Neler Yeni

Kontrast oranı nedir?

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
Türkçe konuştuğuma bakma kutuplarda yaşıyorum
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
Kontrast oranı tam olarak ne oluyor? Düşük olması büyük bir dezavantaj mı? Normal bir monitörde en az kaç olması lazım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Normal kullanımda göz yorar, ancak FPS oyunlarında çok işe yarar. Ben şahsen oyunlara göre özel renklendirme yapıyorum. Valorantta %200'e getiriyorum, masaüstünde %100 standartta. Avantajı ise adamları çevreden ayırt ederek daha rahat görmeni ve vurabilmene olanak sağlıyor.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal kullanımda göz yorar, ancak FPS oyunlarında çok işe yarar. Ben şahsen oyunlara göre özel renklendirme yapıyorum. Valorantta %200'e getiriyorum, masaüstünde %100 standartta. Avantajı ise adamları çevreden ayırt ederek daha rahat görmeni ve vurabilmene olanak sağlıyor.
Hayır hocam bir markanın IPS panellerinde kontrast oranı düşük oluyormuşta ondan dolayı sordum. Minimum kaç olmalı?

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1000:1 kontrastın altına düşülmemeli
Peki hocam başka bir forumda bir arkadaş LG’nin IPS değerlerinin düşük olduğunu söylüyor. Ben birkaç modele baktım çoğunlukla 1000:1 kontrasttı fakat halla doğrumu yanlışmı çözemedim. Bu doğru mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Peki hocam başka bir forumda bir arkadaş LG’nin IPS değerlerinin düşük olduğunu söylüyor. Bu doğru mu?
Bunu sorabileceğin en doğru kişiye sordun sanırım :D LG IPS panel monitöre sahibim, bana göre kusursuz geliyor. Renk konusunda harika. Monitörüm bu:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,430
Üyeler
161,995
Son üye
Semih k
Top Bottom