Neler Yeni

Konsol Savaşları Bitti Kazanan PlayStation "Xbox 3. Parti Yayıncı Oluyor"

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Reav

80+ Silver
Konsol Dışındaki Game Pass Aboneleri 2027'ye Kadar Yeterince Artmazsa Microsoft Xbox'ı Kapatıyor Oyun İşinden Çıkıyor.
antugwyh-jpg.579320

F6a9Eh9aIAAHTS6

hvmqsdjy-png.579321

F6e2sZVW8AIrfjR

Kısaca Game Pass 25 milyon abone de sıkışıp kalmış durumda o verdiği verilerdeki sayılara ulaşmaları imkansız yani siz bunu Xbox 2026 sonunda gidiyor diye çevirebilirsiniz.

(Microsoft artık Xbox konsoluna ihtiyacınız yok diyerek pazarlama yapıyor)
Xbox yeni pazarlama stratejisi artık Xbox konsollarına ihtiyacınız yok Samsung TV de bile Starfield oynayabilirsiniz diyorlar Xbox artık konsol almayın diyor kısaca bu da ilerinde konsol üretmeyecekleri Game Pass ve Bulut Hizmetleri'ni her platforma getirerek para kazanacakları bir yola doğru gittiklerini gösteriyor.
F281pREWoAAjja6

F281peNWkAAK6yE

Zaten bundan bir kaç ay önce Xbox CEO'su Phil Spencer Sony PlayStation ile asla yarışamayacağını Sony gibi devasa bütçeli kaliteli oyunlar asla yapamayacaklarını belirtmişti GamePass ve Bulut Hizmetlerine odaklanacaklarını söyledi kısaca ileride Game Pass her yerden ulaşılabilen PS konsollarında bile erişebileceğiniz bir servis yoluna gittiler yani kısaca ileride Xbox artık konsol yapmayacak Game Pass ve Bulut Hizmetleri satarak para kazanacak bu yüzden Xbox'dan kaliteli bir iş boşa beklemeyin hayal kırıklığına uğrarsınız.

Bu yüzden Xbox Konsolları neden alınmaz neden para vermemelisiniz size bunu maddeler şeklinde açıklayayım.

1. PS Plus kütüphanesinde Game Pass'den daha çok ve daha kaliteli oyunlar var.
PS+ Extra = 509 PS5/PS4 oyun var Xbox Game Pass de = 368 Xbox Series/Xbox One oyunu var.
burada PS1 PS2 PSP ve PS3 oyunları sayılmadı aynı şekilde Xbox tarafında Xbox 360 ve Xbox Original oyunları sayılmadı yani sistem olarak PS Plus'ta daha güncel ve daha fazla oyun var kaliteyi katmıyorum bile.

Forum da bu konumda PS Plus'a her ay gelen oyunları paylaşıyorum buradan bakabilirsiniz.

2.Xbox Series X performans olarak PS5'in her oyunda gerisinde oyunlar FPS olarak PS5'de sabit 60 verirken Xbox Series X'de vermiyor hem dünyanın en güçlü konsolu diye lanse ediliyor hem de bunu yapamıyor ama benim gibi konsol piyasasında uzun süredir olan kişiler Xbox'ın doğru bir sözü olmadığını da bilir bu firmayı insanlar Game Pass'den dolayı kullanıcı dostu falan biliyorlar ama bu firma en çok kullanıcı dolandıran firma nerdeyse 2013 ten beri çıkardıkları ürünler hakkında adamların söylediği bir cümle doğru değil hep fiyasko Xbox Series S konsolu zaten oyunlarda 1080p bile görmüyor konsolun standart çözünürlüğü 900p çamur grafiklerde bu patatese geliştiriciler oyun bile geliştiremiyorlar en son Baldur's Gate 3 Xbox Series S yüzüne her iki Xbox konsoluna da çıkış yapamıyor diğer oyun geliştiricileri de şikayet etmeye hala devam ediyorlar.

FuQ4yWtagAAQ3iz

https://twitter.com/NextGenPlayer/status/1629881840101146627

3.Xbox Series X çıkalı neredeyse 2.5 yıl olacak ve Halo ve Forza dan başka hala bir tane özel oyunu yok özel oyunu olmayan bir konsolun da almak için sebebiniz olmamalı aynı şeyleri hatta daha iyisini bir PC de yapabilirsiniz zaten.
FuQur1BX0BA9B_d

4.Adamlar en son Redfall ve Starfield diye özel oyun çıkardı iki oyun da rezalet bir şey dalga konusu oldu basında ve oyuncular arasında zaten.
Şu oyuna bakar mısınız koskoca Arkane Studios ne hallere düşmüş utanç verici satın aldığı firmaları da batırıyor böyle bir şirket Xbox ve bu oyun Xbox Series X de 30-24 FPS arası çalışıyor 60 FPS de bile çalıştıramamışlar bu rezalet grafiklerle oyunu 60 FPS yaması sonradan ekleyecekler ama kesin bir tarih de vermemiş reziller.
Ftha_GgXgAEY_XH

FvGJisYWcAEhqRa

FvEm_tUWIAEYPcT

Starfield balonunu da unutmayalım tabi ki Cyberpunk 2077'nin rezalet çıkışından sonra Starfield gördüğüm en kötü oyunlardan biri 2023 yılının en balon oyunu olmaya rakipsiz aday olarak gözüküyor karakterlerin yapay zekası çöp grafikleri zaten fi tarihinden kalma duruyor oyunun mekanikleri rezalet duruyor oyuna vuruş hissi koymayı unutmuşlar vuruş hissi yok su tabancası ile sıkıyorsunuz vurduğunuz karakterler tepki bile vermiyor yüz animasyonları zaten PS2 döneminde bile çok daha iyiydi ve oyunun her yeri yükleme ekranı ile dolu en basit örnek kendi geminizden merdivenden inip çıkarken bile yükleme ekranı giriyor RPG mekanikleri de Fallout 4 ve Skyrim gibi değil neyi seçerseniz seçin sonuçlar aynı oluyor tüm gezegenlerde PNG resimden ibaretler ve gezegende indiğiniz her bölge bir biri ile bağlantısı olmayan rastgele oluşturulan 10DK yürüyebildiğiniz bomboş çorak haritalardan oluşuyor gezegen de araç gereç süremiyorsunuz bu da oyunu daha da işkence hale sokuyor ve en son oyunun rezalet optimizasyonlarına gelirsek PC de çok kötü çalışıyor RTX 3080 bile sürünüyor kendi çöp konsollarında ise oyunu 30FPS'e kilitledikleri halde Series X'de 720p Series S'de 400p kadar düşüyor adamların vaat etikleri her şey yalan No Man's Sky bu oyunun yanında teknik anlamda bir şaheser gibi duruyor Starfield'i gördükçe Cyberpunk 2077 bile çok iyi oyunmuş gibi duruyor.
F4_pExZXsAEszzw

F4_pExeXEAAMoEt

F44Ag9lXAAA3Wrr

372259201_309691108400146_2195976838049718330_n.png

adsiz-jpg.571690

F436xlAWwAATAOt

2003 de PS2 için çıkan Silent Hill 3 bile Starfield çöpünden ne kadar iyi olduğunu görüyorsunuz 20 yıl önce çıktı bu oyun.
F5TVrwybYAACuy-
F5TV73Bb0AABfdM

Sözde yeni nesil konsol olduğunu iddia etikleri Xbox Series X|S için çıkan Starfield oyununu da görüyorsunuz bir de bu oyuna yeni nesil oyun diyen cahiller var bu oyuna mı yeni nesil bu konsollara mı yeni nesil diyeceğiz güldürmeyin beni yeni nesil oyuna bak 700p Series X 400p Series S :kekw: :kekw: :kekw:.

Bi de utanmadan bu grafiklerle bu mekaniklerle PC için istediği sistem gereksinimlerine bakın rezillikten başka bir şey değil.
F01WTvmWIAArTdq

Bu da PS5 in son çıkan özel oyunu Horizon Forbidden West: Burning Shores PS5'e özel geliştirilen DLC'si
CGI gibi grafiklerde 4K 60 FPS sabit akıyor işte o bahsettiğimiz devasa bütçeli kaliteli oyun farkının küçük bir örneği bu da.
FvB_HXbX0AAIRdK

FvB_HzDXoAAw5GS

FvB_IP2XoAISUUC

FvB_IsGWAAQaxQD

Sony'nin PS5 için özel geliştirdiği Marvel Spider-Man 2 oyununu da unutmayalım 20 Ekim 2023 de geliyor grafikler inanılmaz derece de iyi görünüyor ve oyundan yükleme ekranını kaldırmışlar oyunda yükleme ekranı yok oynanış ile ilgili gösterdikleri inanılmaz detayları da daha detaylı görmek istiyorsanız attığım videolardan izleyebilirsiniz.
F6E1K1DWQAAwe4S

F6E1TAaXYAAuUnC

F6E1pxaXAAAyZBN

F6E1rH_WoAIz86q

Marvel's Spider-Man 2 | Yeni Detaylar

▪️Native 4K 30FPS, Native 4K 40FPS, Dynamic 4K 60FPS modları var ve bu modların tümü ışın izleme ve 120Hz (VRR desteği) sunuyor.
▪️Çevre ile çok daha fazla yıkılabilir etkileşim
▪️Aralarından seçim yapabileceğiniz 65'in üzerinde örümcek kıyafeti (çizgi romanlar, filmler, orijinal tasarımlar)
▪️Bazı görevler Peter Parker ya da Miles Morales'e özel olacak
▪️Queens + Brooklyn ile harita ilk oyuna kıyasla neredeyse iki kat büyüdü
▪️Açık dünyada dikkatinizi çeken daha sürükleyici görsel ipuçlarıyla temsil edilen ilgi çekici noktalar
▪️Peter'ın mekanize Örümcek Kolları artık varsayılan olarak kullanılabilir (hikaye nedenleri)
▪️"Web Grabber" yeteneği her yöne ağ fırlatır ve düşmanları ve diğer her şeyi yakalayarak güçlü bir AOE saldırısı için çeker (örneğin kanalizasyon drenaj kapağı bir füze gibi gruba fırlatılır)
▪️Simbiyot'un L3+R3 "Simbiyot Dalgası" vahşi bir yakala ve vur özel saldırısıdır
▪️Peter'ın simbiyot Siyah Giysisi sese karşı aşırı duyarlıdır ve DualSense aracılığıyla hissedilir
▪️Kaçmanın yanı sıra, saldırıları savuşturmak da artık L1 ile bir seçenek
▪️Oyun daha karanlık bir temaya sahip, ancak oyun boyunca "tonlarca mizah ve komik sözler" var

5.Çoğunuz Xbox'ı alırken Activision anlaşması ve Call of Duty Game Pass'e gelecek diye aldınız ama anlaşma hala sonuca varmadı ve yeni oyunların geleceği de anlaşma olsa bile kesin değil.

SON DAKİKA: Microsoft, Activision Blizzard bulut oyun haklarını Ubisoft'a satacak

-Anlaşma, 68,7 milyar dolarlık anlaşmaları için İngiltere'den onay almaya yönelik bir tekliftir

-Anlaşmanın süresi: 15 yıl

-Activision Blizzard oyunları Xbox Cloud Gaming'e özel olamaz

-Activision Blizzard oyunları diğer platformlarda da olacak

-Activision Blizzard oyunları Ubisoft+'a dahil olacak
Alıntıyı görüntüle

adsiz-jpg.567632

Activision Blizzard oyunları Ubisoft+ abonelik servisine de geliyor bu da PS Plus üyelerinin hepsi Activision Blizzard oyunlarını oynayacağı anlamına geliyor anlaşma süresi 15 yıl :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: .

Bu yazdıklarımdan sonra yine en son karar sizin ben sadece kullanıcıları bilinçlendiriyorum ama düzgün şekilde düşünen bir insanın konsolu satan Microsoft bile artık Xbox konsollarına ihtiyacınız yok diye pazarlık yaptıktan sonra gidip Xbox almak bana mantıklı gelmiyor paranızı çöpe atmayın.
microsoft ailenden birini mi kaçırdı artık onu soracağım (!)? ben ps5 kullanıyorum gayet memnunum xboxta tercih etmem ama yeter artık salladığın yetmedi mi microsofta?

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet
microsoft ailenden birini mi kaçırdı artık onu soracağım (!)? ben ps5 kullanıyorum gayet memnunum xboxta tercih etmem ama yeter artık salladığın yetmedi mi microsofta?
Adam doğruları söylüyor. Microsoft demişki xbox game pass abone sayısı artmazsa 2027 yılında xbox'ı kaldıracağım demiş bunun neresi sallama anlamadım.

Reav

80+ Silver
Adam doğruları söylüyor. Microsoft demişki xbox game pass abone sayısı artmazsa 2027 yılında xbox'ı kaldıracağım demiş bunun neresi sallama anlamadım.
foruma bakmıyorsan böyle düşünmen normal adamın profiline bak anlarsın

99723

80+ Silver
Hocam 120 hz modu eklemişlerse 120 fps vardır diye düşünüyorum bide 2k veya 4k monitör veya tv almak isterim ama bütçemi aşıyor. Bütçeme uygun 1080p 144hz monitörler var onlardan bir tanesini alacağım. Bir sorum daha olacak Ps5 1080p'de tatmin eder mi? Hiç 2k veya 4k kullanmadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela hocam forza gibi xbox'ın özel oyunları var onlar playstation'a gelecek midir?
Soru: Bir sorum daha olacak Ps5 1080p'de tatmin eder mi? Hiç 2k veya 4k kullanmadım.
Cevap: 1080p de tatmin eder ama bütçeniz olursa 4K ya geçip onu da görmenizi isterim çünkü artık standart çözünürlük 4K.

Soru: Mesela hocam forza gibi xbox'ın özel oyunları var onlar playstation'a gelecek midir?
Cevap: Evet tüm oyunları gelecek artık konsolu olmayacağı için Forza da dahil hepsi PS'ye gelir. Yorumlarda yine ağlamış Palyaçolar ne güldüm :kekw: :kekw: :kekw: siz yazdığınız için yazmak zorunda kalıyorum yoksa şu düşük IQ'lülerin bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar etmesine yemin ederim katlanılacak şey değil vasıfsızalar hayatlarında başarı nedir bilmeyen insanların yıkık fanatikliklerini çekemem bir de gelmiş İngilizcenin İ si yok adamda haberi falan okumadan Microsoft ailenden birini mi kaçırdı diyor bu ülkenin zeka geriliği cidden felaket bir şey yazık.

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet
1080p de tatmin eder ama bütçeniz olursa 4K ya geçip onu da görmenizi isterim.
Umarım hocam. Zaten bütçem 1080p yetiyordu 1080p 144 hz monitör alıp geçeceğim.

Evet tüm oyunları gelecek artık konsolu olmayacağı için Forza da dahil
Forza serisi sevdiğim bir seri arabaları ve araba oyunlarını seviyorum ama playstation aldım çünkü orda gerçekten müthiş hikayeli oyunlar var. 2027-2028'de xbox'ın özel oyunları playstation'a gelecekse xbox almanın bir mantığı kalmadı heralde.

99723

80+ Silver
Umarım hocam. Zaten bütçem 1080p yetiyordu 1080p 144 hz monitör alıp geçeceğim.

Forza serisi sevdiğim bir seri arabaları ve araba oyunlarını seviyorum ama playstation aldım çünkü orda gerçekten müthiş hikayeli oyunlar var. 2027-2028'de xbox'ın özel oyunları playstation'a gelecekse xbox almanın bir mantığı kalmadı heralde.
Zaten hiç bir zaman bir mantığı yoktu bu çöp konsolları almak için parasını çöpe atmayı seven insanlar hala alabilirler umrumda değil tutan yok kendilerini.
Örnek: Daha doğru düzgün oyun çalıştıramayan cihazları öneriyorlar gözleri kör olmuş fanatiklikten neyse artık 2026 sonunda konsol piyasasından ayrıldığında ne yorum yapacaklar acaba o zaman da bu konuyu hortlatırsınız.

Son düzenleme:

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet
Zaten hiç bir zaman bir mantığı yoktu bu çöp konsolları almak için parasını çöpe atmayı seven insanlar hala alabilirler umrumda değil tutan yok kendilerini.
Örnek: Daha doğru düzgün oyun çalıştıramayan cihazları öneriyorlar gözleri kör olmuş fanatiklikten neyse artık 2026 sonunda konsol piyasasından ayrıldığında ne yorum yapacaklar acaba o zaman da bu konuyu hortlatırsınız.
Xbox'ta takılma oluyor heralde yanlış görmüyorsam ve evet çöp konsollardı güzel exc oyun yapamıyorlar ve hep stüdyo satın alıyorlar.

Stüdyo alıp güzel exc oyun yapabiliriz kafansındalardı zaten starfielda gördük adamlar rezalet oyun çıkarmışlar.

99723

80+ Silver
Xbox'ta takılma oluyor heralde yanlış görmüyorsam ve evet çöp konsollardı güzel exc oyun yapamıyorlar ve hep stüdyo satın alıyorlar.

Stüdyo alıp güzel exc oyun yapabiliriz kafansındalardı zaten starfielda gördük adamlar rezalet oyun çıkarmışlar.
Aldıkları stüdyoları da çöp ediyorlar bu adamlarda vizyon yok canlı canlı gördük işte.

F6T94vBXUAAsI96

F6U00rtWAAAgVrI

Yeni sızan Microsoft Xbox'ın belgelerinde, PS5'in Xbox Series X'e kıyasla ham verim ve daha iyi sıkıştırma konusunda 2 kat avantaja sahip olduğunu kabul ettiğini gösteriyor.
Kısaca yeni sızan belgelerinde Microsoft PS5'in Xbox Series X den iki kat daha iyi performans verdiğini kabul ediyor.

Son düzenleme:

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet
Kısaca yeni sızan belgelerinde Microsoft PS5'in Xbox Series X den iki kat daha iyi performans verdiğini kabul ediyor.
Zaten adamlar konsol savaşını kaybettik diyorlardı ve hala xbox'ı savunanlar var o kadar gülüyorum ki bu duruma.

@Yunus274 hocam bir sorum olacaktı şimdi ben spiderman 2'yi çok bekliyorum normalde 800 TL'ye ön sipariş verecektim ama zamlandı 1500 TL oldu sizce 1500 tl verilir mi oyuna zaten oyunun içinde venom felanda olacak çok bekliyorum aşağı oynanış videosunuda bırakacağım gerçekten müthiş görünüyor :)

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam meraktan soruyorum. Microsoft oyun sektörüne baya para yatırdı bir sürü oyun stüdyolarını felan aldılar neden 2026-2027 yılında xbox'ı kapatacaklar bide xbox 2027 yılında kesin olarak kapanacak mı?

Microsoft ulaşılabilirlik yönünden bir politika izliyor, kalite değil. Sorun burada. Zamanında Atari de bu yüzden batmıştı. Onun boşluğunu dolduran Nintendo, kütüphanesine çöp oyunları sokmayarak konsolda başarı sağladı.

99723

80+ Silver
Zaten adamlar konsol savaşını kaybettik diyorlardı ve hala xbox'ı savunanlar var o kadar gülüyorum ki bu duruma.

@Yunus274 hocam bir sorum olacaktı şimdi ben spiderman 2'yi çok bekliyorum normalde 800 TL'ye ön sipariş verecektim ama zamlandı 1500 TL oldu sizce 1500 TL verilir mi oyuna zaten oyunun içinde venom felanda olacak çok bekliyorum aşağı oynanış videosunuda bırakacağım gerçekten müthiş görünüyor :)

Marvel's Spider-Man 2 1500 TL bütçeniz var ise kesinlikle öneriyorum bu fiyata alabileceğiniz en iyi oyun bir baş yapıt geliyor orası kesin zaten ben fiyatı 800 TL iken almıştım ha almamış olsaydım 1500 TL ye de yine kesin alırdım.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom