Kredi geçmişi oluşturma hakkında

EsdeathSama

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,036
Öncelikle 22 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim, sabit gelirim yok ve ek işlerden elde ettiğim parayı yatırımda kullanıyorum. Tek bir bankada müşteri kaydım var o da iş bankası, elimden geldiğince aktif kullanıyorum, kendi hatlarım üzerine otomatik ödeme talimatım var. Her işimi bankamatik kartından hallediyorum.

Dün maximum genç karta başvurdum gelir bilgisini teyit edemeyecekleri için yatırımlardan ve ek işlerimden kazandığım paranın aşağısında bir değer yazdım. Meslek ve çalışma durumu bilgilerim doğru olmasına rağmen 1dk sonra direkt başvurum reddedildi. İş bankası başvuru esnasında ne kadar limit istediğimi dahi sormadı. İleride tekrar başvuru yapmadan önce nelere dikkat etmem gerekiyor, farklı bir bankadan mı denemeliyim veya nasıl bir yol izlemeliyim başvurularım arasında ne kadar süre olmalı?

Bir de maximum genç kartta bulunmayan bir başvuru özelliği fark ettim. Diğer maximum kredi kartlarında sıfır limite kadar talep etme seçeneği var. Bu ne oluyor?

sigortan ve ya 6 aylık maaş geçmişin yoksa 1. derece aile fertlerin etkili oluyor onlar tarafında bir sorun varmı herkes bunu göz ardı ediyor yüksek kredi çekildimi veya borç iflas tarzı şeyler varsa 1 yıl sigoratalı çalıştıktan sonra düşük miktarlarda kredi kartı çıkar bunuda kullanarak arttırırsın

sigortan ve ya 6 aylık maaş geçmişin yoksa 1. derece aile fertlerin etkili oluyor onlar tarafında bir sorun varmı herkes bunu göz ardı ediyor yüksek kredi çekildimi veya borç iflas tarzı şeyler varsa 1 yıl sigoratalı çalıştıktan sonra düşük miktarlarda kredi kartı çıkar bunuda kullanarak arttırırsın
Ailemin finans durumunda bir sorun yok hatta gayet iyiler. İflas, borç veya kara liste gibi durumlar hiç olmadı.
Sigortam yok, isteğe bağlı sigorta başlatıp ödeyebilirim ama kredi kartı almak için gereksiz buluyorum.

Ailemin finans durumunda bir sorun yok hatta gayet iyiler. İflas, borç veya kara liste gibi durumlar hiç olmadı.
Sigortam yok, isteğe bağlı sigorta başlatıp ödeyebilirim ama kredi kartı almak için gereksiz buluyorum.
dostum en temizi findex indir telefonlarına ayıptır söylemesi sağ olanlara sonra kredi not puan değerlendirmelerine bak 1300 ün altı biri varmı sonra ss le bunları istediğin bankanın şubesine git deki ben şu limitlerde kredi kartı istiyorum özel kullanım için fert puanlarını gösterirsin onlarda kendi sistemlerinden incelerler zaten referans olur sadece şubedeki insana onunda biraz insiyatifine kalmış bir şey bu zamanlar kredi kartı almak çok zordur haberin olsun herkes asgarisiini ödeyip geçtiğini kurumlarda biliyor zarar ediyorlar kısaca

Merhabalar,

Aktif olarak iş bankası müşterisiyim. Ben de sizin gibi genç kartı ile 2000 TL limitiyle başlamıştım. Limiti hiçbir şekilde arttırmıyorlardı ve bu durumdan dolayı da düzenli alışveriş yapamıyordum. Yazın bir işe girip 3 ay SGK gösterdim ve bu SGK ile limiti 50000 TL olarak yükselttirdim.

Şu an iş bankasında kurumsal hesabımda var ancak düzenli harcama ve ödeme yapınca otomatik olarak limitimi yıl başında 170.000 TL'ye kadar çıkarttılar. Buradaki en kritik nokta zaten gelir beyan edebilecek bir işte çalışıyor olmanız. Kartı aldıktan sonra banka ödeyip ödeyemediğinize bakar başka hiçbir şeye bakmıyor.

Öncelikle sıfırdan başlaman gerek başvurabildiğin her bankaya başvur, içinden sana kredi kartı veren bir banka illa ki çıkacaktır. İlk bir senen zor geçecek muhtemelen düşük düşük limitler verecekler 2 bin 5 bin gibi maksimum 10-15 görürsün. Bu şaka gibi olan limitleri sürekli harcayıp harcayıp sıkıntısız bir şekilde gecikmesiz biçimde ödersen bankanın kendi aylık gelir hesabı kısmında aylık gelirin sürekli artacaktır. Hem de bir yandan güvenleri de artıp daha yüksek limitli kartlar vermeye başlayacaklar. Bende seninle aynı durumdaydım şu anda 1 gün bile sgk kaydım olmamasına rağmen 450k civarı bir limitim var. Bu arada yüksek limit istersen öğrenci kartlarından uzak dur.

0 TL Limit işi ise sana başlangıçta bir limit vermedikleri bir kredi kartı. Daha sonra kendileri limitlerini senin güvenirliliğine göre arttırıyorlar zamanla.

Ek bir seçenecek olarak HalkBank ve DenizBankasında 10 bin TL blokeli kredi kartı alabilirsiniz. Banka hesabınıza 10 bin TL yatırıyorsunuz, o paraya bloke koyarak size 7 bin TL gibi bir limit veriyorlar. Bu aşamada düzenli her ay kartın limitini bitirip öderseniz hızlı şekilde limitiniz arttırabilirsiniz.

dostum en temizi findex indir telefonlarına ayıptır söylemesi sağ olanlara sonra kredi not puan değerlendirmelerine bak 1300 ün altı biri varmı sonra ss le bunları istediğin bankanın şubesine git deki ben şu limitlerde kredi kartı istiyorum özel kullanım için fert puanlarını gösterirsin onlarda kendi sistemlerinden incelerler zaten referans olur sadece şubedeki insana onunda biraz insiyatifine kalmış bir şey bu zamanlar kredi kartı almak çok zordur haberin olsun herkes asgarisiini ödeyip geçtiğini kurumlarda biliyor zarar ediyorlar kısaca
En yakınlarımınkini biliyorum sadece şuan. Babamın 1745 annemin 1583 findeks skoru var.

Bu arada yüksek limit istersen öğrenci kartlarından uzak dur.
Buna kesinlikle katılıyorum, ben de şu an Maximum klasik kullanıyorum. Param olmasına rağmen telefon alırken sırf hareket gözüksün diye kredi kartı ile ödedim sonrasında tekrar karta ödedim. Banka 2 hafta sonra zaten direkt olarak limitimi arttırdı.

Ek bir seçenecek olarak HalkBank ve DenizBankasında 10 bin TL blokeli kredi kartı alabilirsiniz. Banka hesabınıza 10 bin TL yatırıyorsunuz, o paraya bloke koyarak size 7 bin TL gibi bir limit veriyorlar. Bu aşamada düzenli her ay kartın limitini bitirip öderseniz hızlı şekilde limitiniz arttırabilirsiniz.
Blokeli kart ile başlamak istedim bende. İş bankası müşteri hizmetlerini aradığımda "şuan öyle bir hizmetimiz bulunmuyor" cevabını aldım bu yüzden şubeye giderek vakit kaybetmedim. Kesin olarak teminatlı veya blokeli kredi kartı hizmeti sunan banka öneriniz varsa neyse parası verip alacağım :)

Blokeli kart ile başlamak istedim bende. İş bankası müşteri hizmetlerini aradığımda "şuan öyle bir hizmetimiz bulunmuyor" cevabını aldım bu yüzden şubeye giderek vakit kaybetmedim. Kesin olarak teminatlı veya blokeli kredi kartı hizmeti sunan banka öneriniz varsa neyse parası verip alacağım :)
Bazen müşteri hizmetleri hiçbir şey bilmiyor. Bazen de şubedekiler saçmalayabiliyor. Benim mesela kartı alırken Troy olarak şubeden vermişlerdi. Kartımı MasterCard yapmak istediğimde kartın borçunu ödeyin kapatın yeni kart açın o şekilde yapabilirsiniz dediler. Ben İş bankası sitesinden başvurarak kartımı ücretsiz olarak değiştirmiştim.

Bankların şubelerini gezerek de bu konuyu öğrenebilirsin. Şubelerin kotaları oluyor kotayı tamamlayabilmek için önüne gelene bazen kart da verebiliyorlar. Çünkü şubelerde iş genel merkeze bağlı değil şube müdürüne bağlı (Aşırı büyük bir işlem değilse).

Buna kesinlikle katılıyorum, ben de şu an Maximum klasik kullanıyorum. Param olmasına rağmen telefon alırken sırf hareket gözüksün diye kredi kartı ile ödedim sonrasında tekrar karta ödedim. Banka 2 hafta sonra zaten direkt olarak limitimi arttırdı.
Benimde Maximiles Black kartım var şu anda İş Bankasında anlık olarak, öğrenci kartı varken tüm bankalar limitleri verirken iş bankası 2000 TL'ye sabitlemişti limitimi. Öğrenci kartını kapattıktan sonra 6 ay içinde limitimi anlık 150ye katladılar. Kartta hareket çok önemli dediğiniz gibi bakkaldan çikolata alışverişini bile karttan geçiyorum sırf gözüksün diye.

kuveyt türk e git. ön ödemeli kredi kartı iste önden 10 20k yatır ve sürekli kullan yatırdığın parayı bitirmeden sürekli çoğaltmaya zamanla kredi notun yükselir ve istediğin bankadan kredi kartı alabilirsin. En basit ve uygun yolu budur.

Geri