Kendiliğinden düşen performans sorunu

Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar pcyi ilk aldıgımda normal valoda aldıgım fps değerleri 320-350 fps ortalama alıyordum 2 gündür bi performans düşüklüğü var hiçbir ayar yapmama rağmen 250-300 arası gidip geliyor 1920x1080 düşük ayarlarda oynuyorum valorantı

Sistem 4060 Ve 5 5600

Arkadaşlar pcyi ilk aldıgımda normal valoda aldıgım fps değerleri 320-350 fps ortalama alıyordum 2 gündür bi performans düşüklüğü var hiçbir ayar yapmama rağmen 250-300 arası gidip geliyor 1920x1080 düşük ayarlarda oynuyorum valorantı

Sistem 4060 Ve 5 5600
Oyuna güncelleme gelmiş olabilir. Diğer oyunlarda durum nasıl?

Oyuna güncelleme gelmiş olabilir. Diğer oyunlarda durum nasıl?
Hocam tek oynadıgım oyun valorant :D ve cs 1.6 cs 1.6da fps cok sabit değil 100de oluyor 1000de oluyor o yüzden anlıyamıyorum ama valorantta cok bariz belli oluyor ortalama aldıgım fpsler 350yken 250 300e düştü

Hocam tek oynadıgım oyun valorant :D ve cs 1.6 cs 1.6da fps cok sabit değil 100de oluyor 1000de oluyor o yüzden anlıyamıyorum ama valorantta cok bariz belli oluyor ortalama aldıgım fpsler 350yken 250 300e düştü
CS 1.6'yı referans alma zaten. Ekran kartı sürücüsünü güncelledin mi? Valorantta yada Vanguardda bir güncelleme oldu mu?

Monitörünün Hz değerinden yüksek FPS alıyorsan fark edemezsin zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Artı olarak güncelleme gelmiş olabilir. Driverlarını kontrol et

CS 1.6'yı referans alma zaten. Ekran kartı sürücüsünü güncelledin mi? Valorantta yada Vanguardda bir güncelleme oldu mu?
Evet ekran kartı sürücüsünü experincede geldikce güncelliyorum valoranttada güncelleme gelmişti

biraz takıntılıyım ya ya ondan birde driverlerda bir tek ekran kartı driverlerine bakıyorum orda experince kendisi söylüyor pc yeni zaten 2 haftalık

Evet ekran kartı sürücüsünü experincede geldikce güncelliyorum valoranttada güncelleme gelmişti
Ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrardan kur bakalım sorun devam ederse oyun kaynaklı olma ihtimali çok yüksek:
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/221841/tr) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.

Geri