Neler Yeni

🔥İndirim KODAK 1TB Sata SSD Vergiyle beraber 1039TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Hüseyin Kurt
Yaw ne kadar boş yapan var alan alsın almayan almasın kardesim. Hemen lekeleme vs. Ne heveslisiniz

emsed12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hasan
başlatabilirsin ben zamanında pardus kusmustum ssd ye ne zaman linux lazım olsa ssd bağlayıp boottan ssd seçiyordum
Hocam her seferinde oradan başlatmaktan bahsediyorum ben ama m2 slotlarında sorun var ben de m2'den başlatmak istiyorum elimde de m2ssd var onu taksam bilgisayarı her kullandığım doğrudan başlatsam bir sorun olur mu sizce

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Berk
Hocam her seferinde oradan başlatmaktan bahsediyorum ben ama m2 slotlarında sorun var ben de m2'den başlatmak istiyorum elimde de m2ssd var onu taksam bilgisayarı her kullandığım doğrudan başlatsam bir sorun olur mu sizce
anakartında boş pcie slotu var mı? varsa hallederiz

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Berk
Yok ne yazikki ekran kartı kalpiyor jormalde iki tane X1 portu varda
şuan telefondayım ama mantığı açıklamak adına sen parçsları daha kaliteli olarak araştırabilirsin

uzatmayla saklanan yeri çözdükten sonra m2 adaptörünü takarak m2 ssd kullanabilirsin

https://amzn.eu/d/0hwD8uK

emsed12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hasan
şuan telefondayım ama mantığı açıklamak adına sen parçsları daha kaliteli olarak araştırabilirsin

uzatmayla saklanan yeri çözdükten sonra m2 adaptörünü takarak m2 ssd kullanabilirsin

Prime Üyeleri İçin Fırsat: PrimeX PX-M2PCIEX PCI ex. x1 To M2.NVMe Ssd Çevirici https://amzn.eu/d/0hwD8uK
Hocam böyle bir şeyin varlığını bile bilmiyordum çok teşekkür ederim şu an görüyorum peki bunu nereye sabitleyeceğiz diğer ucunu

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Berk
Hocam böyle bir şeyin varlığını bile bilmiyordum çok teşekkür ederim şu an görüyorum peki bunu nereye sabitleyeceğiz diğer ucunu
yani mekanik bir aksam olmadıgı için kasa da herhangi bir konuma saklayabilirsin ssd oldugu için çok problem değil belki montaja uygun adaptörlerde vardır telefondan araştıramıyorum ama sen olayı biliyorsun artık ne demek işini gördüysen ne mutlu bana

emsed12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hasan
yani mekanik bir aksam olmadıgı için kasa da herhangi bir konuma saklayabilirsin ssd oldugu için çok problem değil
Peki bir şey soracağım Hocam şimdi zaten X1 dönüştürücü ile çalıştırınca m2'yi hani hızı düşüyordu ya belli bir miktar bununla da ekstra bir düşüş daha olur mu

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Berk
Peki bir şey soracağım Hocam şimdi zaten X1 dönüştürücü ile çalıştırınca m2'yi hani hızı düşüyordu ya belli bir miktar bununla da ekstra bir düşüş daha olur mu
kağıt üzerinde bakarsak evet mutlaka latency oluşacaktır ama son kullanıcı olarak bu fark edilir bir düzeyde, kasma, donma asla etkilemez. tabi adaptörün ve uzatmanın kalitesine bağlı olarak

emsed12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hasan
kağıt üzerinde bakarsak evet mutlaka latency oluşacaktır ama son kullanıcı olarak bu fark edilir bir düzeyde, kasma, donma asla etkilemez. tabi adaptörün ve uzatmanın kalitesine bağlı olarak
Anladım peki hocam şimdi ben burada iki tane malzeme alacağıma direkt şey alsam m2ssd'yi sataya dönüştürücü hani direkt sata portuna taksam tabi varsa öyle bişey dönüştürücü

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Berk
Anladım peki hocam şimdi ben burada iki tane malzeme alacağıma direkt şey alsam m2ssd'yi sataya dönüştürücü hani direkt sata portuna taksam tabi varsa öyle bişey dönüştürücü
var öyle adaptörlerde ama amacın m2 kullanmak oldugu için pcie daha mantıklı olacaktır yoksa satada alacağın hız düşer direkt sata hızına limitlenir m2 ssd

mesela böyle bir şey https://amzn.eu/d/46xPNEJ

Top Bottom