Neler Yeni

Konsol Savaşları Bitti Kazanan PlayStation "Xbox 3. Parti Yayıncı Oluyor"

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Redfall çöpünün 60 FPS çalışması için Xbox Series X çöpünde 1080p ye düşürmüşler Xbox çöpü yine şaşırtmıyor tam gaz devam ediyor nasıl olsa şak şaklayan bir düşük IQ lü tayfa var yapıştır palyaçolara :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: .
Keşke oyun güzel olsaydı da 480p olsaydı. Ücretsiz edinmeme rağmen ben hayatımda hiçbir oyunda 1 saatin altında bırakmamıştım. İğrenç bir oyun...

99723

80+ Silver
PC'de konsollar da her yerde olan bir üyelik sistemi olan Game Pass ve Gold üyeliklerini toplayınca 40 milyon civarı anca yapmış sadece Game Pass aboneleri 25 milyon durumun vahimliğini anlamanız için PS Plus sadece PS konsollarında var 50 milyon abonesi var ve saymayı 4-5 ay önce bıraktılar artık en son 50 milyondu oradan alıyorlar rakamı.

2026 sonunda güle güle Xbox.
hvmqsdjy-png.579321
F6e2sZVW8AIrfjR

The Semih

80+ Gold

Hocam şu sorunu nasıl düzeltiyoruz yaşayan varsa kapatıp açınca bile düzelmiyor. Patch gelene kadar saldım oyunu şuan venom bölümlerine geliyordum.

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet

Hocam şu sorunu nasıl düzeltiyoruz yaşayan varsa kapatıp açınca bile düzelmiyor. Patch gelene kadar saldım oyunu şuan venom bölümlerine geliyordum.
Bu hatayı görmüştüm ama yaygın olacağını sanmıyordum heralde yaygın neyse. Hocam ps5'i kapatıp açın oyunu kapatıp açın düzelmiyorsa 2-3 gün ara verin sonra düzelir şu anlık bunun çözümü yok diye biliyorum.

halitxct

80+ Silver
Konsol Dışındaki Game Pass Aboneleri 2027'ye Kadar Yeterince Artmazsa Microsoft Xbox'ı Kapatıyor Oyun İşinden Çıkıyor.
antugwyh-jpg.579320

F6a9Eh9aIAAHTS6

hvmqsdjy-png.579321

F6e2sZVW8AIrfjR

Kısaca Game Pass 25 milyon abone de sıkışıp kalmış durumda o verdiği verilerdeki sayılara ulaşmaları imkansız yani siz bunu Xbox 2026 sonunda gidiyor diye çevirebilirsiniz.

Yeni sızan Microsoft Xbox'ın belgelerinde, PS5'in Xbox Series X'e kıyasla ham verim ve daha iyi sıkıştırma konusunda 2 kat avantaja sahip olduğunu kabul ettiğini gösteriyor.
Kısaca yeni sızan belgelerinde Microsoft PS5'in Xbox Series X den iki kat daha iyi performans verdiğini kabul ediyor.
F6T94vBXUAAsI96

F6U00rtWAAAgVrI

(Microsoft artık Xbox konsoluna ihtiyacınız yok diyerek pazarlama yapıyor)
Xbox yeni pazarlama stratejisi artık Xbox konsollarına ihtiyacınız yok Samsung TV de bile Starfield oynayabilirsiniz diyorlar Xbox artık konsol almayın diyor kısaca bu da ilerinde konsol üretmeyecekleri Game Pass ve Bulut Hizmetleri'ni her platforma getirerek para kazanacakları bir yola doğru gittiklerini gösteriyor.
F281pREWoAAjja6

F281peNWkAAK6yE

Zaten bundan bir kaç ay önce Xbox CEO'su Phil Spencer Sony PlayStation ile asla yarışamayacağını Sony gibi devasa bütçeli kaliteli oyunlar asla yapamayacaklarını belirtmişti GamePass ve Bulut Hizmetlerine odaklanacaklarını söyledi kısaca ileride Game Pass her yerden ulaşılabilen PS konsollarında bile erişebileceğiniz bir servis yoluna gittiler yani kısaca ileride Xbox artık konsol yapmayacak Game Pass ve Bulut Hizmetleri satarak para kazanacak bu yüzden Xbox'dan kaliteli bir iş boşa beklemeyin hayal kırıklığına uğrarsınız.

Bu yüzden Xbox Konsolları neden alınmaz neden para vermemelisiniz size bunu maddeler şeklinde açıklayayım.

1. PS Plus kütüphanesinde Game Pass'den daha çok ve daha kaliteli oyunlar var.
PS+ Extra = 509 PS5/PS4 oyun var Xbox Game Pass de = 368 Xbox Series/Xbox One oyunu var.
burada PS1 PS2 PSP ve PS3 oyunları sayılmadı aynı şekilde Xbox tarafında Xbox 360 ve Xbox Original oyunları sayılmadı yani sistem olarak PS Plus'ta daha güncel ve daha fazla oyun var kaliteyi katmıyorum bile.

Forum da bu konumda PS Plus'a her ay gelen oyunları paylaşıyorum buradan bakabilirsiniz.

2.Xbox Series X performans olarak PS5'in her oyunda gerisinde kalıyor oyunlar PS5'de daha yüksek çözünürlük ve sabit 60 FPS verirken Xbox Series X'de vermiyor hem dünyanın en güçlü konsolu diye lanse ediliyor hem de bunu yapamıyorlar zaten yaptıkları hatanın farkına vardıktan sonra dünyanın en güçlü konsolundan en güçlü Xbox'a dönüş yaptılar konsol piyasasında uzun süredir olan kişiler Xbox'ın doğru bir sözü olmadığını da bilir bu firmayı insanlar Game Pass'den dolayı kullanıcı dostu falan biliyorlar ama bu firma en çok kullanıcı dolandıran firma nerdeyse 2013 ten beri çıkardıkları ürünler hakkında adamların söylediği bir cümle doğru değil hep fiyasko Xbox Series S konsolu zaten oyunlarda 1080p bile görmüyor konsolun standart çözünürlüğü 900p çamur grafiklerde bu patatese geliştiriciler oyun bile geliştiremiyorlar en son Baldur's Gate 3 Xbox Series S yüzüne her iki Xbox konsoluna da çıkış yapamıyor diğer oyun geliştiricileri de şikayet etmeye hala devam ediyorlar.

FuQ4yWtagAAQ3iz

https://twitter.com/NextGenPlayer/status/1629881840101146627

3.Xbox Series X çıkalı neredeyse 2.5 yıl olacak ve Halo ve Forza dan başka hala bir tane özel oyunu yok özel oyunu olmayan bir konsolun da almak için sebebiniz olmamalı aynı şeyleri hatta daha iyisini bir PC de yapabilirsiniz zaten.
FuQur1BX0BA9B_d

4.Adamlar en son Redfall ve Starfield diye özel oyun çıkardı iki oyun da rezalet bir şey dalga konusu oldu basında ve oyuncular arasında zaten.
Şu oyuna bakar mısınız koskoca Arkane Studios ne hallere düşmüş utanç verici satın aldığı firmaları da batırıyor böyle bir şirket Xbox ve bu oyun Xbox Series X de 30-24 FPS arası çalışıyor 60 FPS de bile çalıştıramamışlar bu rezalet grafiklerle oyunu 60 FPS yaması sonradan ekleyecekler ama kesin bir tarih de vermemiş reziller.
Ftha_GgXgAEY_XH

FvGJisYWcAEhqRa

FvEm_tUWIAEYPcT

Starfield balonunu da unutmayalım tabi ki Cyberpunk 2077'nin rezalet çıkışından sonra Starfield gördüğüm en kötü oyunlardan biri 2023 yılının en balon oyunu olmaya rakipsiz aday olarak gözüküyor karakterlerin yapay zekası çöp grafikleri zaten fi tarihinden kalma duruyor oyunun mekanikleri rezalet duruyor oyuna vuruş hissi koymayı unutmuşlar vuruş hissi yok su tabancası ile sıkıyorsunuz vurduğunuz karakterler tepki bile vermiyor yüz animasyonları zaten PS2 döneminde bile çok daha iyiydi ve oyunun her yeri yükleme ekranı ile dolu en basit örnek kendi geminizden merdivenden inip çıkarken bile yükleme ekranı giriyor RPG mekanikleri de Fallout 4 ve Skyrim gibi değil neyi seçerseniz seçin sonuçlar aynı oluyor tüm gezegenlerde PNG resimden ibaretler ve gezegende indiğiniz her bölge bir biri ile bağlantısı olmayan rastgele oluşturulan 10DK yürüyebildiğiniz bomboş çorak haritalardan oluşuyor gezegen de araç gereç süremiyorsunuz bu da oyunu daha da işkence hale sokuyor ve en son oyunun rezalet optimizasyonlarına gelirsek PC de çok kötü çalışıyor RTX 3080 bile sürünüyor kendi çöp konsollarında ise oyunu 30FPS'e kilitledikleri halde Series X'de 720p Series S'de 400p kadar düşüyor adamların vaat etikleri her şey yalan No Man's Sky bu oyunun yanında teknik anlamda bir şaheser gibi duruyor Starfield'i gördükçe Cyberpunk 2077 bile çok iyi oyunmuş gibi duruyor.
F4_pExZXsAEszzw

F4_pExeXEAAMoEt

F44Ag9lXAAA3Wrr

372259201_309691108400146_2195976838049718330_n.png

adsiz-jpg.571690

F436xlAWwAATAOt

2003 de PS2 için çıkan Silent Hill 3 bile Starfield çöpünden ne kadar iyi olduğunu görüyorsunuz 20 yıl önce çıktı bu oyun.
F5TVrwybYAACuy-
F5TV73Bb0AABfdM

Sözde yeni nesil konsol olduğunu iddia etikleri Xbox Series X|S için çıkan Starfield oyununu da görüyorsunuz bir de bu oyuna yeni nesil oyun diyen cahiller var bu oyuna mı yeni nesil bu konsollara mı yeni nesil diyeceğiz güldürmeyin beni yeni nesil oyuna bak 700p Series X 400p Series S :kekw: :kekw: :kekw:.

Bi de utanmadan bu grafiklerle bu mekaniklerle PC için istediği sistem gereksinimlerine bakın rezillikten başka bir şey değil.
F01WTvmWIAArTdq

Bu da PS5 in son çıkan özel oyunu Horizon Forbidden West: Burning Shores PS5'e özel geliştirilen DLC'si
CGI gibi grafiklerde 4K 60 FPS sabit akıyor işte o bahsettiğimiz devasa bütçeli kaliteli oyun farkının küçük bir örneği bu da.
FvB_HXbX0AAIRdK

FvB_HzDXoAAw5GS

FvB_IP2XoAISUUC

FvB_IsGWAAQaxQD

Sony'nin PS5 için özel geliştirdiği Marvel Spider-Man 2 oyununu da unutmayalım 20 Ekim 2023 de geliyor grafikler inanılmaz derece de iyi görünüyor ve oyundan yükleme ekranını kaldırmışlar oyunda yükleme ekranı yok oynanış ile ilgili gösterdikleri inanılmaz detayları da daha detaylı görmek istiyorsanız attığım videolardan izleyebilirsiniz.
F6E1K1DWQAAwe4S

F6E1TAaXYAAuUnC

F6E1pxaXAAAyZBN

F6E1rH_WoAIz86q

Marvel's Spider-Man 2 | Yeni Detaylar

▪️Native 4K 30FPS, Native 4K 40FPS, Dynamic 4K 60FPS modları var ve bu modların tümü ışın izleme ve 120Hz (VRR desteği) sunuyor.
▪️Çevre ile çok daha fazla yıkılabilir etkileşim
▪️Aralarından seçim yapabileceğiniz 65'in üzerinde örümcek kıyafeti (çizgi romanlar, filmler, orijinal tasarımlar)
▪️Bazı görevler Peter Parker ya da Miles Morales'e özel olacak
▪️Queens + Brooklyn ile harita ilk oyuna kıyasla neredeyse iki kat büyüdü
▪️Açık dünyada dikkatinizi çeken daha sürükleyici görsel ipuçlarıyla temsil edilen ilgi çekici noktalar
▪️Peter'ın mekanize Örümcek Kolları artık varsayılan olarak kullanılabilir (hikaye nedenleri)
▪️"Web Grabber" yeteneği her yöne ağ fırlatır ve düşmanları ve diğer her şeyi yakalayarak güçlü bir AOE saldırısı için çeker (örneğin kanalizasyon drenaj kapağı bir füze gibi gruba fırlatılır)
▪️Simbiyot'un L3+R3 "Simbiyot Dalgası" vahşi bir yakala ve vur özel saldırısıdır
▪️Peter'ın simbiyot Siyah Giysisi sese karşı aşırı duyarlıdır ve DualSense aracılığıyla hissedilir
▪️Kaçmanın yanı sıra, saldırıları savuşturmak da artık L1 ile bir seçenek
▪️Oyun daha karanlık bir temaya sahip, ancak oyun boyunca "tonlarca mizah ve komik sözler" var

5.Çoğunuz Xbox'ı alırken Activision anlaşması ve Call of Duty Game Pass'e gelecek diye aldınız ama anlaşma hala sonuca varmadı ve yeni oyunların geleceği de anlaşma olsa bile kesin değil.

SON DAKİKA: Microsoft, Activision Blizzard bulut oyun haklarını Ubisoft'a satacak

-Anlaşma, 68,7 milyar dolarlık anlaşmaları için İngiltere'den onay almaya yönelik bir tekliftir

-Anlaşmanın süresi: 15 yıl

-Activision Blizzard oyunları Xbox Cloud Gaming'e özel olamaz

-Activision Blizzard oyunları diğer platformlarda da olacak

-Activision Blizzard oyunları Ubisoft+'a dahil olacak
Alıntıyı görüntüle

adsiz-jpg.567632

Activision Blizzard oyunları Ubisoft+ abonelik servisine de geliyor bu da PS Plus üyelerinin hepsi Activision Blizzard oyunlarını oynayacağı anlamına geliyor anlaşma süresi 15 yıl :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: .

Bu yazdıklarımdan sonra yine en son karar sizin ben sadece kullanıcıları bilinçlendiriyorum ama düzgün şekilde düşünen bir insanın konsolu satan Microsoft bile artık Xbox konsollarına ihtiyacınız yok diye pazarlık yaptıktan sonra gidip Xbox almak bana mantıklı gelmiyor paranızı çöpe atmayın.

Yeni Haber​

Marvel's Spider-Man 2 çok da şaşırmayacağımız bir şekilde 122 incelme ile 91 puan alarak tüm zamanların en iyi süper kahraman oyunu oldu
Marvel's Spider-Man 2 ile şu an grafik ve teknik anlamada yarışabilecek bir oyun yok yine Sony kalitesini sektöre altın harfler ile yazdı.
F8kSRjsWYAAnOSi

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
F8kisRLXYAAwsMA

F8keHgiasAA1Xcm

F8lT-7TXUAAJfw7
xboxı bende sevmem gereksiz bi konsol tüm oyunları pcde varken ne gerek var bencede sen çok saçmalıyon bağzen sony fanboyluğu yapıyosun gereksiz yere

99723

80+ Silver
@Yunus274 hocam buraya yazmamışsın ama ben yazıyım dedim :)

Spiderman 2 24 saatte 2.5 milyon adet satarak PlayStation Studios oyunları arasında en hızlı satan oyun oldu.

Kaynak- https://onedio.com/haber/marvel-s-s...aat-icerisinde-en-cok-satan-oyun-oldu-1180546

Bence çok iyi bir başarı.
Evet çok iyi başarı inanılmaz satış yaptı sadece 24 saat de 2.5 milyondan daha fazla satılmış mükemmel bir başarı bir de daha bu toplam satış sayısı bile değil o zaten rekor kıracak benim tahminim ile Sony'nin bu zaman kadar çıkan en yüksek oyun satış sayısı Marvel's Spider-Man 2 de olacak onu da 1.5 ay sonra açıklarlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

xboxı bende sevmem gereksiz bi konsol tüm oyunları pcde varken ne gerek var bencede sen çok saçmalıyon bağzen sony fanboyluğu yapıyosun gereksiz yere
Merak ettim saçmaladığım yer neresi keşke belirtseydiniz açıklardım yazdıklarımın hepsini kaynağı ile beraber atmışım gerçekler ne ise konuda onları yazmışım şunu da belirtmek isterim fanboy lafına o kadar çok açıklamam var ki konuda bu yüzden cevap bile yazmayacağım siz öyle düşünüyorsanız öyle olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben denk gelemedim bu soruna garip bir hata güncelleme gelir kesin çabuk bir şekilde eğer böyle kırıcı bir hata ise 1 hafta sürmez bildirmiştir patch çıkması bekleyin şansına bak Semih :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: geçmiş olsun.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
şansına bak Semih :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: geçmiş olsun.
Bu hatayı görünce direkt tunca arslanın incelemesine baktım çünkü o böyle şeylere bayılır, ama videosunda yaşamadığını belirtmiş :D yanlış adama denk geldi bu buglar.

99723

80+ Silver
Bu hatayı görünce direkt tunca arslanın incelemesine baktım çünkü o böyle şeylere bayılır, ama videosunda yaşamadığını belirtmiş :D yanlış adama denk geldi bu buglar.
Aynen ben de karşılaşmadım zevkle oynuyorum o da her şeyi yaparak ilerliyorum sevdiğim oyunlarda platin kupa kastığım için ben oyunda bu hataya denk gelmedim ama merak etme çok çabuk hallederler güncelleme gelir bu hafta bitmeden.

The Semih

80+ Gold
Aynen ben de karşılaşmadım zevkle oynuyorum o da her şeyi yaparak ilerliyorum sevdiğim oyunlarda platin kupa kastığım için ben oyunda bu hataya denk gelmedim ama merak etme çok çabuk hallederler güncelleme gelir bu hafta bitmeden.
Crash dışında buglar beni bozmuyor zaten aksine komiklik iyi geliyor, ama crash felan sinir ediyor.

99723

80+ Silver
Crash dışında buglar beni bozmuyor zaten aksine komiklik iyi geliyor, ama crash felan sinir ediyor.
Cyberpunk 2077 ilk çıktığında PS4 PRO da oynuyordum kafayı yedirmişti bana konsolda ilk defa oyun oynarken çöktüğünü görmüştüm her 30-35 dakika da şak oyun çöküyordu beni acayip sinir etmişti.

Şu videoyu atacaktım bu gün atamadım çok güzel video bari şimdi atayım.
Marvel's Spider-Man 2 ağır çekimde video çok güzel duruyor tam bir sanat eseri olmuş.

Son düzenleme:

TheworstD32132

80+ Bronze
Marvel's Spider-Man 2 çok da şaşırmayacağımız bir şekilde 122 incelme ile 91 puan alarak tüm zamanların en iyi süper kahraman oyunu oldu Marvel's Spider-Man 2 ile şu an grafik ve teknik anlamada yarışabilecek bir oyun yok yine Sony kalitesini sektöre altın harfler ile yazdı.
F8kSRjsWYAAnOSi

screenshot1-png.587018

screenshot2-png.587019

F8kisRLXYAAwsMA

F8keHgiasAA1Xcm

Digital Foundry incelemesini "Mindblowing" diye bitiriyor adamlar her detaya özen göstermişler teknik anlamda dediğim gibi bu oyun ile yarışacak bir oyun yok.

Marvel's Spider-Man 2 RTX teknolojisini öyle kullanıyor ki oyunda RTX kapalı mod yok adamlar RTX le nasıl şov yapılır onun dersini vermiş sektöre.
F8lT-7TXUAAJfw7
Sondaki photoshop çok iyi hocam jwhsjdjejcdfc

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet
Konuyla alakası yok ama steam artık TL yerine dolara geçti (türkiye için)
Bu zamanlarda pc alınmaz hale geldi şu anlık için en iyisi konsol gibi görünüyor.

@Yunus274 hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,071
Üyeler
162,769
Son üye
BARIS31