınızda bulunsun.

Omni DSL, Archer VR300'den kat kat daha iyi bir modem. Donanım olarak wi-fi 5 dışında öne çıkan bir özelliği yok. Bunun yanında ısınıp performans kayıpları yaşatıyor.

Bunun yanında sıfır almak yerine ikinci elde düşünebilirsiniz.

Trafik sınıflandırmayı açtığınızda, izlediğiniz videolarda yavaş yüklenmeler oluyorsa, Kategori gruplarından Video ve Ses akışını yukarı sıraya taşıyın. Ana konuyada ufak bir güncelleme eklendi.

1691137054543.png

Son düzenleme:
merhaba sizce omni mi carrier mı çekim gücü olarak ?

omni 1100 tl carrier 1500 şuan değer mi çekim gücü ve hız için hangisi daha iyidir.

merhaba sizce omni mi carrier mı çekim gücü olarak ?

omni 1100 TL carrier 1500 şuan değer mi çekim gücü ve hız için hangisi daha iyidir.

Carrier daha güçlü bir cihaz ve omni'de 5ghz yok.

Carrier daha güçlü bir cihaz ve omni'de 5ghz yok.
anladım peki son bir soru daha modeme harici disk bağlayıp ftp sunucu olarak kullnıcam sizce biraz daha yatırım yapıp hopper mı almalıyım onda usb 30 var bunda 2.0 sanırım

anladım peki son bir soru daha modeme harici disk bağlayıp ftp sunucu olarak kullnıcam sizce biraz daha yatırım yapıp hopper mı almalıyım onda usb 30 var bunda 2.0 sanırım
hopper'da 3.0 yok diye biliyorum yeni çıkan sürüm hariç. Bu tarz teknik bilgileri doğrudan firmayı arayıp sorabilirsiniz, onlar daha doğru ve işinize yarayan bilgleri aktaracaklardır. Karar vermenizde de sizi daha aydınlatacak açıklamaları olacaktır.

Omni DSL'den memnun muydunuz?
hocam ev küçükse ve duvarlar kalın değil ise güzel olur idare eder ama bende var Türktelekomun fiber için verdiği archer den kat kat daha iyi ben iki modem aynı anda kullanıyorumve iyi 85 mbps çevresinde veriyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,069
Üyeler
187,286
Son üye
AnaksiAli
Geri