Yardım Kışlık Lastik Alınmalı mı ?

eseko

80+
Reaksiyon skoru
129
Dostlar merhaba, malum kışa giriyoruz arabamda ortalama bi yazlık lastik takılı geçen kışı o yazlık lastikle tamamladım. Fakat araç değeri 1.5-2 M olduğu için riske atmak istemiyorum bi tane kışlık lastik almak istiyorum. Ama kışlık lastikler inanılmaz pahalı kışın öyle her gün gezen yada araba kullanan birisi değilim haftada 1-2 diyebiliriz. Lastik ebatım 225/45/r17 biraz araştırdım herkes Continental Wintercontact ts870 ve 860 öneriyor fakat bu lastiklerde adeti üretim tarihi 2025 olanlar 6000 den başlıyor. 2021-22 üretim olanları mevcut 3500 e felan ama lastik eski olunca ve durduğu yerde bile formunu hamur yumuşaklığını vs kaybedebildiği için ve ayrıca satma durumunda yıla göre şu kadar kullanılmış denildiği için pek yanaşmak istemiyorum. Ne yapsam bilemedim lastik alsam mı almasam mı ? Yaz lastiğiyle olası bir kazaya karışma durumuında kaskonun vs karşılamadığı duyumunu aldım bu da korkutucu. Daha uygun fiyatlı yeni tarihli lastiklere bakayım dedim heosi gerçekten pahalı. Normalde hiç esirgemem her şeyin en kalitelisini alırım fakat elimiz cidden şu bir kaç ay dar. Benzer durumdan geçen deneyimleyen yardımcı olabilecek varsa çok memnunolurum

Dostlar merhaba, malum kışa giriyoruz arabamda ortalama bi yazlık lastik takılı geçen kışı o yazlık lastikle tamamladım. Fakat araç değeri 1.5-2 M olduğu için riske atmak istemiyorum bi tane kışlık lastik almak istiyorum. Ama kışlık lastikler inanılmaz pahalı kışın öyle her gün gezen yada araba kullanan birisi değilim haftada 1-2 diyebiliriz. Lastik ebatım 225/45/r17 biraz araştırdım herkes Continental Wintercontact ts870 ve 860 öneriyor fakat bu lastiklerde adeti üretim tarihi 2025 olanlar 6000 den başlıyor. 2021-22 üretim olanları mevcut 3500 e felan ama lastik eski olunca ve durduğu yerde bile formunu hamur yumuşaklığını vs kaybedebildiği için ve ayrıca satma durumunda yıla göre şu kadar kullanılmış denildiği için pek yanaşmak istemiyorum. Ne yapsam bilemedim lastik alsam mı almasam mı ? Yaz lastiğiyle olası bir kazaya karışma durumuında kaskonun vs karşılamadığı duyumunu aldım bu da korkutucu. Daha uygun fiyatlı yeni tarihli lastiklere bakayım dedim heosi gerçekten pahalı. Normalde hiç esirgemem her şeyin en kalitelisini alırım fakat elimiz cidden şu bir kaç ay dar. Benzer durumdan geçen deneyimleyen yardımcı olabilecek varsa çok memnunolurum
Hangi şehirde yaşıyorsun hocam? Ben Adanada 4 mevsim yaz lastiği kullanıyorum bi sıkıntıda yaşamadım şimdiye kadar. Hem daha uzun süre gidiyor hem uygun. Bu tarz memleketlerse hiç gerek yok bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde hocam 20-21 falan lastiklere hiç bakma en az 24 olsun

Hangi şehirde yaşıyorsun hocam? Ben Adanada 4 mevsim yaz lastiği kullanıyorum bi sıkıntıda yaşamadım şimdiye kadar. Hem daha uzun süre gidiyor hem uygun. Bu tarz memleketlerse hiç gerek yok bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde hocam 20-21 falan lastiklere hiç bakma en az 24 olsun
Ankara'da yaşıyorum

bazen buzlu yollarda hayat ve malı kurtarır ben şahsen istanbulda bile kullanıyorum(şehir içi kullanmama rağmen)

Yaşamayı seviyorsan Ankara gibi soğuk sert gecen şehirde alman lazım

ankara yolları buz tutar paten pisti gibi kış lastik almanızı kesinlikle tavsiye ediyorum

aracın değeri ırak 2m yi 20 m olsada canın daha önemli sakın riske atma en zaten 1 kere alınca en az 2 3 sene götürür bizim arabada 4 mevsim var aldığımız adamdan kalma tarihi 2023 en kötü kışlastiği bile onlardan iyi markası michelin ona ramen yazında tam performans yok kışında çift jantın varsa birinde kışlık birinde yazlık dursun takılması baya kolay oluyor

Ankara'da yaşıyorum
Kesinlikle alınmalı hocam. Güvenlik maddiyattan önce gelir. Güvenlikten ve sağlıktan asla kırpamayın. Evet lastikler pahalı ama canınızdan önemli değil. Kaskoda değil hocam çarpsanız bir yere 1 ton uğraşıcaksınız. Belki karşılamayacak dediğiniz gibi. 24 Ken gidicek 50k olcak mesela. Zaten canınızı 4 lastiğe emanet ediyorsunuz. Bence zorlayabildiğiniz kadar zorlayıp yeni tarihli bir şey alın. Dediğiniz gibi kauçuk kalitesi vs. Düşüyor. Eğer daha ılıman yerde olsanız mesela adana gibi yaz lastiklerde olur derdim.

Arkadaşım kış lastiği kesinlikle şarttır. Sadece kar ve buz değil yağmurda da işe yarar. Önce can güvenliği ah demeden önce önlem almak gerekli. En kötü ihtimal filo çıkma lastik al kullan

Evet ya kış lastiği kesinlikle şart ama bir hafta önce 5000 olan lastik şuan 6500 her konuda sürekli aynı şey oluyor. 4 mevsim lastikleri biraz araştırdım kafam allak bullak oldu. Aslında iki tür 4 mevsim lastik varmış. All season ve All weather türkçeye çevrildiğinde sırasıyla bütün mevsim ve bütün hava durumu oluyor fakat aslında öyle değilmiş. All season lastikler aslında sadece 3 mevsim yani kış hariç diğer mevsimlere uygunmuş. All weather ise kış dahil olmak üzere tüm mevsimlere uygunmuş. Ama tyrereviews sitesinden karşılaştırmalara ve verilere baktığımda kötü bir all weather lastiklerin en iyi all seasondan bile daha iyi performans verdiğini söylüyorlar. Ama verilere bakıyorum neredeyse aynı. Kısacası kafam karıştı keşke kış için 16 inch gibi ufak bi jantım olsaydı da direkt o janta kışlık alsaydım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,103
Üyeler
183,061
Son üye
jamalshengor
Geri