Neler Yeni

Konsol Savaşları Bitti Kazanan PlayStation "Xbox 3. Parti Yayıncı Oluyor"

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

The Semih

80+ Gold
PS5 Pro'nun çok geliştirici dostu olduğu ve daha iyi ve daha istikrarlı performans elde etmek için çok az çaba harcayacağı söyleniyor

Mesut çeviğin dediğine göre PS5 pro PS5 den 2.8 kat daha güçlü olacakmış, 28 Tflops gücünde olduğu söyleniyor. Videoda dediklerine göre PS5 ile PS5 Pro arasında 2024 ve sonrası oyunlarda grafik farkı olacakmış.

GTA 6 PS5 Pro ile bundle satılma olayı doğru demekki

asko56

80+ Silver
Korsan faktörünün yanında istediği sistem özellikleri de yüksek. 1080p'de 60 FPS için RX 6700 XT istiyor oyun.
Dostum geç cevap veriyorum kusura bakma artık yeni oyunların hepsi isteyecek çünkü artık rtx i effektif olarak kullanılmaya başlandı ve oyun motorları gün geçtikte yenileniyor ve üstüne sürekli yeni kartlar geliyor alan wake bu işin ilk ayak noktasıdır gelicek her kaliteli yapımda bu olayı yaşacagız bariz örnek konsola çıkmıs spiderman 2 de ray traysing efectlerini konsol için de kullanan en iyi yapım bu yapım pc ye geldiginde gene yüksek sistem isteyecektir.

99723

80+ Silver

Mesut çeviğin dediğine göre PS5 pro PS5 den 2.8 kat daha güçlü olacakmış, 28 Tflops gücünde olduğu söyleniyor. Videoda dediklerine göre PS5 ile PS5 Pro arasında 2024 ve sonrası oyunlarda grafik farkı olacakmış.
Video'yu bende izledim ama bir şey unutuyorlar her zamanki gibi Teraflops bahsedilmiş PS tarafında bu Teraflops hiç bir şey belirtmiyor PS5'in performans üstünlüğünü görüyoruz her oyunda istisnasız Xbox Series X konsolundan daha iyi performans verip daha yüksek çözünürlükte oynatıyor PS5'in oyunlarda Xbox Series X konsolundan daha iyi performans vermesinin asıl sebebi yazılım mimarisi ile alakalı bu yüzden oyun geliştiricileri oyunları çok iyi optimize bir şekilde çalıştırıyorlar PS5'de hala Mesut 12 Teraflops diyor adamın zaten konsol tarafına fazla hakim olmadığını biliyorum işi değil ama yine de keşke video yapmadan önce bir baksaymış inceleseymiş çünkü videonun konusu PS5-PS5 Pro Mesut direkt kağıt üzerindeki verilere bakmış ona göre konuşuyor zaten YouTube yorumlarında da bilgilendirmişler. Asıl önemli konuya video'da Batu değiniyor Sony yapay zeka destekli upscale teknolojisi üzerinde çalışıyor PS5 Pro ile kullanıma geçecekler bu teknolojiyi düz PS5 kullanıcılarına da güncelleme olarak gelecek nasıl bir teknoloji dersen aynı FSR DLSS ile aynı mantık ama ek olarak yapay zeka desteği de olacak özetle Sony de kendi upscale teknolojisini geliştiriyor işin en iyi tarafı şu Sony ne yaparsa en iyisini yapan bir firma çıkış yaptığında baya uzun uzun konuşulacak bu Sony'nin yapay zeka destekli upscale teknolojisi kısaca 8K oyunlarda akmaya hazırlanın. Bu arada bir söylenti daha var yapay zeka upscale teknolojisi gibi kesin değil ama olma ihtimali çok yüksek Sony yapay zeka upscale teknolojisinin yanına bir de kendi özel Frame Generation teknolojisini koyacağını söylüyorlar eğer bu da olursa zaten muhteşem olur her oyunda FPS sayacımız ikiye katlanır bu özelliğin de yine aynı şekilde düz PS5 kullanıcılarına güncelleme olarak verileceğini düşünüyorum.

Bu arada ben PS5 Pro'yu 2024 Kasım da çıktığında direkt alacağım.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Video'yu bende izledim ama bir şey unutuyorlar her zamanki gibi Teraflops bahsedilmiş PS tarafında bu Teraflops hiç bir şey belirtmiyor PS5'in performans üstünlüğünü görüyoruz her oyunda istisnasız Xbox Series X konsolundan daha iyi performans verip daha yüksek çözünürlükte oynatıyor PS5'in oyunlarda Xbox Series X konsolundan daha iyi performans vermesinin asıl sebebi yazılım mimarisi ile alakalı bu yüzden oyun geliştiricileri oyunları çok iyi optimize bir şekilde çalıştırıyorlar PS5'de hala Mesut 12 Teraflops diyor adamın zaten konsol tarafına fazla hakim olmadığını biliyorum işi değil ama yine de keşke video yapmadan önce bir baksaymış inceleseymiş çünkü videonun konusu PS5-PS5 Pro Mesut direkt kağıt üzerindeki verilere bakmış ona göre konuşuyor zaten YouTube yorumlarında da bilgilendirmişler. Asıl önemli konuya video'da Batu değiniyor Sony yapay zeka destekli upscale teknolojisi üzerinde çalışıyor PS5 Pro ile kullanıma geçecekler bu teknolojiyi düz PS5 kullanıcılarına da güncelleme olarak gelecek nasıl bir teknoloji dersen aynı FSR DLSS ile aynı mantık ama ek olarak yapay zeka desteği de olacak özetle Sony de kendi upscale teknolojisini geliştiriyor işin iyi tarafı şu Sony ne yaparsa en iyisini yapıyorlar çıkış yaptığında baya uzun uzun konuşulacak bu Sony'nin yapay zeka destekli upscale teknolojisi kısaca 8K oyunlarda akmaya hazırlanın. Bu arada bir söylenti daha var yapay zeka upscale teknolojisi gibi kesin değil ama olma ihtimali çok yüksek Sony yapay zeka upscale teknolojisinin yanına bir de kendi özel Frame Generation teknolojisini koyacağını söylüyorlar eğer bu da olursa zaten muhteşem olur her oyunda FPS sayacımız ikiye katlanır bu özelliğin de yine aynı şekilde düz PS5 kullanıcılarına güncelleme olarak verileceğini düşünüyorum.

Bu arada ben PS5 Pro'yu 2024 Kasım da çıktığında direkt alacağım.
PS5 alacaklar proyu beklemeli bence, Slim öneriyordum da 2024 yazına az kaldı 8 ay daha beklenir.

asko56

80+ Silver
PS5 alacaklar proyu beklemeli bence, Slim öneriyordum da 2024 yazına az kaldı 8 ay daha beklenir.
Türkiyede beklemek eşittir para kaybı 40 bin tl nin de altına pro beklemeyin dovizi yavaş yavaş serbest bırakıyorlar 18 bine slim bulan alsın geçsin

The Semih

80+ Gold
Türkiyede beklemek eşittir para kaybı 40 bin TL nin de altına pro beklemeyin dovizi yavaş yavaş serbest bırakıyorlar 18 bine slim bulan alsın geçsin
Ben ekonomi dışında yorum yapıyorum hocam yoksa NVIDIA önermezdim sistem toplayanlara, PS5 alanında bütçesi kötü olmuyor alan alıyor alamayan alamıyor.

99723

80+ Silver
Ben ekonomi dışında yorum yapıyorum hocam yoksa NVIDIA önermezdim sistem toplayanlara, PS5 alanında bütçesi kötü olmuyor alan alıyor alamayan alamıyor.
Şu an yeni PS5 almayı düşünen ve PS5 Pro almak isteyen bir kullanıcıya da benim önerim Düz PS5 veya PS5 Slim alıp PS5 Pro çıkana kadar kullanması olur PS5 Pro çıktığında da konsolu satar PS5 Pro ya geçer emin olsun ki zararı sıfır olur aksine Düz PS5 veya PS5 Slim'i aldığı fiyattan daha fazlaya da satar çünkü dolar düşmüyor aksine yükseliyor.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Benim önerim de şu an PS5 alacak bir kullanıcıya PS5 Slim veya PS5 alıp Pro çıkana kadar kullanması olur PS5 Pro çıktığında da konsolu satar PS5 Pro ya geçer emin olsun ki zararı sıfır olur aksine PS5 Slim'i aldığı fiyattan daha fazlaya da satar çünkü dolar düşmüyor aksine yükseliyor.
Ekonomi içinde konuşşsam Xbot S önerirdim :ROFLMAO:

99723

80+ Silver
Ekonomi içinde konuşşsam Xbot S önerirdim :ROFLMAO:
:kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw:
F1LujSFXgAQkIrR

99723

80+ Silver
Yeni haber konuları yeni başlık altında aç yorumlarda görmeyelim haberleri
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakmak yoruyo böyle
Tartışma konusu zaten bu evet aklımda oyun haberleri için ayrı konu açma fikri var PS bölümüne konu başlığı oyun teknoloji gündem haberleri olacak.

gallax420

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Eray
Tartışma konusu zaten bu evet aklımda oyun haberleri için ayrı konu açma fikri vardı PS Tarafına Konu başlığı Oyun Teknoloji gündem haberleri olacak.
Çünkü çok karışık oluyor bi baktım 30 40 sayfada kalmışım şuan sayfa 65 ☠️

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,911
Üyeler
164,747
Son üye
MrFebra