Konsolların Geleceği : Xbox Series X ' in Özellikleri, Çıkış Zamanı ve Fiyatı

ZandalphoNN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
435
Xbox Series X yani türkçesiyle Xbox Seri X kod adıyla "Project Scarlett" Microsoft Şirketinin gelecek konsoludur. 13 Aralık 2019 Oyun Ödüllerinde bir kısa fragmanda tüm heybetiyle duyurulan konsol.
Xbox un yeni silahının çıkış tarihi olarak 2020'nin son çeyreği gösterildi. Biraz beklentilerimden bahsedeyim; açıkçası ben kumdasanın daha erişebilir olmasının bekliyorum hatta ssd yükseltmesinin de opsiyonel olmamasını beklliyorum ama büyük ihtimalle 1tb ssd koymak isteyen kullanıcılar bir miktar fazla para ödeyecek.Fakat Microsoftun çıkartacağı tek konsol bu olmayacak artık bir konsol ailesi kurmayı hedeflediğini belirten Microsoft ucuz ve pahalı modellerin disk girişi gibi farklarının olacağını söyledi yani her bütçeye uygun konsol çıkarmayı hedefliyolar. Peki ya PS5 e kıyasla nasıl olacak haydi bildiğim herşeyi size anlatayım.
*Ne zaman çıkacak? : Ekim ayından Aralık ayına kadar çıkması planlanıyor
*Fiyatı ne kadar olacak? : 499$ yani vergilerle birlikte 3700tl gibi bir ücret çıkıyor
*VR destekleyecek mi? : Xbox un patronu Phil Spencer in ifadesine göre yeni Xbox'un VR desteğine sahip olmasının "Beyinsizce" olduğunu ifade etti
En önemli ve merak edilen soruya gelelim:
*Koronavirüs PS5 veya Xbox Series X' çıkış tarihini etkiler mi? : Şu anlık böyle bir şeyin gündemde olmadığını xbox konsolunun ekim ve aralık aylarının arasında çıkmasını yeni playstation un iseaynı dönemde xbox a rakip olarak çıkacağı belirtildi fakat olası bir durumda xbox un çıkışının internet üzerinde olacağını da öğrendik
Peki bu xbox ın donanımsal özellikleri neler? :
  • İşlemci: 8x Zen 2 Core 3.8GHz e kadar (3.6GHz with SMT) 7nm
  • Ekran Kartı: 12 TFLOP, 52 CUs 1.825GHz
  • Bellek: 16GB GDDR6
  • Depolama: 1TB custom NVMe SSD
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray
  • Portlar: HDMI 2.1 girişi, 3x USB 3.2 girişi, internet girişi, güç girişi
  • 120 fps desteği
  • 8K Desteği
  • RTX desteği
  • Önceki Xbox aksesuarlarını da destekliyor

Geri