Neler Yeni

Kod yazmak için nasıl bir klavye tercih edilmeli?

Türkçe alabilirsin, açıkçası bana fark etmiyor.
İngilizce kesinlikle diyen arkadaşlar sebep belirtirlerse iyi olur. Türkçe klavye her yerde var ama ingilizce klavye yaygın değil pek. Bir başka sebep de o olabilir.

Türkçe alabilirsin, açıkçası bana fark etmiyor.
İngilizce kesinlikle diyen arkadaşlar sebep belirtirlerse iyi olur. Türkçe klavye her yerde var ama ingilizce klavye yaygın değil pek. Bir başka sebep de o olabilir.
Kod yazarken ingilizce klavyede direkt olarak işaretler mevcut fakat türkçede birden fazla tuşa basmak zorunda kalıyorsun.

Kod yazarken ingilizce klavyede direkt olarak işaretler mevcut fakat türkçede birden fazla tuşa basmak zorunda kalıyorsun.
Türkçe klavye kullanarak ingilizce klavyedeki gibi yazmanın yolu yokmu peki?

Türkçe klavye kullanarak ingilizce klavyedeki gibi yazmanın yolu yokmu peki?
Hocam yazarsın orada sorun yok ama ingilizce klavyede bu işaretler direkt var örneğin shifte basmak yerine direkt tuşa basıyorsun

Programlamayla fazla uğraşıyorsan kesinlikle ingilizce klavye öneririm.Sebebi de en çok kullanılan işaretlerin klavyede tuş olarak durması.Macbookum türkçe klavye olmasına rağmen kodlama yaparken ingilizceye çevirip kullanıyorum.Zaten neyin nerede olduğunu bildiğim için tuşlara bakmama gerek kalmıyor.Ha dersen ki ben de böyle yaparım türkçe al.Ama kodlama yaparken klavyenin ingilizce olması bence şart.

Windows kullanıyorsanız ayarlardan hem türkçe hem de ingilizce klavye düzenini ekleyip Windows+Boşluk tuşu ile klavyeler arasında geçiş yapabilirsin.
Kod yazarken "() , [] , {} " işaretlerini çok sık kullanacaksınız. Her seferinde alt ve shift tuşuna basmak mı?
Come on!
Programlamayla fazla uğraşıyorsan kesinlikle ingilizce klavye öneririm.Sebebi de en çok kullanılan işaretlerin klavyede tuş olarak durması.Macbookum türkçe klavye olmasına rağmen kodlama yaparken ingilizceye çevirip kullanıyorum.Zaten neyin nerede olduğunu bildiğim için tuşlara bakmama gerek kalmıyor.Ha dersen ki ben de böyle yaparım türkçe al.Ama kodlama yaparken klavyenin ingilizce olması bence şart.
Anladim Türkçe klavye alsam bile İngilizce'ye çevirip shifte basmadan ingilizce klavyede yazıyormuş gibi yazabiliyorsam sorun yok.Teşekkür ederim yardımcı olanlara.

Son düzenleme:
Kod yazarken "() , [] , {} " işaretlerini çok sık kullanacaksınız. Her seferinde alt ve shift tuşuna basmak mı?
Come on!
Hocam red switchmi yoksa brown switch klavyemi daha iyi olur kararsız kaldım. Red switchte basım hissi yokmuş bu bir artı mı eksi mi bilemedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,451
Üyeler
173,191
Son üye
tamamdir99
Geri