Neler Yeni

Kredi işleri nasıl oluyor bilen biri anlatabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Nihat Genç
Bilgisayar almayı planlıyorum ve bilgisayarı kredi çekip hesaptan almayı düşünüyorum. Ama bu işleri hiç bilmiyorum vade farksız kredi oluyo mu ya da 12-13k ya vade farksız olur mu oluyorsa ne kadar oluyo bunları hiç bilmiyorum rica etsem bilen biri açıklayabilir mi. Bir de 18 yaş altı hesap açabiliyo mu onu da bilmiyorum cidden 0 bilgi krediyi. Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bilgisayar almayı planlıyorum ve bilgisayarı kredi çekip hesaptan almayı düşünüyorum. Ama bu işleri hiç bilmiyorum vadesiz kredi oluyo mu ya da 12-13k ya vadesiz olur mu oluyorsa ne kadar oluyo bunları hiç bilmiyorum rica etsem bilen biri açıklayabilir mi. Bir de 18 yaş altı hesap açabiliyo mu onu da bilmiyorum cidden 0 bilgi. Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.
İhtiyaç kredisinnden falan bahsediyorsan onun İçin 18 yaş üstü olmak ve o krediyi ödeyebilecek para veya gelir kaynağın olması şart. Bir de faiz çok oluyor onlarda neredeyse 2 katını isteyenler var.

Alışveriş kredisinden bahsediyorsan kredi çekmek için onda da aynı şartlar geçerli ama faizi daha az oluyor genelde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
Vadesiz kredi olmaz. Vade dediğin şey kaç ayda o krediyi geri ödeyeceğin demek. Basitçe taksit sayısı yani. Örneğin 10 ay vadeli 18 ay vadeli kredi diye geçer. Sen sanırım faizsiz kredi demek istiyorsun. Faiz de çekilen anapara üzerine eklenen miktar oranı demektir. Faizsiz kredi yok gibi bir şey varsa da bankanın sana çok nadir sunduğu 1000-2000 TL anca verdiği kredi olur. 18 yaş altı olduğun için zaten kredi verebilecek bir hesap açamazsın. Kredi çekmene de müsaade etmezler. En fazla aile bireylerin üzerinden yapabilirsin bu işlemi.

Ayrıca şu an faizler çok yüksek maalesef. Çektiğin paradan çok çok fazlasını geri ödemek zorunda kalırsın bankaya. Eğer babanın kredi kartı varsa ve limiti çok yüksekse "taksitli nakit avans" oranlarını bir kontrol edebilirsiniz. Onlar biraz daha düşük olabiliyor. Ama faizsiz bir kredi mümkün değil pek.

Mert

80+ Silver
Özetle 18 yaş altı zaten kredi çekemez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,496
Üyeler
159,166
Son üye
buzluolsun