Neler Yeni

Konu silme olmaması ve bunun için ceza verilmesi mantıklı mı?

Reves9

80+
Değil mi? Yoksa tabii ki de konu açarak hatalı olmuş olabilirim, ama ben bir kullanıcıyım ve art niyetim yoksa yardım edilmeliyim; bu bir ihlal değil. En azından, dediğiniz gibi, bir rapor sistemi, onaylı konu sistemi veya konu açtıktan sonra 30 dakika içinde silebilme özelliği gibi çözümler sunulabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç alakası yok. Benim açtığım konu, insanların ortak bir çözüm bulabileceği bir mesele değildi. Ayrıca, bu örnek gibi birçok konu açılıyor ve açılmaya da devam ediyor. Bu tür konularda insanlar özel hayatlarını paylaşıyor ve uzun uzun yazdıktan sonra bile anlatmaktan vazgeçebilirler. Bu herkesin hakkıdır.

Ben buraya diken üstünde konu açmaya gelmiyorum. İstesem konuyu çirkin ve art niyetli bir şekilde de ele alabilirim, fakat böyle bir niyetim yok. Bu sebeple, "Dikkatsiz davranmanın sonuçları elbette olacaktır." gibi bir tavır takınmak, asıl dikkatsiz ve değersiz davranıştır.

Ayrıca, "Normalde forumlarda konu düzenleme dahi olmaz." demişsiniz. Gayet de var hocam, bunu siz de biliyorsunuz. Üstelik, T. Pat forumu gibi platformlarda bile onaylı konu açma sistemi mevcut, bilginiz olsun.
Bu sizin açtığınız konu özelinde değil. Siz direkt olarak konu silme özelliğinden bahsediyorsunuz. Bu forumda tek konu açan siz değilsiniz. Size özel nasıl bir şey gelmesini bekliyorsunuz anlamadım. Sizin anlayamadığınız şey buranın bir "teknoloji" forumu olması.

Diken üstünde konu açmanıza gerek yok, yukarıdaki tavrım aynen doğru. Siz tamamen kendi yaptığınız şeyin karşılığını almışsınız. Normalde konu silme olmamasına rağmen konunuzu silmişsiniz, moderatörler konunuzu geri getirmek yerine iyi niyet gösterip sadece ceza vermiş. Daha burada ne söylemeye çalışıyorsunuz onu da anlamadım.

Ayrıca evet, hiçbir forumda konu düzenleme yok. Technopat'ta konunuzda çok büyük değişiklik yapamıyorsunuz. Yapacağınız ufak değişiklikler içinde rapor sistemi üzerinden moderasyon ekibine ulaşmanız gerek. Onaylı konu açma sisteminin konuyla alakası olmamasına rağmen sırf biraz daha örnek gösterebilmek için onu da yazmışsınız.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Bu sizin açtığınız konu özelinde değil. Siz direkt olarak konu silme özelliğinden bahsediyorsunuz. Bu forumda tek konu açan siz değilsiniz. Size özel nasıl bir şey gelmesini bekliyorsunuz anlamadım. Sizin anlayamadığınız şey buranın bir "teknoloji" forumu olması.

Diken üstünde konu açmanıza gerek yok, yukarıdaki tavrım aynen doğru. Siz tamamen kendi yaptığınız şeyin karşılığını almışsınız. Normalde konu silme olmamasına rağmen konunuzu silmişsiniz, moderatörler konunuzu geri getirmek yerine iyi niyet gösterip sadece ceza vermiş. Daha burada ne söylemeye çalışıyorsunuz onu da anlamadım.

Ayrıca evet, hiçbir forumda konu düzenleme yok. Technopat'ta konunuzda çok büyük değişiklik yapamıyorsunuz. Yapacağınız ufak değişiklikler içinde rapor sistemi üzerinden moderasyon ekibine ulaşmanız gerek. Onaylı konu açma sisteminin konuyla alakası olmamasına rağmen sırf biraz daha örnek gösterebilmek için onu da yazmışsınız.
Yani, olayları çarpıtmaya ne gerek var ki? Ben 'bana özel' bir şey gelmesini istediğimi mi yazmışım? 'Konu Silme Özelliği' kullanıcılar tarafından çokca konuşulan bir konu. Bir tek benim konuştuğum, bana özel bir şey değil. 'Teknoloji' forumu olması ile alakalı konuşmuyoruz. 'Sadece teknoloji' konuşmuyoruz burada.

'Normalde konu silme olmamasına rağmen konunuzu silmişsiniz, moderatörler konunuzu geri getirmek yerine iyi niyet gösterip sadece ceza vermiş.' Yani, cidden papağan gibi aynı şeyleri konuşuyoruz şu konuda. Zaten bu kuralın yanlış olmasından bahsediyorum.

Ayrıca benim kimsenin iyi niyetine ihtiyacım yok ve zaten iyi niyetle karşılık almayı hak etmeyecek bir şey de yapmadım.

Öyle konuşuyorsunuz ki sanki devletler arası bir yasa koyuluyor. Bunlar o kadar ince ve ciddi işler değil; site açmak, forum kurmak bu kadar büyütülecek bir şey değil. Aktif 300 kişinin denetimini yapmak, anlattığınız kadar (sözde) 'ince' düşünmeyi gerektirecek kadar zor bir şey değil. Hatta, kural koymadan bile manuel olarak halledilebilecek bir durum.

Eğer bir hata yaptıysam ve bu hata foruma ciddi bir zarar vermediyse, bana bunu düzeltme hakkı tanınmalı. Ama siz diyorsunuz ki: 'Hatanı düzeltme hakkın yok, konun orada kalmalı, insanlara sıkıntı yaratmalı ve biz sana bunu düzeltme izni vermiyoruz ki ceza ya da ihlal verelim.' Bu yaklaşım doğru değil. Ayrıca, tekrar olayları çarpıtmamanız için parantez içinde belirtmeliyim ki (Bahsettiklerim ve olması gerekenler sadece bana özel olsun demiyorum, tamamen herkesi ele alarak konuşuyorum). Eğer aynı şeyleri konuşmaya devam edeceksek, konuşmayalım ve konu burada kapansın.

Son düzenleme:

Reves9

80+
Yani, olayları çarpıtmaya ne gerek var ki? Ben 'bana özel' bir şey gelmesini istediğimi mi yazmışım? 'Teknoloji' forumu olması ile alakalı konuşmuyoruz. 'Sadece teknoloji' konuşmuyoruz burada.

'Normalde konu silme olmamasına rağmen konunuzu silmişsiniz, moderatörler konunuzu geri getirmek yerine iyi niyet gösterip sadece ceza vermiş.' Yani, cidden papağan gibi aynı şeyleri konuşuyoruz şu konuda. Ben zaten bu kuralın yanlış olmasından bahsediyorum. Öyle konuşuyorsunuz ki sanki devletler arası bir yasa koyuluyor. Bunlar o kadar ince ve ciddi işler değil; site açmak, forum kurmak bu kadar büyütülecek bir şey değil. Aktif 300 kişinin denetimini yapmak, anlattığınız kadar ince düşünmeyi gerektirecek kadar zor bir şey değil. Hatta, kural koymadan bile manuel olarak halledilebilecek bir durum.

Eğer bir hata yaptıysam ve bu hata foruma ciddi bir zarar vermediyse, bana bunu düzeltme hakkı tanınmalı. Ama siz diyorsunuz ki: 'Hatanı düzeltme hakkın yok, konun orada kalmalı, insanlara sıkıntı yaratmalı ve biz sana bunu düzeltme izni vermiyoruz ki ceza ya da ihlal verelim.' Bu yaklaşım doğru değil. Ayrıca, tekrar olayları çarpıtmamanız için parantez içinde belirtmeliyim ki (Bahsettiklerim ve olması gerekenler sadece bana özel olsun demiyorum, tamamen herkesi ele alarak konuşuyorum).
Olayın benim tarafımdan çarpıtıldığı yok, siz çarpıtmaya çalışıyorsunuz o da olmuyor. Forumların ana amacını bilmeden, sadece insanlarla konuşmaya gelen kişilerin yaşadığı klasik sorunlar. Burası insanlarla keyfi mesajlaşma uygulaması değil. Bunun için Discord, Telegram gibi uygulamalara yönelebilirsiniz. Size tavsiyem, forumların amacını bilmeden böyle saçma sapan konular açmayın, komik duruma düşüyor.

Kaldı ki bunu dediğiniz yerde forumlar arasında en az kuralı olan forum. Başka forumlar ' ile " 'nin ne anlama geldiğini bilmediğiniz için 1 ay ban atar. Türkiyedeki forumların klasiği budur. Forumların amacını bilmeden, ne olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz, dışarıdan bakan birisi için çok komik geliyor.

dostveviski

80+ Bronze
Bence konu silinmesinin olmamasının sebebi biri sizin sorununuza çözüm bulduktan sonra o çözümü kendinize saklamamanız için. Emin olun kuralları en az forumlardan birisi Donanım Arşivi.
Katılıyorum. Adam sorusunu sormuş çözüme ulaşmış, konunun içeriğini temizliyor... Bence düzenleme bile edit mantığı ile olması lazım ana içeriğe dokunulması engellenmeli altından edit ile devam etmeli...

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Olayın benim tarafımdan çarpıtıldığı yok, siz çarpıtmaya çalışıyorsunuz o da olmuyor. Forumların ana amacını bilmeden, sadece insanlarla konuşmaya gelen kişilerin yaşadığı klasik sorunlar. Burası insanlarla keyfi mesajlaşma uygulaması değil. Bunun için Discord, Telegram gibi uygulamalara yönelebilirsiniz. Size tavsiyem, forumların amacını bilmeden böyle saçma sapan konular açmayın, komik duruma düşüyor.

Kaldı ki bunu dediğiniz yerde forumlar arasında en az kuralı olan forum. Başka forumlar ' ile " 'nin ne anlama geldiğini bilmediğiniz için 1 ay ban atar. Türkiyedeki forumların klasiği budur. Forumların amacını bilmeden, ne olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz, dışarıdan bakan birisi için çok komik geliyor.
Olayı çarpıtanın ben olduğumu söylüyorsun ama asıl konu dışına çıkan ve tartışmayı farklı yerlere çeken sensin. Üstelik benim bahsetmediğim konuları da dahil ederek haklı çıkmaya çalışıyorsun. Bana forumların nasıl çalıştığını öğretmeye kalkma bile. Ben forum mantığını, sen daha forum nedir bilmezken ve Türkiye’de forumlar yaygın değilken, Rus forumlarında öğrendim.

Bahsettiğim sistemin uygulanması, aksine senin savunduğun ‘forum düzenini’ koruyor ve yanlış bilgilerin yayılmasını engelliyor.

Beni komik duruma düştüğümü söyleyerek eleştiriyorsun ama asıl komik olan, sanki forum kurallarını bilerek 'muasır medeniyet seviyesine' ulaşmış gibi davranman. 'Forumlarda' gece gündüz aktif olan, forum canavarı haline gelen kişiler bile senin kadar bilmişlik yapmıyor. xD Dışarıda kocaman bir dünya var, haberin olsun. Sen doğmadan önce Ruslar, Çinliler, Amerikalılar ve Japonlar bu forum mantığını geliştirdi. Sen ise bunu kendince bildiğini iddia ediyorsun. Oysa ben, forum sistemini oluşturanların benimsediği mantığı tavsiye ediyorum. Çünkü gelişime kapalı bir insan değilim.

Eğer komiğine gidiyorsa gül geç, ama beni rahatsız edip tartışmaya zorlamaya çalışma. xD

Katılıyorum. Adam sorusunu sormuş çözüme ulaşmış, konunun içeriğini temizliyor... Bence düzenleme bile edit mantığı ile olması lazım ana içeriğe dokunulması engellenmeli altından edit ile devam etmeli...
Dünyada bu bahsettiğim sistemi kullanan binlerce forum var ve düzeni sağlamak o kadar da zor değil. Eğer biri sorununun çözümünü bulduktan sonra yorumunu silmek istiyorsa, silsin ve gitsin zaten.

Son düzenleme:

Reves9

80+
Olayı çarpıtanın ben olduğumu söylüyorsun ama asıl konu dışına çıkan ve tartışmayı farklı yerlere çeken sensin. Üstelik benim bahsetmediğim konuları da dahil ederek haklı çıkmaya çalışıyorsun. Bana forumların nasıl çalıştığını öğretmeye kalkma bile. Ben forum mantığını, sen daha forum nedir bilmezken ve Türkiye’de forumlar yaygın değilken, Rus forumlarında öğrendim.

Bahsettiğim sistemin uygulanması, aksine senin savunduğun ‘forum düzenini’ koruyor ve yanlış bilgilerin yayılmasını engelliyor.

Beni komik duruma düştüğümü söyleyerek eleştiriyorsun ama asıl komik olan, sanki forum kurallarını bilerek 'muasır medeniyet seviyesine' ulaşmış gibi davranman. 'Forumlarda' gece gündüz aktif olan, forum canavarı haline gelen kişiler bile senin kadar bilmişlik yapmıyor. xD Dışarıda kocaman bir dünya var, haberin olsun. Sen doğmadan önce Ruslar, Çinliler, Amerikalılar ve Japonlar bu forum mantığını geliştirdi. Sen ise bunu kendince bildiğini iddia ediyorsun. Oysa ben, forum sistemini oluşturanların benimsediği mantığı tavsiye ediyorum. Çünkü gelişime kapalı bir insan değilim.
Beni yaştan vurmaya çalışan kişinin 17 yaşında ve benden küçük olması ayrı bir ironik. Siz internet ile tanıştığınızda muhtemelen Türkiyede forum kültürü gayet yaygındı. Doğru düzgün 1 tane bir şey diyemeyip sadece bana laf etmeye çalışmış. Seviye belli, ne desem boş.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Beni yaştan vurmaya çalışan kişinin 17 yaşında ve benden küçük olması ayrı bir ironik. Siz internet ile tanıştığınızda muhtemelen Türkiyede forum kültürü gayet yaygındı. Doğru düzgün 1 tane bir şey diyemeyip sadece bana laf etmeye çalışmış. Seviye belli, ne desem boş.
Ben burada forumların ne kadar eski olduğundan ve bahsettiğim sistemin Rus, Japon ve Amerika forumlarında yaygın olduğundan bahsediyorum, yani bir argüman sunuyorum. Sen ise konuyu başka yerlere çekip tartışmaya dönüştürmeye çalışıyorsun ama mantıklı bir karşı argüman getirmiyorsun. Eğer konu hakkında gerçekten konuşmak istiyorsan, örneklerle ve sağlam gerekçelerle tartışabiliriz. Ama sadece laf dalaşı olacaksa, buna gerek yok.

Reves9

80+
Ben burada forumların ne kadar eski olduğundan ve bahsettiğim sistemin Rus, Japon ve Amerika forumlarında yaygın olduğundan bahsediyorum, yani bir argüman sunuyorum. Sen ise konuyu başka yerlere çekip tartışmaya dönüştürmeye çalışıyorsun ama mantıklı bir karşı argüman getirmiyorsun. Eğer konu hakkında gerçekten konuşmak istiyorsan, örneklerle ve sağlam gerekçelerle tartışabiliriz. Ama sadece laf dalaşı olacaksa, buna gerek yok.
Hayır, direkt olarak sizin söylediğiniz bir şeye cevap verdim. Konuyla alakasız bir şey söylemedim. Yukarıda da herhangi bir argüman sunmadınız. Muhtemelen aklınızın başınızda olmadığı dönemlerde Rus forumlarında takıldığınızı iddia ettiniz sadece. Konuşmalarımızı tekrar okudum, söylediğim hiçbir meseleye doğru düzgün cevap vermemişsiniz. Söylediğim bir şeye doğru düzgün bir cevap alamıyorum. Dediğiniz gibi olayı laf dalaşına döndürüyorsunuz. "mantıklı mı?" diye fikir sorup gelen cevaplara karşı laf dalaşına girmeye çalışıyorsunuz. Buna hiç gerek yok, durum gayet açık. İlk söylediğim şeyler hala daha geçerli.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Hayır, direkt olarak sizin söylediğiniz bir şeye cevap verdim. Konuyla alakasız bir şey söylemedim. Yukarıda da herhangi bir argüman sunmadınız. Muhtemelen aklınızın başınızda olmadığı dönemlerde Rus forumlarında takıldığınızı iddia ettiniz sadece. Konuşmalarımızı tekrar okudum, söylediğim hiçbir meseleye doğru düzgün cevap vermemişsiniz. Söylediğim bir şeye doğru düzgün bir cevap alamıyorum. Dediğiniz gibi olayı laf dalaşına döndürüyorsunuz. "mantıklı mı?" diye fikir sorup gelen cevaplara karşı laf dalaşına girmeye çalışıyorsunuz. Buna hiç gerek yok, durum gayet açık. İlk söylediğim şeyler hala daha geçerli.
Benim konuyu açmamın sebebi olan 'Konuyu Silme Özelliği' olmamasına 'başka forumlarda mesajı düzenleme dahi yok' diye cevap veriyorsun ve bunun konumuz ile alakası yok. Ben 'kural bence yanlış' diyorum sen ise 'dikkatsiz davranıyorsan tabikide sonuçları olacak' diyorsun. Konu dikkatli, dikkatsiz davranmak değil. Bunu konuşmakta argüman değil. Dediğim sistem gayet yaygın, Mesaj Düzenleme, Konu Silme, Konu Düzenleme de gayet yaygın. Hani bana 3 mesaj önce 'Konu Silme Özelliği' isteğinde bulunuyorum diye 'forum' öğreten sen, bu cevabı alıp kendi forum bilginiz sorgulanınca '17 yaş bilmem ne, beni yaşımla vuran' gibi şeyler söylüyorsun. 'Muhtemelen aklınızın başında olmadığı dönemlerde' gibi söylemlerle seviyeni belli ediyorsun. En yakında bir 17 etmen dileğiyle..

Son düzenleme:

Reves9

80+
Benim konuyu açmamın sebebi olan 'Konuyu Silme Özelliği' olmamasına 'başka forumlarda mesajı düzenleme dahi yok' diye cevap veriyorsun ve bunun konumuz ile alakası yok. Ben 'kural bence yanlış' diyorum sen ise 'dikkatsiz davranıyorsan tabikide sonuçları olacak' diyorsun. Konu dikkatli, dikkatsiz davranmak değil. Bunu konuşmakta argüman değil. Dediğim sistem gayet yaygın, Mesaj Düzenleme, Konu Silme, Konu Düzenleme de gayet yaygın. Hani bana 3 mesaj önce 'Konu Silme Özelliği' isteğinde bulunuyorum diye 'forum' öğreten sen, bu cevabı alıp kendi forum bilginiz sorgulanınca '17 yaş bilmem ne, beni yaşımla vuran' gibi şeyler söylüyorsun.
Konu başlığında "mantıklı mı?" şeklinde soruyorsun, bende mantıklı olduğunu, başka forumlarda mesaj düzenleme özelliğinin dahi olmadığını söyleyince rahatsız oluyorsun. Konunun hiçbir yerinde "kural bence yanlış" demiyorsun, şimdi böyle söylediğini iddia ediyorsun.

Kaldı ki sen benim forum bilgimi sorgulamadın, sorgulayacak en ufak içerik dahi barındırmadın. Ben doğmadan önce (?) oluşturulan forumların mantığını bilemeyeceğimi söyleyip bu mantığı benimsediğini söylüyorsun.

Ben forum nedir bilmezken Rus forumlarında forum mantığını öğrendiğini söylüyorsun. Bunu diyen kişinin benden küçük olması ironik zaten. Bunu söyleyince konuyu saptırıyorsun diyorsun.

Türkçe okuduğunu anlayamayan kişinin Rus forumlarında forum mantığını anladığını söylemesi bambaşka bir ironi. Ya gerçekten okuduğunu anlama ve kendini ifade etmede çok büyük sorunların var ya da konuyu söylemediğin şeyleri söylediğini zannedecek bir psikolojik hastalığın var. Bilmiyorum hangisi fakat daha önce söylediğim gibi gerçekten komik duruyor.

Benim amacım zaten burada dengim olmayan biriyle tartışmaya veya laf dalaşına girmek değil. Gerçekleri söyleyince rahatsız oluyorsun boş yere uzatıyorsun. Bunun yerine açtığın konuya uygun davranıp gelen fikirlere saygı duymayı öğrenmen gerek.
Söylediğin ve yaptığın her şeyle kendinle çelişiyorsun. Ruslardan forum mantığını öğrenen arkadaşım, iyi forumlar dilerim sana.

viceking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Vedat Kahraman
Daha yeni bir konu açtım, benim için cidden önemli, duygusal ve hassas olduğum bir konu hakkında fikir isteyecektim; fakat konu çok özele girdiği için ve pişman olacağımdan endişe ettiğim için yazdıklarımı sildim. (Konu açınca direkt en üste atıyor ve herkesin görmesine sebep olabiliyor, o yüzden 'hemen' sildim.) Konu başlığına 'vazgeçtim' yazdım. Başka konuşmak istediğim ya da aklıma gelen bir konu yoktu ve bunun için ihlal geldi. Bu olay bir daha yaşanmasın diye ne yapabilirim? Çünkü sanırım forumda bu durum önemsenmiyor.
Konu silme olmaması aşırı saçma geliyor bana. Direkt silinemese de senin için özel, kişisel bilgilerin varsa konunun içinde ve silmek istiyorsan fln admin onayında silinmesi lazım bence.

Reves9

80+
'Muhtemelen aklınızın başında olmadığı dönemlerde' gibi söylemlerle seviyeni belli ediyorsun. En yakında bir 17 etmen dileğiyle..
Ben diğer mesajı yazarken mesaja ekleme yapmışsın. Oradaki cümleyi de anlamamışsın, şaşırmadım. Türkiyedeki forumlar 2015'ten beri çok aktif. 2015'te 7 yaşındayken, daha okuma yazma bilmezken Rus forumlarında takıldığını iddia ediyorsun. "Aklının başında olmadığı dönemler" lafının anlamı bu güzel arkadaşım.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Konu silme olmaması aşırı saçma geliyor bana. Direkt silinemese de senin için özel, kişisel bilgilerin varsa konunun içinde ve silmek istiyorsan fln admin onayında silinmesi lazım bence.
Anlattığım tam olarak buydu. 'Olması gerek bence' konusunu konuşmak için geldim. Ama adamlar şu an var mı, yok mu onu tartışıyorlar. Şaka gibi maalesef, ama seni anlıyorum dostum.

Ben diğer mesajı yazarken mesaja ekleme yapmışsın. Oradaki cümleyi de anlamamışsın, şaşırmadım. Türkiyedeki forumlar 2015'ten beri çok aktif. 2015'te 7 yaşındayken, daha okuma yazma bilmezken Rus forumlarında takıldığını iddia ediyorsun. "Aklının başında olmadığı dönemler" lafının anlamı bu güzel arkadaşım.
İki ana dilim var, 4 yaşımdan beri yazı yazmayı, okumayı biliyorum ve o yaşlardan beri internette, oyun forumlarında takılıyorum. Ha bu arada o yaşlardan beri takılmama da gerek yok. Ben 'senin görmediğin forum kültürünü gördüm' diyorum. Rusya, Japonya, Amerika fark etmeksizin birçok forumda konular açıp bilgi topladım ve senin bu forumlara aşina olmadığını, aksi takdirde konu düzenlemenin sana bu kadar yabancı gelmeyeceğini söylüyordum. Alınıp gücenip laf anlamları ile iğnelemeye çalışmanın anlamı o kadar güzel değil işte. Konuştuğun kişinin hangi dillere ve milletlere mensup olduğunu bilmeden yorum yapınca maalesef böyle oluyor. xD

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,570
Üyeler
167,516
Son üye
erenunluu
Top Bottom