Neler Yeni

Kod yazmaya nasıl başlanmalı

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
433
İsim
Eren Baskan
Arkadaşlar başlamak istiyorum ama neredeyse bilgim sıfır nasıl başlayabilirim youtube da falan bir video var mıdır güzel bir tane?

Swanz

80+ Bronze
Bence ilk olarak algoritmaları vs. öğren yani en temeli. Ondan sonra ilgini çeken bir kodlama diliyle başlarsın. Eğer bütçen varsa Udemy üzerinden kurs satın alırsın.
Sizin fikriniz nedir @baltazar ?

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
@Naci bey html, css demiş fakat siz mobil uygulama yazmak istiyorsanız farklı diller kullanmanız gerekiyor. Ama Web yazmak istiyorsanız HTML,CSS(eğer tema editörü yani stil yazıcaksanız CSS öğrenin, Full-Stack yolunda ilerlemek istiyorsanız kesinlikle öğrenin), PHP, ASP.NET, XML.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
433
İsim
Eren Baskan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Naci bey html, css demiş fakat siz mobil uygulama yazmak istiyorsanız farklı diller kullanmanız gerekiyor. Ama Web yazmak istiyorsanız HTML,CSS(eğer tema editörü yani stil yazıcaksanız CSS öğrenin, Full-Stack yolunda ilerlemek istiyorsanız kesinlikle öğrenin), PHP, ASP.NET, XML.
Youtube videosu linki falan atabilirmisiniz dediklerinizden pek bişe anlamıyorum da telefon için uğraşmıyacağım bu arada :d

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Bence ilk olarak algoritmaları vs. öğren yani en temeli. Ondan sonra ilgini çeken bir kodlama diliyle başlarsın. Eğer bütçen varsa Udemy üzerinden kurs satın alırsın.
Sizin fikriniz nedir @baltazar ?
Katılıyorum sana. Ekstradan İngilizce öğrenilebilir ki gerekli bazen çeviri bile yetmiyor. Dil olarak da python öneririm.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Youtube videosu linki falan atabilirmisiniz dediklerinizden pek bişe anlamıyorum da telefon için uğraşmıyacağım bu arada :d
1M istihdam'a kayıt olun, oradaki web dersi çok güzel anlatılmış kendim inceledim. İzleyeceğiniz ders PHP dersi olacak(içerisinde HTML,CSS) all function şeklinde gösteriliyor.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
@Mauri ve @baltazar söylediği gibi önce ingilizce ve temel algoritmaları öğrenmen gerekiyor. Fakat temel algoritma derken her dilin temel algoritması aynı değil bunu da bilin. Örn:

PHP'de değişken atama: $degisken = echo 'blabla';
C# Console'da değişken atama: string degiskenismi

Edit: İngilizceniz veya da ingilizce öğrenmek için hiç çabanız yoksa, boşuna yazılım öğrenmeye çalışmayın hiçbir şey anlamazsınız. Soracak olursanız yabancı dil olunca ne oluyor diye. Şu oluyor; string = metin veya dize(dizi), yazılım dilinde(genellikle) rakam olmayan metin. Örn; php'de metin bölme mb_substr fonksiyonu adı altında kullanılır, ingilizce bildiğiniz zaman çok kolay bir şekilde anlayıp az buçuk ne olduğunu anlayabilirsiniz, fakat yabancı dil olmadığında anlayamayıp üstüne gitmezsiniz. Yani burda anlatmaya çalıştığım ingilizce olmadan yazılım zor.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
433
İsim
Eren Baskan
@Mauri ve @baltazar söylediği gibi önce ingilizce ve temel algoritmaları öğrenmen gerekiyor. Fakat temel algoritma derken her dilin temel algoritması aynı değil bunu da bilin. Örn:

PHP'de değişken atama: $degisken = echo 'blabla';
C# Console'da değişken atama: string degiskenismi

Edit: İngilizceniz veya da ingilizce öğrenmek için hiç çabanız yoksa, boşuna yazılım öğrenmeye çalışmayın hiçbir şey anlamazsınız. Soracak olursanız yabancı dil olunca ne oluyor diye. Şu oluyor; string = metin veya dize(dizi), yazılım dilinde(genellikle) rakam olmayan metin. Örn; php'de metin bölme mb_substr fonksiyonu adı altında kullanılır, ingilizce bildiğiniz zaman çok kolay bir şekilde anlayıp az buçuk ne olduğunu anlayabilirsiniz, fakat yabancı dil olmadığında anlayamayıp üstüne gitmezsiniz. Yani burda anlatmaya çalıştığım ingilizce olmadan yazılım zor.
Tamamdır sağolun az çok bir ingilizcem var kurslara falan gitmiştim.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Kod yazarak başlayabilirsin. Eksiklerini de kendin tespit etmiş olursun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,032,553
Üyeler
163,682
Son üye
Mehmettece