Neler Yeni

Yardım Kesintisiz Güç Kaynağı

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
UmutÖzmen
Bütçe
3000
Merhabalar,
Geçtiğimiz aynı kendime bir sisten topladım fakat sistemim sürekli açılıp kapanıyordu. teknik servisede götürdüm fakat onlarda bir sorun olmadığını söylediler.
Halbuki zaten evimin elektrik tesisatı eski olduğu için bundan kaynaklı dalgalanmalardan olacağından şüpheleniyordum.
ütü ocak vesaire taktığımızda şartel atıyordu. aynı şekilde yeni pc mi takıncada şartel atıyor. atmazsa bile anlık pcde güç kaybı oluyordu. Araştırdığımda kesintisiz güçkaynağı ile bu sorunun çözülebileceği oldu. Sİzlerden sistemime uygun ve bütçeyi çok zorlamayacak bir öneri istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizce yeterli olur mu?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-12-26 114622.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-26 114622.png
    92.2 KB · Hit: 30
Son düzenleme:

Uur01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
UĞUR
Bu ups’yi bir süredir bende takip ediyorum gayet f/p duruyor ancak line ve online ups olarak iki farklı var onların farkı da şu:

Online UPS ve Line (offline) UPS, güç kesintilerine karşı koruma sağlayan iki farklı UPS sistemidir. Online UPS sürekli bir güç kaynağı sağlarken, Line UPS yükü doğrudan şebeke gücünden besler ve sadece güç kesintisi durumunda pil gücünden çalışır.

Bence online bir ürün bakabilirsin

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Berk
Bu ups’yi bir süredir bende takip ediyorum gayet f/p duruyor ancak line ve online ups olarak iki farklı var onların farkı da şu:

Online UPS ve Line (offline) UPS, güç kesintilerine karşı koruma sağlayan iki farklı UPS sistemidir. Online UPS sürekli bir güç kaynağı sağlarken, Line UPS yükü doğrudan şebeke gücünden besler ve sadece güç kesintisi durumunda pil gücünden çalışır.

offline olması daha sağlıklı değil mi? yani kullanım senaryosu açısından veya ben mi yanlış anladım elektrik gidene kadar şebekeyi kullanıyor elektrik gittiği zaman devreye giriyor?

misal elektrik gittiğinde bilgisayar tak diye kapansın istemiyorum bana 5dakika bile kazandırsa işlerimi kaydedip pc kapatsam kafi, ups üzerinden çalışma yapmayı düşünmeden offline bir ups mi tercih etmeliyim?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
UmutÖzmen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim attığım ups iş görür o halde değil mi? Ya da online mı almam gerekiyor anlattığım soruna göre

Tive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Orhan
valla bende takip ediyordum cok kararsız kaldım hangi marka iyidir kötüdür öneriniz var mı acaba

Aykut D.

80+ Gold
Merhabalar,
Geçtiğimiz aynı kendime bir sisten topladım fakat sistemim sürekli açılıp kapanıyordu. teknik servisede götürdüm fakat onlarda bir sorun olmadığını söylediler.
Halbuki zaten evimin elektrik tesisatı eski olduğu için bundan kaynaklı dalgalanmalardan olacağından şüpheleniyordum.
ütü ocak vesaire taktığımızda şartel atıyordu. aynı şekilde yeni pc mi takıncada şartel atıyor. atmazsa bile anlık pcde güç kaybı oluyordu. Araştırdığımda kesintisiz güçkaynağı ile bu sorunun çözülebileceği oldu. Sİzlerden sistemime uygun ve bütçeyi çok zorlamayacak bir öneri istiyorum

Sizce yeterli olur mu?
Eve elektirikci cagirmaniz daha doğru olur

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Kaan
  • Online UPS: Kritik sistemler ve hassas cihazlar için.
  • Normal UPS: Ev veya küçük ofis kullanımları için daha uygun maliyetli

Uur01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
UĞUR
Her ikisi de ev kullanıcısı için ideal ancak online olanlar daha pahalı oluyor, çünkü elektrik kesintisi olduğunda online olanlar zaten bataryadan güç aldığı için kesinti olmamış gibi bataryadan harcamaya devam ediyor line olanlarda ise elektrik kesintisini agılayıp bataryadan kullanmaya başlıyor yani çok küçük gecikme değerleri olabiliyor

valla bende takip ediyordum cok kararsız kaldım hangi marka iyidir kötüdür öneriniz var mı acaba
Makel, tunçmatik, powerfull, apc
offline olması daha sağlıklı değil mi? yani kullanım senaryosu açısından veya ben mi yanlış anladım elektrik gidene kadar şebekeyi kullanıyor elektrik gittiği zaman devreye giriyor?

misal elektrik gittiğinde bilgisayar tak diye kapansın istemiyorum bana 5dakika bile kazandırsa işlerimi kaydedip pc kapatsam kafi, ups üzerinden çalışma yapmayı düşünmeden offline bir ups mi tercih etmeliyim?
offline olanlarda kapanma oluyor mu araştırmak lazım çünkü elektrik gittikten sonra batarya devreye giriyor o aralıkta bir gecikme mevcut enerji kesiliyor mu bilmiyorum acıkcası

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,097
Üyeler
163,777
Son üye
liko
Top Bottom