Neler Yeni

Kod yazmak için nasıl bir klavye tercih edilmeli?

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
Türkçe alabilirsin, açıkçası bana fark etmiyor.
İngilizce kesinlikle diyen arkadaşlar sebep belirtirlerse iyi olur. Türkçe klavye her yerde var ama ingilizce klavye yaygın değil pek. Bir başka sebep de o olabilir.

TaLHa4203

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Talha Mucurlu
Türkçe alabilirsin, açıkçası bana fark etmiyor.
İngilizce kesinlikle diyen arkadaşlar sebep belirtirlerse iyi olur. Türkçe klavye her yerde var ama ingilizce klavye yaygın değil pek. Bir başka sebep de o olabilir.
Kod yazarken ingilizce klavyede direkt olarak işaretler mevcut fakat türkçede birden fazla tuşa basmak zorunda kalıyorsun.

Flamesa

80+ Silver
Kod yazarken ingilizce klavyede direkt olarak işaretler mevcut fakat türkçede birden fazla tuşa basmak zorunda kalıyorsun.
Türkçe klavye kullanarak ingilizce klavyedeki gibi yazmanın yolu yokmu peki?

TaLHa4203

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Talha Mucurlu
Windows kullanıyorsanız ayarlardan hem türkçe hem de ingilizce klavye düzenini ekleyip Windows+Boşluk tuşu ile klavyeler arasında geçiş yapabilirsin.

MeereeY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Ömer Efe Yalçın
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, yazılım
Hocam yazarsın orada sorun yok ama ingilizce klavyede bu işaretler direkt var örneğin shifte basmak yerine direkt tuşa basıyorsun

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Programlamayla fazla uğraşıyorsan kesinlikle ingilizce klavye öneririm.Sebebi de en çok kullanılan işaretlerin klavyede tuş olarak durması.Macbookum türkçe klavye olmasına rağmen kodlama yaparken ingilizceye çevirip kullanıyorum.Zaten neyin nerede olduğunu bildiğim için tuşlara bakmama gerek kalmıyor.Ha dersen ki ben de böyle yaparım türkçe al.Ama kodlama yaparken klavyenin ingilizce olması bence şart.

Flamesa

80+ Silver
Windows kullanıyorsanız ayarlardan hem türkçe hem de ingilizce klavye düzenini ekleyip Windows+Boşluk tuşu ile klavyeler arasında geçiş yapabilirsin.
Kod yazarken "() , [] , {} " işaretlerini çok sık kullanacaksınız. Her seferinde alt ve shift tuşuna basmak mı?
Come on!
Programlamayla fazla uğraşıyorsan kesinlikle ingilizce klavye öneririm.Sebebi de en çok kullanılan işaretlerin klavyede tuş olarak durması.Macbookum türkçe klavye olmasına rağmen kodlama yaparken ingilizceye çevirip kullanıyorum.Zaten neyin nerede olduğunu bildiğim için tuşlara bakmama gerek kalmıyor.Ha dersen ki ben de böyle yaparım türkçe al.Ama kodlama yaparken klavyenin ingilizce olması bence şart.
Anladim Türkçe klavye alsam bile İngilizce'ye çevirip shifte basmadan ingilizce klavyede yazıyormuş gibi yazabiliyorsam sorun yok.Teşekkür ederim yardımcı olanlara.

Son düzenleme:

Flamesa

80+ Silver
Kod yazarken "() , [] , {} " işaretlerini çok sık kullanacaksınız. Her seferinde alt ve shift tuşuna basmak mı?
Come on!
Hocam red switchmi yoksa brown switch klavyemi daha iyi olur kararsız kaldım. Red switchte basım hissi yokmuş bu bir artı mı eksi mi bilemedim.

Top Bottom