Neler Yeni

Kilo vermek için iradem yetmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Vehbi
Normalde ramazanda bir kıza aşık oldum ve kilo vermeye karar verdim.ama ramazan olduğu için ve 3 hafta sonrada soğuduğum için kilo vermek için bir amacım yok şuan.diyet yapınca tekrar bozcağımı bildiğim için başlamıyorum bana istikrarlı olmam için vereceğiniz öneriler varmı?

şahin doğan

80+ Platinum
Diyette istikrarlı olamıyorsan düzenin yoktur, ne zaman ne yiyeceğin belli değildir. Bunun için diyetisyenden yardım al.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Normalde ramazanda bir kıza aşık oldum ve kilo vermeye karar verdim.ama ramazan olduğu için ve 3 hafta sonrada soğuduğum için kilo vermek için bir amacım yok şuan.diyet yapınca tekrar bozcağımı bildiğim için başlamıyorum bana istikrarlı olmam için vereceğiniz öneriler varmı?
Disiplin,nefret etsen bile yapacaksın gerçek disiplin budur.

1905

80+ Silver
Disiplin, yapmaktan nefret ettiğiniz bir şeyi seviyormuş gibi yapmak demektir.
-Mike Tyson

şahin doğan

80+ Platinum

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,826
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Miden esnek olduğundan dolayı normalden çok yediğinde miden esneyerek genişler. Normalden daha az beslendiğindeyse miden tembelleşir, daha az gevşer ve daha az yiyecekle doyma hissine ulaşırsın. Kilo vermek başta zor olsa da bir haftaya yakın bir süre az yiyecek ile beslenince sonrasında hem iştahın kaçmış olacak hem de daha erken doyma hissine ulaşmış olacaksın.
İraden varsa yaparsın, yoksa yapamazsın. Farklı bir açıklaması yok. Söylenecek tek söz ise başlangıç zor olsa da ilerleyen sürecin başlangıçtan daha kolay olduğudur. (Hem midenin yapısı değişiyor hem de kilo verebildiğini görmenin motivasyonuna sahip oluyorsun.)

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
C Ş
Şeker hastalığına çabuk yakalanırsın, birkaç merdiven çıksan dizlerinden duramazsın ve nefes nefese kalırsın, rahat elbise giyemezsin, dışarıdan bakanlar ilk olarak vücudunu görür bu herkes için böyle. Bir şeyler yerken bunları düşünerek ye. Yediğin şeylerin kalorisini mutlaka ölç ve kaydederek ye. Günlük belirli kalori sınırı belirle ve zamanla azalt bu sınırı. Günlük yürüyüş ya bu çok önemli. 5 km bile yürüsen faydası olur. Arkadaşların varsa onlarla takıl, boş kalırsan canın sıkılır ne yapsam ne yapsam derken yemek yerken bulursun kendini. Zayıflayacağım diye de aç kalma. Acıktığında da bir şey olur falan şunu da yiyim deyip yine çok yemeye kalkma. Yemek yemesen bile vücudun yağlardan beslenir. Ama işte karnın durmaz zihnin durmaz sürekli aç olduğunu söyler. Onları kandırmak için küçük atıştırma yapabilirsin düşük kalorili şeylerden meyve sebze gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence kilo vermek almaktan kolaydır. Ben de maalesef kilo alamıyorum. Çok az bir şey yesem hemen tıkanıyorum. Almak daha zor gibi geliyor bana. Alınanı bir şekilde verirsin spor yaparsın yemeyi azaltırsın ama kilo almak için böyle şeyler yapamıyorsun. Vücut istemiyorum dediğinde bir şey yiyemiyorsun yemeye çalıştığında hemen zorlanıyorsun.

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
697
İsim
Eren
Kanka en basit taktik sürekli neyi ve neden yapman gerektigini hatırlamaktır disiplinde o yüzden evin olur odan her nerede çok vakit geçiriyorsan yazılar yaz kendine

Allmuted

80+ Bronze
Dostum başkası için değil kendin için yap. Ve ekstra olarak lekarnitin(gym e yazıl antremanla beraber kullanabilirsin) araştırıp almanı tavsiye ederim.

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Serkan Barındık
Güzel dostum sana bir kaç tavsiyem olacak eğer dinlersen senin için faydalı olabilir. Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı ürünler vücutta hızlı şekilde yakıldığı için ani olarak kan şekerini yükseltir. Bu ani ve hızlı yükseliş sende açlık hissine neden olur, ağızın kurur ve bir şeyler yeme ihtiyacı duyarsın. Genellikle bu tür krizleri şekerli şeyler atıştırarak daha da vahim bir duruma sokarız. Bunun bir yolu var mı diye soracaksın? Evet dostum var.

• Öncelikle ekmek hayatından çıkacak.
• Şekeri de hayatından çıkarman gerekiyor.
• Şeker yerine abartmadan meyve yiyebilirsin.
• Yemeklerinde bol yeşillik ve protein ağırlıklı beslenmelisin.
• Sabah kahvaltıda yulaf tüketimi ciddi ölçüde kilo vermene yardımcı olacaktır. Ayrıca yulaf yüksek lif kaynağıdır. Lifi şekerin tam tersi gibi düşünebilirsin.
• Sabahları ekmek yerine daha fazla yumurta yemeni öneririm.
• Bol bol su içmekte bu süreçte önemlidir. Bol bol su içmekte ki kastım bir anda 1 litre suyu kafaya dikmek değil gün içerisine yaya yaya; azar azar ama gün içerisinde toplamda çok içmiş olman lazım.
• Öğlen ve Akşam yemeklerinde 2-3 dilim ama abartı büyüklükte değil küçük 2-3 dilim tahıllı ekmek kullanmanı öneririm. Ekmeğin değil yemeğin porsiyonunu arttır ve bol bol salata ye. Şimdi salata ye dedim diye salatanın içine yağ dökme. 1 kaşık yağın içinde 100 kalori vardır. Ne kadar çok yağ o kadar fazla kalori demektir.
• Öz kütleni bul ve günlük alman gereken kaloriyi hesapla. Kalori miktarını gün içerisinde geçme hatta mümkünse biraz altında kal.

Düzenli bir şekilde şekeri keser ve karbonhidratlı yemeklerden uzak durursan 1-2 hafta sonra vücudun bu duruma alışacaktır. Düzenli ve doğru beslendiğin için kan şekerin dengede kalacak ve vücudun seni sürekli olarak "hadi bir şeyler atıştır" diye uyarmayacaktır. Ha bu arada karbonhidrat düşmanımız değildir hatta ona ihtiyacımız vardır. Yeterli ölçülerde almamız yeterli olacaktır.

İnsan hayata bir defa geliyor. Bir daha bu dünyaya gelme şansımız yok. Bu şansını iyi değerlendir. Güzel bir vücut, güzel bir görüntü insana öz güven verir. Öz güven ise mutluluk verir. Seçim senin kardeşim. Her şey kafada bitiyor. Sürekli yemek istemende kafanda aşamadığın bir problem. Kafanda bunu bitir ve sonra uygulamaya geç. Ben 10 sene sigara içtim. Hiçbir zaman bırakamam diyordum. Sonraları anladım ki ben zaten bunu diyerek kafada kaybediyormuşum. Ne mi oldu? 10 senedir içmiyorum. Deli gibi canım sigara çekerken bile içmedim çünkü kafamda bitirmiştim. Şimdi sende deli gibi yemek isteyebilirsin, aynı benim deli gibi sigara içmek istediğim gibi... Ama yemeyeceksin, kafanda bitireceksin. Sonra düzenli beslenip bu olayı bitireceksin. Beyin her zaman kolay yolu seçer. İnsan beyni maalesef böyle kardeşim ama sen beynini yeneceksin zor olanı yapacaksın.

Son düzenleme:

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
disiplinin ne bi ilacı ne bi iğnesi var
kafanda belirlemen gereken şeyler bunlar
disiplin gösteremiyorsan yeterince istemiyorsundur dostum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,833
Üyeler
163,732
Son üye
kumtepe7