Messinin kramponu
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 485
Kontrast oranı tam olarak ne oluyor? Düşük olması büyük bir dezavantaj mı? Normal bir monitörde en az kaç olması lazım?
Hayır hocam bir markanın IPS panellerinde kontrast oranı düşük oluyormuşta ondan dolayı sordum. Minimum kaç olmalı?Normal kullanımda göz yorar, ancak FPS oyunlarında çok işe yarar. Ben şahsen oyunlara göre özel renklendirme yapıyorum. Valorantta %200'e getiriyorum, masaüstünde %100 standartta. Avantajı ise adamları çevreden ayırt ederek daha rahat görmeni ve vurabilmene olanak sağlıyor.
1000:1 kontrastın altına düşülmemeliHayır hocam bir markanın IPS panellerinde kontrast oranı düşük oluyormuşta ondan dolayı sordum. Minimum kaç olmalı?
Peki hocam başka bir forumda bir arkadaş LG’nin IPS değerlerinin düşük olduğunu söylüyor. Ben birkaç modele baktım çoğunlukla 1000:1 kontrasttı fakat halla doğrumu yanlışmı çözemedim. Bu doğru mu?1000:1 kontrastın altına düşülmemeli
Bunu sorabileceğin en doğru kişiye sordun sanırımPeki hocam başka bir forumda bir arkadaş LG’nin IPS değerlerinin düşük olduğunu söylüyor. Bu doğru mu?