Neler Yeni

Koşulsuz iade hak mıdır?

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
abdullah ferhat yılmaz
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere bir soru yöneltmek istiyorum.
Hepsiburada gibi yerlerde satış yapıyoruz genelde kart ,işlemci, boş kasaüzerine satışlar oluyor.
Size 2 fotoğraf göstereceğim ve fikrinizi soracağım.
1. iade Msi boş kasa satışı ve ekran kartı sığmadığı için gelen iade.
Kasa özelliklerinde en boy iç genişlik gibi tüm bilgiler yazmasına rağmen satış sonrası kasa çizik içi kıl dolu geldi.
Sonuç ise hepsiburada memnuniyet adına kabul ettirmek zorunda bıraktı kasa ise 2.el konumuna düştü..

2.iade ekran kartı.
Muhtemelen darboğaz yaptığı için bilgisayarı kastırdığını öne sürdü ve tabi ekran kartı yine 2.el durumuna düştü. İade kabul etmeme durumunda olay genelde çok uzuyor kabul edince de ürün yarı yarıya düşüyor neredeyse.

Sizce koşulsuz iade komple kalkmalı mıdır? Nasıl aksiyonlar alınsa tüketici olarak memnun olursunuz?

Ekler

• 2.JPG
    2.JPG
    20.8 KB · Hit: 40
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    30.9 KB · Hit: 37

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Böyle durumlarda bence o kullanıcılara yaptırım uygulanmalı veya ağır şartlar getirilmeli iade için

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
Valla satıcıların işi zor abi yapacak bir şey yok. Art niyetli ve bilinçsiz alıcı çok fazla var. Kasaya sığmadı olayları falan çok saçma bunlara iade bir kere olmaması gerekiyor tüketici olarak bile saçma buluyorum hak vermiyorum onun dışında teknolojik ürünlerde iade süresinin maksimum 2 gün olmasını savunuyorum.

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
abdullah ferhat yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu arada kargo gidiş dönüş bize ödetiliyor. Kasadan karımız 100 tl ise kargo 120tl tuttu. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla satıcıların işi zor abi yapacak bir şey yok. Art niyetli ve bilinçsiz alıcı çok fazla var. Kasaya sığmadı olayları falan çok saçma bunlara iade bir kere olmaması gerekiyor tüketici olarak bile saçma buluyorum hak vermiyorum onun dışında teknolojik ürünlerde iade süresinin maksimum 2 gün olmasını savunuyorum.
2 gün olsa bile adam kasayı aldı ve iade etti.
geldiğinde kasanın iç köpükler parçalanmış, kılcal çizikler var ve içi kıl dolu..

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bu arada kargo gidiş dönüş bize ödetiliyor. Kasadan karımız 100 TL ise kargo 120tl tuttu. :)
Evet o'da saçma. Satıcıya önem verilmesi lazım veya alıcıya daha ağır şartlar sunulmalı. Sonuçta araştırıp satın alması gerekli.

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
Bu arada kargo gidiş dönüş bize ödetiliyor. Kasadan karımız 100 TL ise kargo 120tl tuttu. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 gün olsa bile adam kasayı aldı ve iade etti.
geldiğinde kasanın iç köpükler parçalanmış, kılcal çizikler var ve içi kıl dolu..
Bu konuda da sorunlar teşkil ediyor şahsen fabrika çıkışlı hatası olmayan hiçbir ürün iade kapsamına girmemeli.

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
abdullah ferhat yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konuda da sorunlar teşkil ediyor şahsen fabrika çıkışlı hatası olmayan hiçbir ürün iade kapsamına girmemeli.
Biz memnuniyet için anakarta bios update yapıp bile yolladığımız oluyor(talep gelirse.)
Darboğaz sorularının hepsini cevaplıyoruz ama sonuç yine aynı.
Şimdi elimizde 1 darbeli kasa , 1 kullanılmış kart var.
Satış platformları ise 2.el satabilirsiniz diyor. :)

Strelok

80+ Silver
sadece arızalanmasından dolayı gelen iadeler kabul edilmeli

Top Bottom