Koşu hakkında tavsiye?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
124
Merhabalar, yaklaşık bir yıldır her gün düzenli yürüyüş yapıyorum. Ancak artık bu yürüyüşlere hafif koşuyu da eklemek istedim, kondisyon açısından. Yaklaşık bir aydır koşuyorum, ama aklıma takılan bazı şeyler var.

Son iki yıldır futbol bile oynamıyorum; bu yüzden neredeyse hiç koşmadım, hatta tüm günüm evde geçiyordu ve monoton bir hayata sahiptim. İlk koştuğumda, hafif tempoda olmasına rağmen henüz 200 metreyi geçmeden tükendim ve durmak zorunda kaldım. Yorgunluk hissetmiyorum ama ciğerlerim dayanmıyor; muhtemelen bu, kondisyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Fakat bu kadar kısa mesafe koşmam normal mi?

Son bir haftadır 400 + 500 (bazen ek olarak 200 metre, yorgunluğa bağlı) olmak üzere toplam 900–1100 metre koşuyorum. Bunu tamamen hafif tempoda koşuyorum. Koşu öncesi, sonrası ve aralarda toplam yaklaşık 10 km de yürüyüş yapıyorum. Sizce bu mesafe normal mi? Kondisyonum çok mu düşük yoksa iyi mi? Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Boyum 180 cm, kilom 75 kg, yaşım 16. Vücudum skinny fat’a yakın. Koşu öncesi mutlaka ısınırım.

Sporcu değilsen az veya çok takma bosver kondisyonun iyi bence. Benim de günüm evde geçiyordu senin gibi monoton hayata sahiptim bi halı sahaya gittim sahayı boydan başa koşamıyordum 100 metre falan. Sonra düzenli koştum ve baktığımda kondisyonumun geliştiğini farkettim ve bu güzel bir his veriyordu. Yani koşmak iyidir devam et Daha sağlıklı olur daha geç yorulursun Düzenleme: tekrar monoton hayati yaşıyorum

Hafif tempo için 200 az ama hızlıca adapte olur vücut. Hiç yapmadığında her şey normal 1 kat çıkıp nefes nefese kalan insan da oluyor. Bu kondisyon az yani ama düzeltmesi de kolay.

Güncelleme yapayım dedim: Konuyu açtığım gün tek seferde de en fazla 500 metre, toplam 900 metre fln koşabiliyordum. Bugün ise kendimi tükenene kadar zorlamadığım hâlde tek seferde 1 km, toplamda 2 km civarı koştum. Kondisyon yavaş yavaş oturuyor.

Geri