Kırmızı ışıkta geçtim ceza yermiyim?

Yani ekonomik durum yerlerde oldugundan ve a noktasında b noktasına gitme ihtiyacım olduğundan hata yapma ceza yeme lüksüm yok ama yani yakinlardan duyuyorum mesela adam hergun ceza yiyor. Bir arkadaşım var mesela arabasında ses sistemi modifiye vs hersey var maganda gibi kullanıyor çarşının göbeğinde fulluyor bassı hicbirsey olmuyor
bazılarının amcası sağlam olabiliyo polisimiz daha çok motorlara ceza yazma çabasında sadece radar vb şeyler arabalarda istisnasız yazılabiliyor (amcann sağlam değilse :D ) arabaları pek umursamıyolar geçen sene yolda giderken polisin önünden geçerken bir araba beni sıkıştırarak nerdeyse kaldırıma attı polislerimiz ise simit + çay eşliğinde izledi.

bazılarının amcası sağlam olabiliyo polisimiz daha çok motorlara ceza yazma çabasında sadece radar vb şeyler arabalarda istisnasız yazılabiliyor (amcann sağlam değilse :D ) arabaları pek umursamıyolar geçen sene yolda gideren polisin önünden geçerken bir araba beni sıkıştırarak nerdeyse kaldırıma attı polislerimiz ise simit + çay eşliğinde izledi.
Bizdeki amcalar öyle kollayan cinsten değil ya çekemeyip yakan cinsten yani suçum olmasa suçlu gösterir beni

Reis bazen yollarda eds fln oluyo kamera varsa yersin ama bi allahın kulu yoksa kim ceza yazcak çok takma kafana beterin beteri var

Reis bazen yollarda eds fln oluyo kamera varsa yersin ama bi allahın kulu yoksa kim ceza yazcak çok takma kafana beterin beteri var
kral kavşakta eds mi oluyor bilmiyorum o ama diekte kameravardı mobese dışında ilerden döndüm kamu huzuru denetleme sistemi falan yazıyordu tabelada umarım ceza yemem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu gece e devlette uyurum gibi

Konuyla alakasız bilen abilere sorum var bende ehliyet alma sürecindeyim trafikte ceza yememek için nelere dikkat etmem gerek bilinenler haricinde. Yani zaten hız yapmaya meyilli biri değilim radara falan yakalanmam diye düşünüyorum kırmızıda da geçmem emniyet kemeri her zaman takılı
Tabelalara dikkat trafikte karşındaki mal gibi davran ve kendini geri tut biraz kurallara uy ayda 4 ceza yememeye çalış çünkü herkes kurallara uymuyor yayalara sürekli yol veriyordum ilk ehliyet aldığımda artık eskisi kadar vermiyorum

Tabelalara dikkat trafikte karşındaki mal gibi davran ve kendini geri tut biraz kurallara uy ayda 4 ceza yememeye çalış çünkü herkes kurallara uymuyor yayalara sürekli yol veriyordum ilk ehliyet aldığımda artık eskisi kadar vermiyorum
20 senelik yayayım muhtemelen her önüme çıkana yol vericem ya. Çünkü empati kuruyorum ben yol vermeyenlere baya sağlam sövüyordum

Yani ekonomik durum yerlerde oldugundan ve a noktasında b noktasına gitme ihtiyacım olduğundan hata yapma ceza yeme lüksüm yok ama yani yakinlardan duyuyorum mesela adam hergun ceza yiyor. Bir arkadaşım var mesela arabasında ses sistemi modifiye vs hersey var maganda gibi kullanıyor çarşının göbeğinde fulluyor bassı hicbirsey olmuyor

Hocam ben bu sağ şerit meselesini anlayamıyorum ya mesela ben önümdeki solladiktan sonra en sağa geçip 90-100 usul usul gitmeyi düşünüyorum. Ama genelde orta şerit tercih ediliyor sebebi ne acaba
3 şeritli yollarda en sağa tır, kamyon gibi hızı çok düşük araçlar geçer ve orta şeritten sollama yapar (en azından öyle olması gerekiyor) daha hızlı araçlar bu yüzden genelde orta şeritten gidip en soldan sollama yapar. Ben çok yavaş gideceğim diyen biri tabi en sağdan da gidebilir ama en sağda 90-100 sabit gidilmiyor tırlar daha yavaş olabiliyor.

20 senelik yayayım muhtemelen her önüme çıkana yol vericem ya. Çünkü empati kuruyorum ben yol vermeyenlere baya sağlam sövüyordum
Duruma göre bakılır yol uygunsa verilir. Aha yaya var diyip birden durmaya çalışırsan arkanda kaza olabilir, veya yan şeritteki araç durmayıp yayayı tehlikeye sokabilir. Çevrene bakıp ortam uygunsa durabilirsin.

3 şeritli yollarda en sağa tır, kamyon gibi hızı çok düşük araçlar geçer ve orta şeritten sollama yapar (en azından öyle olması gerekiyor) daha hızlı araçlar bu yüzden genelde orta şeritten gidip en soldan sollama yapar. Ben çok yavaş gideceğim diyen biri tabi en sağdan da gidebilir ama en sağda 90-100 sabit gidilmiyor tırlar daha yavaş olabiliyor.

Duruma göre bakılır yol uygunsa verilir. Aha yaya var diyip birden durmaya çalışırsan arkanda kaza olabilir, veya yan şeritteki araç durmayıp yayayı tehlikeye sokabilir. Çevrene bakıp ortam uygunsa dudurabilirsin.
Şu takip mesafesi işine önem verilse biraz mesafeli gidilse aslında çok rahat olucakta

Şu takip mesafesi işine önem verilse biraz mesafeli gidilse aslında çok rahat olucakta
Mesele takip mesafesi değil, asıl sorun o mesafeyi bırakınca “bura boş ya” diyip önüne atlayan malum sürücüler. Biri önüme atlamasın diye mecburen mesafeyi kısa tutuyorum bazı yerlerde cidden o noktaya geldi durum.

Saat 11:57 gibi bir kavşakta kırmızı ışıkta geçtim. Işıkların kapalı olduğunu düşündüm ilk başta ve ilk ışıktan kontrollü bir şekilde geçtim ve göbekteki ışıkta hatamı fark edip durdum kavşak o saattle çok işleyen bir kavşak değil . tahli yoldan geliyordum süratsizdim. kavşakta denetleme sistemi aktifmi bilmiyorum .
Sizce ceza yermiyim ?
Çok basit kamera veya polis yoksa yemezsin, var ise yeme ihtimalin var. Düştüğü zaman görebilirsin.

Geri