cornlov
80+ Bronze
- Katılım
- 23 Ocak 2024
- Mesajlar
- 982
Öncelikle, gerçekten bu iki firmadaki acılı çıtır kanatları çok tüketirdim, 12 li olarak yerdim.
Şimdi, fiyatlar aşırı pahalanınca, çözüm arayıp birsürü tarifi denedim, tariflere eklemeler çıkarmalar yaptım. Sonuç olarak gerçekten artık mükemmel bir tarifi tutturdum. Ve bunu sizlerle paylaşmayı istiyorum. 350-450 lira verip aç kalmaktansa, 100-150 liraya neredeyse 2 katını evde yapmak çok daha mantıklı ve tarifi dikkatlica uygularsanız bana hak vereceksiniz. Hızlıca anlatmaya başlayayım.
Malzemeler (Tavuk için);
250-300gr Tavuk kanat(Yaklaşık 8-9 Adet)
1 yemek kaşığı (varsa) Acılı mayonez (Tercihen heinz) VEYA acı sos, (acılı ketçap değil), ikisinden birini seçin.İkiside yoksa önemli değil.
3 çay kaşığı ACILI TOZ BİBER.
Tuz, (Damak tadına göre değişir)
Ben 1 tatlı kaşığı tuz atıyorum
2 Paket Indomie YEŞİL Noodle'dan çıkan chilly toz biberin tamamı, ve diğer bambu tozun yarısı (içindeki monosodyum glutomat tadı çok etkiliyor, tamamını koymayın. Yarısı)
Noodle baharatı olmasada olur. Ama gerçekten lezzetini çok etkiliyor, Ancak olmasada olur.
Dış paneleme için;
(Derin bir kaseye ekleyin)
5-6 Yemek kaşığı un.
3 yemek kaşığı mısır nişastası.
2 çay kaşığı ACI TOZ biber.
Yarım çay kaşığı karabiber (Opsiyonel)
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI;
Öncelikle tavukların tüylerini vs temizleyin ve SOĞUK SUDA hızlıca yıkayın, suyunu silkelemeden doğrudan yukarıdaki malzemeleri koyduğumuz kaba ekleyelim varsa bir eldiven giyerek tavukla baharatı bütünleştirelim, kıvamı çok koyu olursa çok az su ekleyebilirsiniz.
Ardından derin bir kaba SOĞUK su dolduralım ve kenara koyalım.
Panelemek için malzemelerimizi hazırlayıp tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
Soslu tavuktan 1 adet un karışımına atalım ve tavuğu sıkmadan sağa sola öne arkaya üzerine sürekli un atarak yavaş hareketler ile paneleyelim. Paneledikten sonra tavuğu hafifçe sallayalım üzerindeki fazla un dökülsun, ardından yanımıza koyduğumuz soğuk suya yavaş bir şekilde batırıp hemen çıkartalım, ve paneleme işlemini bir kez daha yapalım en sonunda tavukta ıslak ve nemli bir yer kalmamalı ve tavuğu panelerken sakın sıkmayın. Bu sekilde tavukları tek tek paneleyip bir tabağa yan yana dizelim. Tavada altın sarısı olana kadar kızartalım. Kızarttıktan sonra bir tabağa havlu kağıdın üzerine 5-10dk dinlendirelim. Afiyet olsun herkese.
Şimdi, fiyatlar aşırı pahalanınca, çözüm arayıp birsürü tarifi denedim, tariflere eklemeler çıkarmalar yaptım. Sonuç olarak gerçekten artık mükemmel bir tarifi tutturdum. Ve bunu sizlerle paylaşmayı istiyorum. 350-450 lira verip aç kalmaktansa, 100-150 liraya neredeyse 2 katını evde yapmak çok daha mantıklı ve tarifi dikkatlica uygularsanız bana hak vereceksiniz. Hızlıca anlatmaya başlayayım.
Malzemeler (Tavuk için);
250-300gr Tavuk kanat(Yaklaşık 8-9 Adet)
1 yemek kaşığı (varsa) Acılı mayonez (Tercihen heinz) VEYA acı sos, (acılı ketçap değil), ikisinden birini seçin.İkiside yoksa önemli değil.
3 çay kaşığı ACILI TOZ BİBER.
Tuz, (Damak tadına göre değişir)
Ben 1 tatlı kaşığı tuz atıyorum
2 Paket Indomie YEŞİL Noodle'dan çıkan chilly toz biberin tamamı, ve diğer bambu tozun yarısı (içindeki monosodyum glutomat tadı çok etkiliyor, tamamını koymayın. Yarısı)
Noodle baharatı olmasada olur. Ama gerçekten lezzetini çok etkiliyor, Ancak olmasada olur.
Dış paneleme için;
(Derin bir kaseye ekleyin)
5-6 Yemek kaşığı un.
3 yemek kaşığı mısır nişastası.
2 çay kaşığı ACI TOZ biber.
Yarım çay kaşığı karabiber (Opsiyonel)
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI;
Öncelikle tavukların tüylerini vs temizleyin ve SOĞUK SUDA hızlıca yıkayın, suyunu silkelemeden doğrudan yukarıdaki malzemeleri koyduğumuz kaba ekleyelim varsa bir eldiven giyerek tavukla baharatı bütünleştirelim, kıvamı çok koyu olursa çok az su ekleyebilirsiniz.
Ardından derin bir kaba SOĞUK su dolduralım ve kenara koyalım.
Panelemek için malzemelerimizi hazırlayıp tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
Soslu tavuktan 1 adet un karışımına atalım ve tavuğu sıkmadan sağa sola öne arkaya üzerine sürekli un atarak yavaş hareketler ile paneleyelim. Paneledikten sonra tavuğu hafifçe sallayalım üzerindeki fazla un dökülsun, ardından yanımıza koyduğumuz soğuk suya yavaş bir şekilde batırıp hemen çıkartalım, ve paneleme işlemini bir kez daha yapalım en sonunda tavukta ıslak ve nemli bir yer kalmamalı ve tavuğu panelerken sakın sıkmayın. Bu sekilde tavukları tek tek paneleyip bir tabağa yan yana dizelim. Tavada altın sarısı olana kadar kızartalım. Kızarttıktan sonra bir tabağa havlu kağıdın üzerine 5-10dk dinlendirelim. Afiyet olsun herkese.
Son düzenleme: