eseko
80+
- Reaksiyon skoru
- 129
Dostlar merhaba, malum kışa giriyoruz arabamda ortalama bi yazlık lastik takılı geçen kışı o yazlık lastikle tamamladım. Fakat araç değeri 1.5-2 M olduğu için riske atmak istemiyorum bi tane kışlık lastik almak istiyorum. Ama kışlık lastikler inanılmaz pahalı kışın öyle her gün gezen yada araba kullanan birisi değilim haftada 1-2 diyebiliriz. Lastik ebatım 225/45/r17 biraz araştırdım herkes Continental Wintercontact ts870 ve 860 öneriyor fakat bu lastiklerde adeti üretim tarihi 2025 olanlar 6000 den başlıyor. 2021-22 üretim olanları mevcut 3500 e felan ama lastik eski olunca ve durduğu yerde bile formunu hamur yumuşaklığını vs kaybedebildiği için ve ayrıca satma durumunda yıla göre şu kadar kullanılmış denildiği için pek yanaşmak istemiyorum. Ne yapsam bilemedim lastik alsam mı almasam mı ? Yaz lastiğiyle olası bir kazaya karışma durumuında kaskonun vs karşılamadığı duyumunu aldım bu da korkutucu. Daha uygun fiyatlı yeni tarihli lastiklere bakayım dedim heosi gerçekten pahalı. Normalde hiç esirgemem her şeyin en kalitelisini alırım fakat elimiz cidden şu bir kaç ay dar. Benzer durumdan geçen deneyimleyen yardımcı olabilecek varsa çok memnunolurum