Besim Tibuk
80+ Gold
Bu arkadaş tuhaf. HDP'nin "Kürtçe Tanınmalıdır" vaadini eleştirip Hüda-Par'ın "Kürtçe Eğitim Dili Olmalıdır" vaadini övüyorBi' fark göremedim?
Katılıyorum. Kürtler de bu ülkenin evlatları ve onları asla yabancılaştırmamalıyız bu ülkeye. Kürtçe vardır ve var olmaya da devam edecektir. Tanınmalıdır kesinlikle.20 Milyon Kürt var yani, TRT-Kürt kanalı varken TBMM'de Kürtçe konuşmanın yasak olması ve konuşanların konuşma kaydına "*bilinmeyen dil*" olarak yazılması saçmalık geliyor.
Arkadaşın diğer konusunda attım bir sürü şey.Ama bu Hüda-Par denilen Türkiye'yi içten yemeye çalışan tarikatçı üyeler, Bildiğin Kürdistan Vaatlerinde bulunuyor.
HDP, Bakanlık bile istemedi CHP'den. CHP zaten yıllardır TBMM'de Kürtçenin tanınması için vaat veriyor, bu seçime has bir şey değil bu.
Hüda-Par'a bakınca ne görüyoruz? Özerklik, Kürtçe Resmi Dil, Şeyh Said, Türklük Karşıtı... Daha sayamayacağım şeyler.
Bu Hüda-Par Millet İttifağında olsaydı bak bu Arkadaş nasıl eleştiriyor, nasıl vatan haini belliyordu. Ama olur mu, Cumhur ittifakına giren her parti TERÖR PARTİSİ olsa bile "Vatan Aşkı"yla yanıp tutuşuyor.
Ben engelledim hocam. Arkamdan istediği kadar konuşsun. Biz bu arkadaşa laf anlatamıyoruz. Yanlışı yanlışsa kapatayım derken eline yüzüne bulaştıran bir şahısla tartışmaya girilmez. Neyse hocam, iyi geceler dilerim. Allah'a emanet olun.Arkadaşın diğer konusunda attım bir sürü şey.
İyi gecelerBen engelledim hocam. Arkamdan istediği kadar konuşsun. Biz bu arkadaşa laf anlatamıyoruz. Yanlışı yanlışsa kapatayım derken eline yüzüne bulaştıran bir şahısla tartışmaya girilmez. Neyse hocam, iyi geceler dilerim. Allah'a emanet olun.
Herkes sana birşeyler yazmış onlara cevap vermek yerine alakasız yerlere çekmişsin konuyu gene bu yazdıklarıma da öyle yapacaksın. Monüpülatif insanlar topluluğusunuz. Ders kitaplarında anlatılacak bu gün ders kitaplarında. Koskocam %50 lik bir halk nasıl monüpüle edildi anlatılacak. Ders olarak verilecek üniversitelerde psikoloji bölümlerinde toplu monüpülasyon ustası tayyip diye. 5 yıl sonra hiç biriniz zamanında olduğu gibi Şuan nasıl Feto cu olmadığınızı iddaa ediyorsanız gün gelecek biz tayyibe de oy vermedik diyeceksiniz.Yahu şöyle adamlara yazıp fırsat vermeyin. Adamın kuş kadar beyni var burda millete bana cevap verecek muhalif aranıyor diyor. Kafasını kaldırıp sağa sola bakmayıp sadece Ahaber izledikleri için adamlar bu şekilde. O kadar delikanlıysanız çıksanıza tarafsız(sözde tarafsız) bir haber kanalına tartışsanıza. Tüm cumhurbaşkanları çağırıyor ekran karşında tartışalım diye neden gitmiyorsunuz. Yemiyor demi cevap veremeyiz şimdi diye. Çözüm sürecini başlatan siz, çadır mahkemeleri kuran siz, hdp yi biz tanıyoruz söz hakları tabii ki var diyen siz, siz görüşürken sıkıntı yok hdp ile görüşüyoruz onlarda milletimizin oyuyla meclise girdi kapanması söz konusu değil diyen siz, nedense chp ile anlaşınca problem tüm bunlar. Kırmızı bültenle aranan APonun kardeşini trt ye çıkarıp oy toplamaya çalışan gene siz. Şivan perverle türkü okuyan gene siz. Sınırımızdan binlerce ÖSÖ ordusunu geçiren siz davul zurnayla karşılayan siz Chp hdp nin desteğini alınca terörist chp oluyor değilmi ? İktidar değil misiniz kardeşim kapatsana bi tarafınız yerse ? Neden kapatmıyorsun ? Kürtlerin oyunu alamamaktan mı korkuyorsun ? Neyden korkuyorsun ? Şurda yazdığın herşeye tek tek cevap veririmde senin gibi iq su düşük birinin anlayacağını açıkcası beklemiyorum.
Adam açıkladı hocam, ayrı bir devlet kurmak istemiyoruz dediler. Hizbullah veya herhangi bir terör örgütünün temsilcisi veya devamı değiliz dediler. Şu söylemlerin birini bile HDP'ye söyletemezsiniz. Çok fark var yani...
Ben de Amerikan başkanıyım. Arşiv unutmaz, iyi forumlar.Adam açıkladı hocam, ayrı bir devlet kurmak istemiyoruz dediler. Hizbullah veya herhangi bir terör örgütünün temsilcisi veya devamı değiliz dediler. Şu söylemlerin birini bile HDP'ye söyletemezsiniz. Çok fark var yani...
Hüda-Par PKK yandaşı mı? Hüda-Par'ın görüşlerine katılmayabilirsin ama iftira atmak başka bir olay...Yemin ediyorum senin kadar okuduğunu anlamayan birisi görmedim. Tartışmaya bile değmez.
Şimdi söylenirsin "verecek cevabı yok kaçıyor" falan diye. Sen sormadan söyleyeyim senin gibi politika cahillerinden kaçacak halim yok.
Değerli zamanımı boşa harcamaya değmez. Yanlışı yanlışla kapatmaya çalışıyorsun onu bile beceremiyorsun.
Şu yorumu yazarken dedim ki "belki mantıklı açıklamaları vardır" senin tek dediğin "HDP terörist". Ben sanki bilmiyorum HDP'nin de, Hüda'nın da veya diğer PKK yandaşçı partilerin terörist olduğunu. Bunu mesajımda da açık açık ifade ettim zaten.
Söylediğin 10 kelimenin 9'u yalan 1'i yanlış. Yaşın büyüyünce bu yorumunu tekrar oku, oku ki gül. Şahsen ben her moralim bozuk olduğunda bu yorumuna gelip güleceğim
Gerçi bende hata, Hüda-Par'ı "Anti-PKK" sanan birisiyle niye tartışıyorum ki ben Engelledim, politika, siyaset ve okuduğunu anlamayı öğrenince tekrar kaldırırım o zaman iyi bir tartışma yürütebiliriz. Okuduğunu anlamakta zorlandığın sürece bu tartışma bir yere varamaz.
Yolun bahtın açık olsun hocam.tayyip gelsede gitsede 2028 yılına kadar türkiyede durmayı pek planlamıyorum zaten ne olacagını Allah bilir