Neler Yeni

Kim e Satıcam Bilmiyorum

areyou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Hakan Pekmez
merhaba arkadaşalar ben bi girişimde bulmak istiyorum ama malı kime satıcam bilmiyorum

karton bardak üretim tesisi gibi bir şey kurmak istiyorum ortalama 1.5 2 M maal olucak orada sıkıntı yok ama arştırmama rağmen malı kime satıcağımı bulamadım ilk girişimim olucak daha önceden tecrübem yok
bilen yada bu işle ilgilenenler varsa yardımcı ola bilirmi

Dravdan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mustafa Salih Akdemir
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Ben de 2 yıl önce istiridye mantarı serası kurdum kendime. Ege bölgesinde su gibi satılmasına rağmen güneydoğu taraflarında çöpe atmak zorunda kaldım. Protein değeri inanılmaz yüksek bir mantar olmasına rağmen ve zarar ettim haliyle. Arkadaşın da dediği gibi çok iyi arge çalışması yapmak lazım ve önce alıcıyı bulmak lazım. Gerisi kolay

areyou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Hakan Pekmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de 2 yıl önce istiridye mantarı serası kurdum kendime. Ege bölgesinde su gibi satılmasına rağmen güneydoğu taraflarında çöpe atmak zorunda kaldım. Protein değeri inanılmaz yüksek bir mantar olmasına rağmen ve zarar ettim haliyle. Arkadaşın da dediği gibi çok iyi arge çalışması yapmak lazım ve önce alıcıyı bulmak lazım. Gerisi kolay
bende alıcıyı bulmak konusunda sıkıntı çekiyoum yoksa bu gün giricem işe

yani makinaları en kötü aldığım fiayattan satarım çok fazla zarar etirecek bir iş değil
o yüzden korkmuyorum da
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu işi uzmanlar ile görüşmelisin hayatsızlar forumu donanım arşivinde değil
kimin nerede ne zamanda olacağı belli olmuyor

Hiç tecrübesiz böyle işe girilmez boş yere parayı kaybetme
aslında ortada kaybedecek fazla bir para yok max gitse 100 k falan gider ara masraflar yani en kötü makinaları aldığım fiyata satarım

Dravdan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mustafa Salih Akdemir
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
bende alıcıyı bulmak konusunda sıkıntı çekiyoum yoksa bu gün giricem işe

yani makinaları en kötü aldığım fiayattan satarım çok fazla zarar etirecek bir iş değil
o yüzden korkmuyorum da

kimin nerede ne zamanda olacağı belli olmuyor

aslında ortada kaybedecek fazla bir para yok max gitse 100 k falan gider ara masraflar yani en kötü makinaları aldığım fiyata satarım
Ben 5 ay bekledim en sonunda aldığımdan biraz daha uyguna verdim makinelerimi risk almadan bilemezsin kazanır mı yoksa batar mı kafaya koyduysan denemekten zarar gelmez

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,812
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
bu işi uzmanlar ile görüşmelisin hayatsızlar forumu donanım arşivinde değil
Akıl akıldan üstündür derler, illaki forumdaki 133.000'den fazla üyede çok iyi girişim yapıp parayı bulmuş insanlar vardır.
merhaba arkadaşalar ben bi girişimde bulmak istiyorum ama malı kime satıcam bilmiyorum

karton bardak üretim tesisi gibi bir şey kurmak istiyorum ortalama 1.5 2 M maal olucak orada sıkıntı yok ama arştırmama rağmen malı kime satıcağımı bulamadım ilk girişimim olucak daha önceden tecrübem yok
Para az değil kuracağın bölgedeki ihtiyaç ve arz-talebe göre davran derim.
Bölgede mesela çok piknik yapılıyordur ve piknikte içecek içmek için karton bardak lazımdır vb.
Bu örneğe göre tabii ki uygulamanı önermem ama demek istediğimi anlamışsındır.

Bir de iletişim ağını geniş tutarsan satacağın insanları bulursun , sosyal medyadan insanlar olur , çevrenden olur bu tarz işleri yapan deneyimli insanlar ile.

areyou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Hakan Pekmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Akıl akıldan üstündür derler, illaki forumdaki 133.000'den fazla üyede çok iyi girişim yapıp parayı bulmuş insanlar vardır.

Para az değil kuracağın bölgedeki ihtiyaç ve arz-talebe göre davran derim.
Bölgede mesela çok piknik yapılıyordur ve piknikte içecek içmek için karton bardak lazımdır vb.
Bu örneğe göre tabii ki uygulamanı önermem ama demek istediğimi anlamışsındır.

Bir de iletişim ağını geniş tutarsan satacağın insanları bulursun , sosyal medyadan insanlar olur , çevrenden olur bu tarz işleri yapan deneyimli insanlar ile.
tavsiyeniz için teşekkür ederim anladım benim düşüncem direk kullanıcıya satmaktansa kullanıcıya satan işletmlere satmak e hayliyle bu tür işletmecilerde toptancıdan alıyor onları bulmk sorun daha önce tecrübesi olanlar belki yardımcı ola bilir diye konuyu açtım

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,717
İsim
Muhammet Çağrı
İstoç vb yerlerde alıcı çok oluyor biz de fabrika işi yapıyoruz çoğu şeyi istoç alıyor bir araştır

İstoç vb yerlerde alıcı çok oluyor biz de fabrika işi yapıyoruz çoğu şeyi istoç alıyor bir araştır
Kullanıcıya satan işletme onlar da toptan veriyorsun perakende satıyorlar

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Semih Aydın
İşin fizibilitesini, alıcıyı, satıcıyı, rakiplerini, rakiplerinin hangi bölgelerde faaliyet gösterdiğini, rakiplerinin fiyatlarını, kurumsal alıcıları araştırmadan iş yapamazsın.
Kısacası: Önce biraz toz yutmalısın

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alaz Sürmeli

bilen yada bu işle ilgilenenler varsa yardımcı ola bilir

Bizde bodrumda plaj şemsiyesi imalatı yapıyoruz bulunduğun ticaret kolay değildir çifte standart olmaz bu işlere yeni başlıyorsan sadece bulunduğun semte mal vereceksin gibi düşünmen lazım . Şimdi ilk önce piyasa araştırması yap Migros’ta bimde Carrefour da satılan bardaklardan al bir incele fiyatlarını not al kalitesine bak . 2. Olarak kendi müşteri skalanı belirlemen gerekiyor mesela Migros’a mal vermek mi istersin a101 e mi (burada kaliteden bahsediyorum) tabi mahallendeki bakkallara marketlere ürününü rahatça pazarlayabilirsin . Sonra uzun uzun araştır maliyeti nasıl düşürürsün kağıtı nereden daha ucuza bulurum vs. unutma ticarette her zaman kaliteli malı ucuza veren kazanır. Sonrasında kendine aşağı yukarı doğru olacak bir maliyet hesabı çıkar ve bardağın birim fiyatını belirle. Başlarda kâr edemeyebilirsin maliyetinden sadece birkaç kuruş fazlasına satman gerekebilir hatta bazen maliyetine satman gerekebilir. her şey hazır olduğunda işin en zor kısmı başlıyor ürünü pazarlamak. Hedef müşteri kitleni belirledikten sonra (illa hedef kitlen olmasına gerek yok bardak bu sonuçta her yerde işe yarar) ürünü satmak piyasanın biraz altında fiyat verirsen kolay olacaktır başlarda muhtemelen Migros gibi büyük marketlere iş yapamazsın çünkü bildiğim kadar kendi markaları var ürünü satmaya mahallenden başlatayabilirsin ilk önce marketlere ve bakkallara git onlara bardaklarını satabilmen muhtemel sonra raf gibi yerlere bakabilirsin bu arada ürününü satarken özgüvenli ol ve jilet gibi giyin acemi olduğunu belli edip onlara güvensizlik verme sonrasında turizm bölgesinde oturuyorsan otellere gidebilirsin daha önce böyle işlerle uğraşmadıysan söyleyeyim müdüre felan gitme (raf gibi yerlerde otellerde marketlerde satın alma müdürü olur onlarl iletişime geç) ve ürününü fiyatıyla beraber tanıt tekrar söylüyorum bardağın kendinden kahve aromalı felan değilse fiyat avantajı sunmadığın sürece seni tercih etmezler. Tabiiki işin içine girdikçe toptancılar ile de tanışırsın çevren zamanla genişler boş şanslar yardımcı olabileceğim bir şey olursa haber et

Son düzenleme:
Top Bottom