Neler Yeni

Korku Oyunlarında Neden Bu Kadar Çok Bulmaca Var?

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Onur
God la resident evilı karşılaştırman saçma benim sanma dediğim sevmediğin bişeye kötü demen saçma
keşke anlaşılır yazsaydın. RE2 başında helikopter altında bir adam var, ölmüyor. Şimdi onca mermi yemesine rağmen ölmüyor ve evin içinde bulmaca çözüyorum. Mantık bunun neresinde?

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve oyunlar hakkında her şey , Bilgisayar, teknoloji
Ben oyunlarda hikaye sunumuna çok önem veriyorum, Bu yüzden call of duty oyunlarını çok severim, bu aralar korku oyunlarına sardım fakat oynadığım bütün korku oyunlarında olağanüstü derecede bulmaca söz konusu ve bu beni hikayeden koparıyor. Küfür edecek seviyeye geldim,Hocam ben bulmaca çözmek istesem gazete alırım tetris oynarım ama bulmaca çözmek istemiyorum korkmak istiyorum sürükleyici şekilde oynamak istiyorum. Bahsettiğim oyun Resident evil tarzı oyunlar. Kapıyı açmak için anahtar istiyor anahtarı buluyoruz başka bir şey istiyor böyle üşengeç oyun firmaları görmedim ben. Oyun saatini uzatmak için adamlar herşeyi denemiş. Oyun sektörüne yasalar düzenmeli, lootbox tarzı oyunlara dava açılmalı oyuncuyu kandırmaya yönelik oyunlara özellikle.

Oyun sanki zeka seviyemi ölçüyormuş gibi hissediyorum vaktimi çalıyor boş boş.
Korku aksiyon hayatta kalma türü en sevdiğim türdür, Korku oyunlarının her çeşidini de oynamışımdır ve diyeceğim Korku oyunlarda bulmaca olmazsa olmazlardandır. Özellikle bahsettiğiniz Resinden Evil serisi korku aksiyon ve hayatta kalma türündedir. Bulmaca olmadan bu oyunların zevki baya bir düşerdi emin olun. Bulmacayı çözerken bir yandan da çevreyle uğraşırsınız, bir yandan haritayı hatırlamaya çalışırsınız bir yandan beyninizi zorlarsınız ve ekstra tedirgin olursunuz. Tabi herkese aynı şekilde etki edecek değil. Bulmaca oyunlarından ya da oyunlarda bulmaca olmasından nefret eden insanlar var. Bulmaca sevmiyorsanız sırf aksiyon ve hikaye sunumu istiyorsanız Call of Duty, Doom, Gears Of War tarzı oyunlardan devam edin derim.

The Semih

80+ Gold
Korku aksiyon hayatta kalma türü en sevdiğim türdür, Korku oyunlarının her çeşidini de oynamışımdır ve diyeceğim Korku oyunlarda bulmaca olmazsa olmazlardandır. Özellikle bahsettiğiniz Resinden Evil serisi korku aksiyon ve hayatta kalma türündedir. Bulmaca olmadan bu oyunların zevki baya bir düşerdi emin olun. Bulmacayı çözerken bir yandan da çevreyle uğraşırsınız, bir yandan haritayı hatırlamaya çalışırsınız bir yandan beyninizi zorlarsınız ve ekstra tedirgin olursunuz. Tabi herkese aynı şekilde etki edecek değil. Bulmaca oyunlarından ya da oyunlarda bulmaca olmasından nefret eden insanlar var. Bulmaca sevmiyorsanız sırf aksiyon ve hikaye sunumu istiyorsanız Call of Duty, Doom, Gears Of War tarzı oyunlardan devam edin derim.
Korku oyunlarıyla aran iyise bana bulmacası olmayan veya sıkmayan oyunlar önerir misin ?

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,787
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Korku oyunları kaçmalı veya bulmacalı olur. Outlast gibi bazı oyunlarda silahın bile olmaz, hep koşarsın. Savaş oyunu gibi 500 mermiyle yola çıkmazsın. Hep ateş edeceksen onun adı korku olmaz zaten. Aksiyon oyunu olur.

The Semih

80+ Gold

haklısınız hocam özellikle şu sahneden sonra

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve oyunlar hakkında her şey , Bilgisayar, teknoloji
Korku oyunlarıyla aran iyise bana bulmacası olmayan veya sıkmayan oyunlar önerir misin ?
İçerisinde bulmaca barındırmayan korku oyunu yok gibi bir şey ama en azından az barındıran oyunlar önerebilirim.
F..E.A.R 1 ve 2'ye bakabilirsin FPS korku aksiyon türünde çok fazla bulmacası da yoktur, lineer ilerler ama eski gelir mi bilmiyorum.
Doom 3 başlarda korku'dur sonradan aksiyona döner o da eskidir ama güzel oyundur.
Slender The Arrival olabilir.
The Evil Within 1 ve 2 güzeldir aksiyon korku hayatta kalma olarak.
Alien Isolation iyidir ama içerisinde bulmacalar var tabi ki.

Top Bottom