💥 Kötü Haber ! Micron, Crucial Markasını Sonlandırdı ! 💥

Bu arada Micron, Crucial diyince küçümseyecek birisi varsa DRAM pazarının %30una sahip bu adamlar bilginiz olsun

kim giderse gitsin yerini mutlaka alternatif doldurur. A firması yapay zekaya çalışır B firması gelip tüketiciyi kapatır. önemli olan firmaların bu zor durumu fırsata çevirip mining dönemindeki gibi müşteriyi, oyuncuyu, son tüketiciyi kondiklememesi. eskinden hatıralyın 3060ti fiyatına sistem çıkarıyoruz diye diye sapladılar millete.
hocam seni burda görmek güzel.

sıkıntı şu. ram üreten markalar içerisinde 2026 stoğunu tamamen satmış olanlar bile var. üretim kapasitesi çok yetersiz. crucial gitti, diğerleri de son kullanıcıyı değil toptan malı satıp parasını alıp keyfine bakmayı tercih eder. daha ufak üreticiler son kullanıcı tercih etse bile yine tüm dünyaya yeterli adet çıkmaz ve fiyatlar yine hep yukarı gider. bu artış durmaz. özellikle bu dediğime dikkat verin. Türkiye içinde bunun etkisi şubat ayından sonra çok daha net bir şekilde yüzümüze vuracak. bu durum da 2027 yılına kadar sürer.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar hep komplo
Alakası bile yok bizzat çalıştığım yerde her gün bunun krizini yaşıyoruz. sektör bu durumdan çok etkileniyo.

Hocam tanesi 2.5k kingston rgb li falan 6000mhz 16gb ram aldım 2 adet 5k ya geldi şuan resmen 10 katı falan inanmak çok zor

Alakası bile yok bizzat çalıştığım yerde her gün bunun krizini yaşıyoruz. sektör bu durumdan çok etkileniyo.
Yapay zeka şirketlerine hükümetler ceza kessin. Dünyada bir tek onlar yok. Şöyle düşün diyosun ki adam malını satar ilk alan gelsin alsın. O zaman zengin biri çıkıp ülkedeki tüm etleri alsın desin ki ben yicem hepsini siz vegan olun. İşte şuan yaşananlar bundan ibaret yani bu bir komplo.

Yapay zeka şirketlerine hükümetler ceza kessin. Dünyada bir tek onlar yok. Şöyle düşün diyosun ki adam malını satar ilk alan gelsin alsın. O zaman zengin biri çıkıp ülkedeki tüm etleri alsın desin ki ben yicem hepsini siz vegan olun. İşte şuan yaşananlar bundan ibaret yani bu bir komplo.
hocam kör müsün en basiti akakçeye gir ram kategorisine gir fiyat grafiklerine bak. ne komplosu. sektör böylesini görmedi daha önce. bundan çok daha ufak krizler yaşandı sadece.

Kötü olmuş piyasanın en kaliteli belleklerini yapıyorlardı...

Şu yapay zeka bizi bitirdi be kardeşim be, her yerde yazıyorum bunu. Trizen 6000 mhz cl30 32x2 rami bundan 2 ay önce 200 dolara aldım. Aynı ramler 450 dolar olmuş amerikada. ABİ ŞAKA MI BUNE

hocam kör müsün en basiti akakçeye gir ram kategorisine gir fiyat grafiklerine bak. ne komplosu. sektör böylesini görmedi daha önce. bundan çok daha ufak krizler yaşandı sadece.

:D kör müsün derken? Kendinede bu soruyu sor. Hükümetler uyudugu için bu kriz yaşanıyor. Yapay zeka şirketlerine ceza kesilmeli. Bu kriz anca böyle çözülür. Çok ram istiyorlarsa fabrika kurup kendileri üretsin.
Üretilen bütün ürünü resmen stokçuluk yapar gibi alıp piyasayı kitliyorlar. Bunu gıdada yapan bir zengin olsa devlet anında ceza keser. Ram olayındada bir fark yok işte. Kör kimmiş şimdi? :D

"Veri merkezindeki yapay zeka destekli büyüme, bellek ve depolama talebinde ani bir artışa yol açtı. Micron, daha hızlı büyüyen segmentlerdeki daha büyük ve stratejik müşterilerimize tedarik ve desteği iyileştirmek için Crucial tüketici iş kolundan çıkma konusunda zor bir karar aldı."

Şu yapay zeka bizi bitirdi be kardeşim be
pp değiş hocam başlarında o var :D

:D kör müsün derken? Kendinede bu soruyu sor. Hükümetler uyudugu için bu kriz yaşanıyor. Yapay zeka şirketlerine ceza kesilmeli. Bu kriz anca böyle çözülür. Çok ram istiyorlarsa fabrika kurup kendileri üretsin.
dediğin saçmalığa bak. sektöre devletler hükmedemez.

Crucial piyasadan çekildi.

Micron, sadece yapay zeka şirketlerine RAM ve SSD satmak için tüketici markası Crucial’ı sonlandırdığını duyurdu. Ne düşünüyorsunuz ?

Ben üzüldüm. Crucial markasını severdim. Güvenilir ve sağlam bi markaydı. Türkiye'de arkasında EXA vardı disti de iyiydi. Fakat bu haber bize bunun başlangıç olmadığını gösteriyor gibi. Ram SSD krizi 2027 yılına sarkabilir.

Kaynak:
Ne yani vatan CL46 RAMleri satamayacak mı şimdi?

"Veri merkezindeki yapay zeka destekli büyüme, bellek ve depolama talebinde ani bir artışa yol açtı. Micron, daha hızlı büyüyen segmentlerdeki daha büyük ve stratejik müşterilerimize tedarik ve desteği iyileştirmek için Crucial tüketici iş kolundan çıkma konusunda zor bir karar aldı."

pp değiş hocam başlarında o var :D

dediğin saçmalığa bak. sektöre devletler hükmedemez.
Doğru hocam öyle öyle. Adamlar Bellek üreticilerinin ellerindeki + gelecekteki 2 yıllık belleklerini bile satın almışlar. Haberi okudum azım açık kaldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,739
Üyeler
185,792
Son üye
muysalerler
Geri