Hoca yanlış yapmış mı diye sormamışım ki. Yöntemim niye yanlış onu açıklamanız için sormuşum. Ayrıca @Strangersupuk komik olan nedir?hocanın çözdügü dogru bi yanlış yok
Bunu yazmayı doğru bulmadığım için sadece ifade bırakmıştım ancak etiketlediğiniz için yazayım, sınava 1 haftadan daha az zaman kalmış ve hala permütasyon kombinasyon çözmeye çalışıyorsun, bu zamana kadar aklın neredeydi?Hoca yanlış yapmış mı diye sormamışım ki. Yöntemim niye yanlış onu açıklamanız için sormuşum. Ayrıca @Strangersupuk komik olan nedir?
Ya güzel kardeşim sen nereden bilebilirsin ki benim hedefimin ne olduğunu? Belki sadece TYT çalışıyorum? Eleştirmek için eleştiri yazmışsın. Ayrıca madem yazmayı doğru bulmuyordun, dalga geçmek için gülücük atmayı nasıl doğru buldun? Şu aşağılık kompleksinizden sıyrılın artık be. Forum senin gibilerle dolu.Bunu yazmayı doğru bulmadığım için sadece ifade bırakmıştım ancak etiketlediğiniz için yazayım, sınava 1 haftadan daha az zaman kalmış ve hala permütasyon kombinasyon çözmeye çalışıyorsun, bu zamana kadar aklın neredeydi?
Dalga geçmek amacı ile alakası yok hahaha emojisi sadece niye bu kadar içerlendin anlamadım, Eleştiri olmadan ilerleme olmaz hedefin TYT bile olsa Sınava 4 gün kala bu konuyu açarak asıl dalga geçen sensin bana kalırsa, Başkalarının emeğini bırak kendi emeğinin de mi değeri yok. son hafta kafa dinlemen lazımken permütasyon kombinasyon çözmeye çalışıyorsun.Ya güzel kardeşim sen nereden bilebilirsin ki benim hedefimin ne olduğunu? Belki sadece TYT çalışıyorum? Eleştirmek için eleştiri yazmışsın. Ayrıca madem yazmayı doğru bulmuyordun, dalga geçmek için gülücük atmayı nasıl doğru buldun? Şu aşağılık kompleksinizden sıyrılın artık be. Forum senin gibilerle dolu.
Aynı olasılığı iki kere saydığın için 60 buluyorsun. Şöyle örnek vereyim: (4,2) dediğinde 4 asaldan ikisini seçiyorsun varsayalım ki 2 ve 3 olsun. (5,2) deyince geriye kalanlardan ikisini seçiyorsun varsayalım 5 ve 7 olsun. Bu senin bulduğun 60 ihtimalden biri. Senin işleme göre ilk önce 5 ve 7 seçip sonra 2 ve 3 ü seçmek üsttekinden farklı bir ihtimal oluyor ama aslında onlar aynı kümeler yani aynı ihtimali iki kere saymış oluyorsun.Arkadaşlar şu soruyu ben 60 buldum fakat hoca 31 bulmuş. Ben 4'ün ikilisi x 5'in ikilisi ile yaptım ama sonuç neden yanlış çıkıyor? 4 tane asaldan ikisini seçince gerisini istediğimiz gibi almak mantıklı değil mi çözüm için?
Alıntıyı görüntüle