İmam bey bakın herkes müslüman değil ve inanmıyor. Yorumunuzu doğru bir şekilde yapınız. Siz dinen günah olduğunu söylüyorsunuz peki inanmayan adam ? Bu adama korsan oyun oynama günah diyebilir misin ? Veya şöyle diyebilir miyiz neden oyunlar bizim ülkemiz de bu kadar pahalı sebebi ve buna sebep olanlar kimler ? Steam oyun plartformu neden Türkiye de dolar kuruna geçti sizce ? Peki şimdi soruyu toparlayıp tekrar soruyorum. Ekonominin bu derece kötüleşmesi ve buna bağlı olarak dolar euro kurunun artması ve yine buna bağlı olarak fiyatların bu derece yükselmesi, demek birilerinin kul hakkı yediğinin göstergesi demek değil midir ? Peki bu durumda bizler korsan oyun oynamak zorunda kalıyorsak bu duruma bizi ya da bizleri iten bir şey var. Siz maalesef henüz işin ehli değilsiniz. İşin ehli olmuş olsaydınız yapılan yorumları yargılamak yerine en baştan neden millet korsan oyun oynar, bunun yapılma sebebi ve yapmaya iten şey nedir diye açıklama yapardınız. Lütfen öncelikle biraz bu konu hakkında araştırma yapın ki sadece konuyu dini yönden konuşmak yerine sebep sonuç ilişkisi şeklinde açıklayın.
EDİT:
Alıntıyı görüntüle
Bu arada sayın hocam yurt dışından vergisiz kaçak telefon almak çok büyük günahtır ve devlete zarar vermektir. Bilginiz olsun.
Öncelikle inanmayan birisi için helal midir konusuna siz açıklama yapabilirsiniz
ben islami açıdan konuyu ele aldım ve muhatap kabul ettiğim kişiler Müslümanlar,müslüman olmayan adam neden helali haramı sorsun ?
İkincisi Kimse oyun oynama mecburiyetinde değil oyun can sıkıntısı için oynanır peki o oyunu oynama konsunda bile onlarca ihtilaf(farklı görüş) varken siz oyunu helal görüp üstüne korsan oyunu yani milletin emek verip sattığı bir nevi bir ürünü haksız yere elde etmeye çalışıyorsunuz
Üçüncüsü benim işimin ehli olup olmadığımı yanında okuduğum tüm hocalarımdan,verdiğim bilgilerin doğruluğunu araştırmaya ve okumaya gücünüz yeterse fıkıh kitaplarından ulaşabilirsiniz fıkıh sizin aklınız ile hareket etmez
Dördüncü ve son konu ise evet vergi kaçakçılığı konusunda da ihtilaf olmasıyla beraber dediğiniz gibi vergi kaçırmak caiz bir iş olmayabilir
Peki ben burda vergi kaçırmaktan mı bahsettim devletin izin verdiği kadar ürün alıp getirme ve kullanma hakkımı kullanıyorum bu da benim en doğal hakkım örnek verecek olursam devlet yurt dışından 3 paket sigara getirme hakkı veriyor ben 4 paket getirirsem vergi kaçırmış olurum ama ben 3 paket getirirsem vergi kaçırmış olmam devletimiz yolcu beraberinde sadece 1 telefon izni veriyorsa ve bende bu telefonu gidip yurt dışından alıp kayıt ettirmezsem Kayıtsız cihaz kullanmış oluyorum kaçak cihaz kullanmış olmuyorum
Şimdi şöyle bir şey diyebilirsiniz neden bu kadar uzattın konuyu diye bilmeyen arkadaşlar konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olsunlar diye bu konuyu bu kadar uzatıyorum daha da uzatırdım ama kitaplarda da dediği gibi anlamak isteyene bir örnek versen de yeterdir anlamak istemeyene tevrat'ı da zeburu da okusan boştur onun için bilmediğiniz konularda lütfen yorum yapmayın kendi aklınızla hüküm vermeyin tartışacağınız konu hakkında Birazcık bilgi sahibi olmak için en azından açıp o ilim dalından olan kitapları okuyun hayırlı günler dilerim