Neler Yeni

Rehber Kızılay Gönüllüsü Nasıl Olunur?

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Kızılay gibi gönüllülük esaslı saha çalışanlarınn bulunduğu kuruluşa laf atanda akıl arama. ;)
Gelen bağışları gelen yardımları kendi çıkarları adına kullanınca gönüllülük falan kalmadı. Akıl arama derken ben sana şahsi bir hakarette mi bulundum ?

tunazadeeq

80+ Bronze
Kızılay gibi gönüllülük esaslı saha çalışanlarınn bulunduğu kuruluşa laf atanda akıl arama. ;)
para yemek ne zamandan beri gönüllülük oldu 😉
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gelen bağışları gelen yardımları kendi çıkarları adına kullanınca gönüllülük falan kalmadı. Akıl arama derken ben sana şahsi bir hakarette mi bulundum ?
Bana dio sondakini

milenix

80+ Gold
deli misiniz la kanıtın var mı bu ve bunun gibi kurumlarada çamur atmayı bırakın artık

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Lan adamlar depremzedelere -ben de dahil- yardım ediyor. Benim yardımım şu an tanıtım. Yarın gündüz sabah erkenden saha ekibi üyesi olarak gönülülük faaliyetime başlayacağım. Şimdi ben de mi para alıyorum?

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
deli misiniz la kanıtın var mı bu ve bunun gibi kurumlarada çamur atmayı bırakın artık
2017 yılına kadar görev yapmış yönetim kurulu üyelerine bakarsan belki bir durup dersin ki acaba bu nasıl oluyor. Şuan yönetim kurulu üyeleri değişmiş ancak bu değişim bu kurumun tekrar güvenilir bir kurum halina geldiğini göstermiyor. Zamanında milletten aldıkları paralar ile ensar vakfına 8 milyon dolar bağışlayanda bunlardı. Allah bilir arka planda neler dönüyordur.
1676490337076.png

1676490347259.png

Farway

80+ Silver
Lan adamlar depremzedelere -ben de dahil- yardım ediyor. Benim yardımım şu an tanıtım. Yarın gündüz sabah erkenden saha ekibi üyesi olarak gönülülük faaliyetime başlayacağım. Şimdi ben de mi para alıyorum?
Alanlar var kendi çalışanları falan. Dostum temiz bir kurum değil kızılay malesef ve insanları o kuruma bağlı tutmalarıda yine doğru değil hastanede kendi akrabana istediğin gibi kan bağışı yapabilmelisin. Ya da ellerinde kan varken kan vermemezlik neden yapıyorlar...

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ya da ellerinde kan varken kan vermemezlik neden yapıyorlar...
Çok basit. Sen kan vermezsen onlar da vermez. Aciliyet sırası var. Ama sen zamanında onlara kan vermiş olursan sistemde görünüyor ve seni sırada ilke atıyorlar.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Sana para alıyorsun demedim. Kızılay'ın temiz bir kurum olmadığını ve orada bulunan üst düzey kişilerin bundan fazlasıyla yararlandıklarından bahsediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Berke
Kan tüccarlarıdır kendileri. Hasta hastanede yatıyor kan bağışı gerekiyor adamlar bize diyor ki ''Kızılaya kan bağışlayın öyle işlem olacak'' tamam diyorsun kan bağışlıyorsun sanki o kanı kullanacaklarmış gibi ama takılan kana bakıyorsun ki bağışlanan tarihten daha önce bağış yapılmış bir kan kullanılıyor madem kan var ne yapıyorsunuz o kanı arkadaş ya hasta ölse bir durum olsa. Daha hastane makbuzuna kan parası yazıldığını saymıyorum bile. Hastaneye direkt gerekli olduğunda veriyorum almıyorlarsada kavga ediyorum olay orada çözülüyor.
Hocam hastanın acil bi kan ihtiyacı varsa zaten hemen verilir kan merak etmeyin. Çoğu insan kan bağışında bulunmadığı için o şekilde bi sistem geliştirmişler. Hastanın aciliyeti yoksa yakını veya kan grubu uyan herhangi biri o hastanın adına bağış yapınca kanı stoktan çıkartıp hastaya veriyorlar. Kan bağışı yapanında kanını hazırlayıp stoğa koyuyorlar o sırada. Öbür türlü önüne gelene kan verseler ,kan kalmaz. Kimse bağış yapmıyor çünkü. Yani adamı orda kimse kan bağışı yapmadı diye ölüme terk etmez.

Top Bottom