hocam seni burda görmek güzel.kim giderse gitsin yerini mutlaka alternatif doldurur. A firması yapay zekaya çalışır B firması gelip tüketiciyi kapatır. önemli olan firmaların bu zor durumu fırsata çevirip mining dönemindeki gibi müşteriyi, oyuncuyu, son tüketiciyi kondiklememesi. eskinden hatıralyın 3060ti fiyatına sistem çıkarıyoruz diye diye sapladılar millete.
Alakası bile yok bizzat çalıştığım yerde her gün bunun krizini yaşıyoruz. sektör bu durumdan çok etkileniyo.Bunlar hep komplo
Yapay zeka şirketlerine hükümetler ceza kessin. Dünyada bir tek onlar yok. Şöyle düşün diyosun ki adam malını satar ilk alan gelsin alsın. O zaman zengin biri çıkıp ülkedeki tüm etleri alsın desin ki ben yicem hepsini siz vegan olun. İşte şuan yaşananlar bundan ibaret yani bu bir komplo.Alakası bile yok bizzat çalıştığım yerde her gün bunun krizini yaşıyoruz. sektör bu durumdan çok etkileniyo.
hocam kör müsün en basiti akakçeye gir ram kategorisine gir fiyat grafiklerine bak. ne komplosu. sektör böylesini görmedi daha önce. bundan çok daha ufak krizler yaşandı sadece.Yapay zeka şirketlerine hükümetler ceza kessin. Dünyada bir tek onlar yok. Şöyle düşün diyosun ki adam malını satar ilk alan gelsin alsın. O zaman zengin biri çıkıp ülkedeki tüm etleri alsın desin ki ben yicem hepsini siz vegan olun. İşte şuan yaşananlar bundan ibaret yani bu bir komplo.
hocam kör müsün en basiti akakçeye gir ram kategorisine gir fiyat grafiklerine bak. ne komplosu. sektör böylesini görmedi daha önce. bundan çok daha ufak krizler yaşandı sadece.
"Veri merkezindeki yapay zeka destekli büyüme, bellek ve depolama talebinde ani bir artışa yol açtı. Micron, daha hızlı büyüyen segmentlerdeki daha büyük ve stratejik müşterilerimize tedarik ve desteği iyileştirmek için Crucial tüketici iş kolundan çıkma konusunda zor bir karar aldı."Yapay zeka şirketlerine hükümetler ceza kessin. Dünyada bir tek onlar yok. Şöyle düşün diyosun ki adam malını satar ilk alan gelsin alsın. O zaman zengin biri çıkıp ülkedeki tüm etleri alsın desin ki ben yicem hepsini siz vegan olun. İşte şuan yaşananlar bundan ibaret yani bu bir komplo.
pp değiş hocam başlarında o varŞu yapay zeka bizi bitirdi be kardeşim be
dediğin saçmalığa bak. sektöre devletler hükmedemez.kör müsün derken? Kendinede bu soruyu sor. Hükümetler uyudugu için bu kriz yaşanıyor. Yapay zeka şirketlerine ceza kesilmeli. Bu kriz anca böyle çözülür. Çok ram istiyorlarsa fabrika kurup kendileri üretsin.
Ne yani vatan CL46 RAMleri satamayacak mı şimdi?Crucial piyasadan çekildi.
Micron, sadece yapay zeka şirketlerine RAM ve SSD satmak için tüketici markası Crucial’ı sonlandırdığını duyurdu. Ne düşünüyorsunuz ?
Ben üzüldüm. Crucial markasını severdim. Güvenilir ve sağlam bi markaydı. Türkiye'de arkasında EXA vardı disti de iyiydi. Fakat bu haber bize bunun başlangıç olmadığını gösteriyor gibi. Ram SSD krizi 2027 yılına sarkabilir.
Kaynak:
Doğru hocam öyle öyle. Adamlar Bellek üreticilerinin ellerindeki + gelecekteki 2 yıllık belleklerini bile satın almışlar. Haberi okudum azım açık kaldı"Veri merkezindeki yapay zeka destekli büyüme, bellek ve depolama talebinde ani bir artışa yol açtı. Micron, daha hızlı büyüyen segmentlerdeki daha büyük ve stratejik müşterilerimize tedarik ve desteği iyileştirmek için Crucial tüketici iş kolundan çıkma konusunda zor bir karar aldı."
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
pp değiş hocam başlarında o var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
dediğin saçmalığa bak. sektöre devletler hükmedemez.