Neler Yeni

Kontak lens hakkında

Saintes Maries

80+ Bronze
bugün sadece sağ gözümde -1.5 numara miyop olduğundan dolayı kontak lens kullanmaya başladım. takması ve çıkarması sandığımdan büyük dertmiş. sosyal medyada gördüğüm videolar kadarıyla çok pratik uygulayamadım. kendinizin kullandığı daha pratik yöntemler vs. var ise öncelikle paylaşırsanız çok sevinirim. yaklaşık yarım saattir gözümde lens takılı. gözümü kırptığım vakit oluşan ufak çaplı ağrı normal midir, neyden kaynaklı olabilir? ek olarak: özellikle telefon ve bilgisayar ekranına bakarken nispeten daha ufak yazıların etrafında sanki hareler var gibi gözüküyor, yazılar biraz bulanık gibi gözüküyor. bahsettiğim gibi sadece sağ gözümde 1.5 numara uzağı görememe var, lensi sadece sağ gözümde kullandığım süre boyunca bu lens sol gözümün ayarını da kaçırabilir mi, siz böyle bir durum deneyimlediniz mi? tecrübeli arkadaşlar, aydınlatırsanız sevinirim.

Beguile

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Beguile
bugün sadece sağ gözümde -1.5 numara miyop olduğundan dolayı kontak lens kullanmaya başladım. takması ve çıkarması sandığımdan büyük dertmiş. sosyal medyada gördüğüm videolar kadarıyla çok pratik uygulayamadım. kendinizin kullandığı daha pratik yöntemler vs. var ise öncelikle paylaşırsanız çok sevinirim. yaklaşık yarım saattir gözümde lens takılı. gözümü kırptığım vakit oluşan ufak çaplı ağrı normal midir, neyden kaynaklı olabilir? ek olarak: özellikle telefon ve bilgisayar ekranına bakarken nispeten daha ufak yazıların etrafında sanki hareler var gibi gözüküyor, yazılar biraz bulanık gibi gözüküyor. bahsettiğim gibi sadece sağ gözümde 1.5 numara uzağı görememe var, lensi sadece sağ gözümde kullandığım süre boyunca bu lens sol gözümün ayarını da kaçırabilir mi, siz böyle bir durum deneyimlediniz mi? tecrübeli arkadaşlar, aydınlatırsanız sevinirim.
Bende yeni başladım. Astigmat ve miyop olduğu için torik lens kullanıyorum. Dediğin sorunlar bendede var birde ekstra olarak belli bir süre sonra lens gözümden kayıyormuş gibi oluyor. Göz kırpınca yerine oturuyor ve bulanıklık gidiyor. Gözüm kuruyaunca lensler belli bir süre sonra rahatsız ediyor.

Doğrudan gözünüzden almak yerine önce gözünüzün sağ veya sol tarafına(beyaz kısmına) kaydırın, sonrasında da basitçe lensi gözünüzde kaydırın. Takmada da aynı şekilde yapılabilir. Bir tanıdığım bu şekilde yapıyordu.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,946
İsim
Mert Metshi
hocam ben 2 gun once basladim once lensi parmagimin ucuna koyup gozume degdiriyorum goz kirpma refleksi gitsin diye sonra kolayca takiliyor cikarirken de isaret parmagimla lense dokunuyorum sadece yine goz kirpma refleksi gitsin diye alistiktan sonra isaret ve bas parmagimla tutup aliyorum hemen

Top Bottom