Neler Yeni

Kırmızı ışıkta geçen Yaya.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Sadece bilgi amaçlı yazıyorum.
Taşıtlara Yeşil ışık yanıyorsa yaya geçidinin bir önemi yok, öncelik ışıktır her zaman. Yeşil`in yandığı bir yerde yaya, yaya geçidi var diye yola atlayamaz ona kırmızı yanıyor duracak, kendisine yeşilin yanmasını bekleyecek bu kadar basit. Bilgi kesin bilgidir.
Yaşlı dayıya gelirsek, her insan ölecek. Vakti zamanı gelmiş, Allah böyle uygun görmüş. Yapacak bir şey yok, Allah`ın iradesi, herkes bi şekilde ölecek; gereksiz duyar kasmaya da gerek yok. Allah abine, abinin ve amcanın sevenlerine sabır versin demek daha doğru olur.

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Azrail Aleyhisselam bunun üzerine,
- Ya Rabbi! İnsanların hepsi bana düşman olur. Benden nefret ederler, dedi. Hazreti Allah
buyurdu ki:
- Ey Azrail! Merak etme. Ben çeşitli hastalıklar, kazalar yaratacağım. İnsanlar o vesileyle ölecekler. Onların canlarını hep sen aldığın halde, onlar seni hiç düşünmeyecekler. Falan hastalıktan öldü, falan kazada öldü, diye konuşacaklar ve seni kimse suçlamayacak.

Abinin Allah yardımcısı olsun ölen kişiye rahmet dilerim. abin haklı veya haksız bu kısma girmeden rabbim herşeyi affedendir onun tövbesinide affeder elbette. tabii ki Allah bilir.

Son düzenleme:

babapro21

80+ Bronze
Azrail Aleyhisselam bunun üzerine,
- Ya Rabbi! İnsanların hepsi bana düşman olur. Benden nefret ederler, dedi. Hazreti Allah
buyurdu ki:
- Ey Azrail! Merak etme. Ben çeşitli hastalıklar, kazalar yaratacağım. İnsanlar o vesileyle ölecekler. Onların canlarını hep sen aldığın halde, onlar seni hiç düşünmeyecekler. Falan hastalıktan öldü, falan kazada öldü, diye konuşacaklar ve seni kimse suçlamayacak.
Evet bu ayeti biliyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lan 2017
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lan 2017

Son düzenleme:

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Duruşma sonucu hakkında henüz bir bilgi yok. Karar daha sonra mı açıklanacak? El ense götürdüler mi?

şahin doğan

80+ Platinum
Ortada ölümlü bir kaza olduğu için tutuklanma ihtimali de var diye düşünüyorum. Allah ölen kişinin mekanını cennet eylesin. abin suçsuz durumda görünüyor umarım devletimiz bunları göz önünde bulundurarak serbest bırakır.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
bir şey olmaaz

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Daha önce birisi kaza yapmaktan korkuyorum diye bir konu açmıştı. Aynı şahıs olmasın?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Kamera kaydı felan var ise oradan belki abinize %10-%20 kusur bulabilirler. Onun dışında anlattıklarınıza bakarak yayanın kusurlı olduğu görülüyor. Belli bir miktar hapis cezası alır, sabıkası vs yoksa abinizin indirim felan ile sınırın altında alır. O da para cezası olarak döner

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,381
İsim
Hacı
Bilgim yok, çok büyük geçmiş olsun demek istedim sadece :(

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Ertuğrul
Arkadaşlar öncelikle bu konuyu seçtiğim için özür dilerim,neyi seçeceğimi bilemedim.

Abim gece 10.30-11 sularında trafik kazası geçirdi.Kırmızı ışıkta geçen yayaya ortalama 50-60km hızla vurdu.%100 yaya kusurlu kendimce ve abimin anlattıklarına göre.

Çarptığı 69 yaşındaki adam maalesef kafasını yere vurup hayatını kaybetti.

Şimdi şöyle bir husus var,abim hız sınırlarına uymuş,sakin bir şekilde giderken kendisine kırmızı yanan 69 yaşındaki adama çarpmış ve adam hayatını kaybetmiş.

Yarım saat sonra,11'de mahkemesi var,sizce sonuç ne olur?Beraat alır mı?

İyi forumlar.
Valla hocam saglam bi avukatla olumlu sonuc alinir ama hukuk bu biz ne anlariz 😂

Bergee

80+ Silver
Bu senin için geçerli olabilir. Sen sanırım hep burnunun doğrusua araç kullanıyorsun. Ölçüiü kıracaksın. Hem cana kıyacağına, hasarlı kaza geçirmiş olursun. Can daha önemli.
Yaşın muhtemelen 15 falan yaptığın yorumlardan bunu görüyorum. Konu sahibinin anlattığına göre ve avukat arkadaşımla değerlendirme yaptığımız da bu konu üzerinde hatalı %100 yaya olduğu ortaya çıkıyor. İster yaya geçidi ister başka bir şey ışıkların bulunduğu ortamda öncelik hakkı gayet açık ve belli bu kural her yerde var ilkokula giden kardeşlerim bile bunu bilir. Sizin saçma yorumlarınızla insanları yanlış bilgilendirme yapmanız ileride bu yorumlara görecek insanlara yanlış bilgilendirme yaparak onlarında kafasını sulandırıyorsunuz. Lütfen daha fazla yorum yapmayın çünkü yorum değiş boş yapıyorsunuz. Suçlu zaten yaya iken maddi hasarla ayrılacağını nereden biliyorsunuz? Hayatınızda 60 ile giderken kaç defa direksiyon kırdınız? Sadece 30 ile giderken direksiyonu kırıp bariyerlere girmiş biri olarak bu yorumu değerlendirmenizi rica ediyorum. Bu forumda gerçekten olmaması gereken çok boş insan var! Boş yorumlarınızı rica ediyorum kendinize saklayın. Mahkeme nasıl sonuçlandı bilmiyorum ama arkasında durursanız bu konunun abiniz beraat edecektir. Kah bugün kah yarın. Anlattıklarınız doğru ise kesinlikle beraat kararı çıkacaktır. Geçmiş olsun. Hayatını kaybeden kişiye Allah'tan rahmet yakınlarınada sabır diliyorum.

Top Bottom