Kontrast oranı nedir?

Messinin kramponu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
485
Kontrast oranı tam olarak ne oluyor? Düşük olması büyük bir dezavantaj mı? Normal bir monitörde en az kaç olması lazım?

Normal kullanımda göz yorar, ancak FPS oyunlarında çok işe yarar. Ben şahsen oyunlara göre özel renklendirme yapıyorum. Valorantta %200'e getiriyorum, masaüstünde %100 standartta. Avantajı ise adamları çevreden ayırt ederek daha rahat görmeni ve vurabilmene olanak sağlıyor.

Normal kullanımda göz yorar, ancak FPS oyunlarında çok işe yarar. Ben şahsen oyunlara göre özel renklendirme yapıyorum. Valorantta %200'e getiriyorum, masaüstünde %100 standartta. Avantajı ise adamları çevreden ayırt ederek daha rahat görmeni ve vurabilmene olanak sağlıyor.
Hayır hocam bir markanın IPS panellerinde kontrast oranı düşük oluyormuşta ondan dolayı sordum. Minimum kaç olmalı?

1000:1 kontrastın altına düşülmemeli
Peki hocam başka bir forumda bir arkadaş LG’nin IPS değerlerinin düşük olduğunu söylüyor. Ben birkaç modele baktım çoğunlukla 1000:1 kontrasttı fakat halla doğrumu yanlışmı çözemedim. Bu doğru mu?

Peki hocam başka bir forumda bir arkadaş LG’nin IPS değerlerinin düşük olduğunu söylüyor. Bu doğru mu?
Bunu sorabileceğin en doğru kişiye sordun sanırım :D LG IPS panel monitöre sahibim, bana göre kusursuz geliyor. Renk konusunda harika. Monitörüm bu:

Geri