Kendini tamamiyle aç bırakmak kilo kaybına ve beraberinde kas erimesine de neden olur o yüzden kendini aç bırakmak sağlıklı bir çözüm değildir. Ekstra olarak tansiyon ve şekerinde de an düşüşler olabilir kendini aç bırakırken Ancak günlük yediğiniz şeyleri bir hayli azaltarak kalori açığı bırakabilirsiniz bunları yaparken de içebildiğiniz kadar su için fazlası zarar falan değildir suyun. Ben geçen sene Eylül ayında 110 Kiloyken Ocak ayınca 80 Kiloya düşmüştüm. Şimdi kaç kiloyum bilmiyorum fakat 75-83 arasında olduğumu düşünüyorum. Ben tamamiyle kafama göre yöntemler uyguladım. 0 Spor 0 çaba ile 3-4 ayda bu kiloyu verdim. Kalori hesabı yapmaktan nefret ederim fakat öyle bir düzen oturtmuştum ki kendime kalori açığı bıraktığımdan emindim. Böyle böyle giderken 3-4 aya +30KG vermişim..
Yediğiniz şeyleri kısarak ve istediğinizi yiyerek istediğiniz gibi kilo verebilirsiniz. Bunu öylesine biri olarak değil Sağlık Meslek lisesinden mezun ve üstüne 30 KG vermiş biri olarak söylüyorum.
Boyuna göre kilon iyi aslında fakat sen bundan rahatsız oluyosan dahi 75 senin için idealdir daha altına inmemeni tavsiye ederim.
Zargana kilosu çok düşük olan insanlara dalga geçmek amaçlı söylenen bir şeydir. Arkadaşların daha kime ne diyeceklerini bilmiyor her insanın her söylediğini kafaya takacaksak herkes kafasına sıkardı.. Düzenli antreman ve spor yapman lazım ki vücudun bu koşulara maçlara alışsın. Kilon elbette bir etken fakat illa kilo vermen gerekmiyor.