Neler Yeni

Yılbaşı kutlamak günah mı?

Ernest Muçi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Orada işte fark kanka. Yeni yılı kutlamıyorlar noel bayramını kutluyorlar.
Noel bayramı da yeni yıla girildiği için kutlanıyor ya dostum günah işliyorsunuz üstüne birde kendinizi mi avutuyorsunuz

Frkndmt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Furkan Demirtaş
noel baba ağacı süslemek günahmı bu çam ağaçlarına toplar asıyorlar ya anlamı nedir bizim için sakıncalımı
Ne niyetle süslediğin önemli kanka noel kutlamak içinse evet, ama keyif için yılbaşına özel yapmak istediysen o ayrı bir şey olmaz ondan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Noel bayramı da yeni yıla girildiği için kutlanıyor ya dostum günah işliyorsunuz üstüne birde kendinizi mi avutuyorsunuz
:D 0 bilgiyle yorum. Kankam sen o niyetle kutlamadığın sürece sıkıntı olmaz merak etme. Önemli olan niyet. Günah olacak bir şey yapmıyorsun zevk için keyfin için yılbaşına girerken yapabilirsin yani ve bu da bir adet haline gelmiş sonuçta insanlar noel kutlayalım diye yapmıyorlar bu kadar kasma yani :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

noel bayramı hz isanın doğumunu kutlar
Yok yapar bunlar böyle bilgisizce sadece ortalığı karıştırmak için yorumlar dostum. :)

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
noel baba ağacı süslemek günahmı bu çam ağaçlarına toplar asıyorlar ya anlamı nedir bizim için sakıncalımı
Evet. Bunlar Noel Bayramı'nın ögeleri. Bunlarla bir işi olmamalı Müslümanın. "Çoğu kişi yapıyor, ben de yapayım." diyerek gevşeklik, eğlence için yaparsanız günah. Kutsal görmek, tazim göstermek makdasıyla yaparsanız dinden çıkarsınız. Küfürdür.

Ne niyetle süslediğin önemli kanka noel kutlamak içinse evet, ama keyif için yılbaşına özel yapmak istediysen o ayrı bir şey olmaz ondan.
Kankam sen o niyetle kutlamadığın sürece sıkıntı olmaz merak etme. Önemli olan niyet.
Niyetin dediğiniz şekliyle önemi söz konusu ögede bir haramlık yoksa geçerli. Amelin kendisinde bir haramlık bulunuyorsa niyetin önemi yok. Zaruret olmadığı müddetçe ondan uzak durmanız gerekir. Nasıl ki iyi niyetle zina işlemen, içki içmen bir önem arzetmiyorsa burada da aynı durum geçerli. Kâfirlerin dini bayramlarının ögelerini onlar gibi kullanmak nehyedilmiş bir şey, haram. Senin bunu iyi niyetle yapıp yapmaman bir önem arz etmiyor. Uzak durmalısın bir Müslüman olarak. Bunları karıştırmadan yılbaşı kutlamakta ise bir problem yok. İlk mesajımda detaylıca yazdım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,064
Üyeler
163,599
Son üye
Umutqz
Top Bottom