Arkadaşın dediği doğrudur KOYANJANT=COSİNÜS/SİNÜSKotanjant Cosinüs bölü sinüs'tür.
Cos/Sin10.sınıfım ve ilgimi çekti en temelden nedir varsa ggrafiği veya formülü nedir
yani cos=o açıya bağı olan 2 kenarın bölümü mü?Dik üçgende iki dar açıdan birini seçersin, o açının kotanjantı (cotx, cota vs) komşu olduğu dik kenar (yani kendisini oluşturan açılardan hipotenüs olmayanı) bölü karşı dik kenar (yani kendisini oluşturan iki kenarın dışındaki, 3. kenar)
Kısaca komşu/karşı, görselde var.
Ayrıca diğer bir görselde de birim çemberde kotanjant fonksiyonunu görebilirsin. Birim çember, analitik düzlemde merkezi orijin olan; yarıçapı 1br kabul edilen çemberdir. Tüm trigonometrik fonksiyonların bu çembere göre grafikleri vardır.
Keyifli çalışmalar
Not: Görseller bana ait değildir.
Evet cos o açıya bağlı olan dik kenar/hipotenüsyani cos=o açıya bağı olan 2 kenarın bölümü mü?
merak ettim gerçekten canım da sıkılıyor
aynen aga oyunları sildim sınavlara çalışam diye sıkıldımEvet cos o açıya bağlı olan dik kenar/hipotenüs
Bilmiyorsan hipotenüs dik üçgende dik açının karşısındaki kenardır ve dik üçgende her zaman en uzun kenardır. Ama dikkat üçgen eşitsizliğinden dolayı diğer iki kenarın toplamından da kısadır
Cos ve diğer fonksiyonlar attığım görselde yazıyor. Trigonometriyi önden öğrenirsen iyi edersin![]()