Neler Yeni

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

Korsan Oyun Kullanıyor Musunuz?

• Kullanıyorum.

Oylar: 215 54.6%
  • Kullanmıyorum.

Oylar: 179 45.4%

• Oy kullanan toplam üye
    394
Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Her zaman uygun değil. 3A oyunların fiyatı 200'den aşağı olmuyor, asıl istisnalar 3A oyunların 200 TL'den aşağı olduğu zaman başlıyor.
İndirimler ile EA gibi 1-2 marka hariç çoğu oyun 200 TL aşağısına yakalanıyor.
@HayriPotter Kızgın atmanızın sebebini öğrenebilir miyim? Ben mi ilgileniyorum ekonomi ile?

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
İndirimler ile EA gibi 1-2 marka hariç çoğu oyun 200 TL aşağısına yakalanıyor.
Evet, indirimler söz konusu olduğunda haklısınız. Üstüne bir de Game Pass gibi şeyler olunca çok daha ucuza geliyor ancak yine de tekli halde indirimsiz almak istediğimizde biraz zor oluyor.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Oyun oynadığım zamanlarda tabii ki evet. Oyuna para verebilecek gücüm yok ve babam duysa muhtemelen beni keser. Para verdiğim oyunlar tam liste CS ve L4D2. The Witcher serisini bile konser oynadım.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Evet, indirimler söz konusu olduğunda haklısınız. Üstüne bir de Game Pass gibi şeyler olunca çok daha ucuza geliyor ancak yine de tekli halde indirimsiz almak istediğimizde biraz zor oluyor.
Hocam zaten yurtdışında bile indirimsiz oyun alabilecek rahatlıkta olan sayılı insan vardır. Hele Türkiye'yi göz önüne aldığımızda bu durum daha da az. Game Pass gibi nimetler varken zaten söylenecek laf yok. Onun dışında indirimli hali ile 80 TL'nin altında zibilyon tane AAA oyun mevcut. Benim kızdığım nokta şu. Adam 15K TL'ye sistem toplayabiliyor ama bir oyuna 50 TL karşılığını veremiyor. Sebebi ise ''maddi sıkıntı''. Yanlış anlaşılmasın kimsenin eğlencesine sözüm yok fakat eğer 15K TL'ye sistem toplayabiliyorsan maddi sıkıntın yoktur. İlle maddi sıkıntım var diyorsan da ayağını yorganına göre uzatıcaksın. Korsan kullanımın gerçekten belirli standartlar altında etiği yok ve hırsızlıktan farkı yok benim gözümde. İsteyen istediği kadar kızgın atsın.

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
Korsan oyun kullanıyor musunuz?

NOT: Forumda korsana destek verilmediğini biliyorum. Sadece forumun ne kadarı korsan kullanıyor merak ettim..
Her oyuna 200 300 veya daha fazla verecek durumumuz olmadığı zaman evet.

Son düzenleme:

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Küçükken kullanıyordum. Ama sonra fiyatının aşırı fahiş olmayan ürünleri oyunları yazılımları almanın kul hakkı olduğu öğrendim. Bilgisayarımda sadece tek korsan seri var o da Adobe.
Çok pahalı benim için.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ben yıllar önce korsanların her platformda özellikle Türkiye'de tavan yaptığı zamanlar korsan oyun oynadım, bilgisayarlar o zaman taş devrindendi.
Şu an bilgisayarımda 1 tane bile korsan program yok.

Arkadaşlar korsan kullananları yargılamıyorum, bütçesi gerçekten kısıtlı insanlar için bazen seçenek olmayabiliyor. Kendimden biliyorum üniversite öğrencisiyken bilgisayar alacak parayı zar zor denkleştirmiştim, oyun alacak param yoktu. Sonuç olarak korsan olmayan oyun alma gücüm yoktu. Benzer durumda olan yaşı büyük veya küçük fark etmez bütçesi sadece bilgisayar alabilecek kadarsa neden kullanıyorsun demek bana biraz düşüncesizce geliyor. Sonuçta kimse virüslerle veya bilgisayarda oluşabilecek sorunlarla uğraşmak istemez. Ülkemizde insanların alım gücü artarsa korsan sorunu giderek azalır diye düşünüyorum. Soyguncuların (dolandırıcıların), rüşvetlerin, sahtekarların engellenemediği bir ülkede yaşıyorsak biraz da özeleştiriyle hepimiz kendimize pay çıkarmalıyız diye de eklemek isterim. Korsan oyun meselesi düşünmemiz gereken son şey bence.

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm

Lockheed

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Hocam zaten yurtdışında bile indirimsiz oyun alabilecek rahatlıkta olan sayılı insan vardır. Hele Türkiye'yi göz önüne aldığımızda bu durum daha da az. Game Pass gibi nimetler varken zaten söylenecek laf yok. Onun dışında indirimli hali ile 80 TL'nin altında zibilyon tane AAA oyun mevcut. Benim kızdığım nokta şu. Adam 15K TL'ye sistem toplayabiliyor ama bir oyuna 50 TL karşılığını veremiyor. Sebebi ise ''maddi sıkıntı''. Yanlış anlaşılmasın kimsenin eğlencesine sözüm yok fakat eğer 15K TL'ye sistem toplayabiliyorsan maddi sıkıntın yoktur. İlle maddi sıkıntım var diyorsan da ayağını yorganına göre uzatıcaksın. Korsan kullanımın gerçekten belirli standartlar altında etiği yok ve hırsızlıktan farkı yok benim gözümde. İsteyen istediği kadar kızgın atsın.
15K'ya sistem toplayıp korsan kullanan kaç kişi var? Ayrıca belki adam yemeğinden kısarak aldı o 15K'lı PC'yi, uzun süre idare etsin diye.
Bu arada korsancı falan değilim, hayatımda hiç kullanmadım, sitesine bile girmedim.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Eğer bir oyun beğenirsem ve fiyatı 200 den aşağısı ise para biriktirip oynarım ya da oynamam.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom