İlk 15. Günde geciktirdiniz diye ararlar. 15. Günden sonra aramalar sıklaşır. 30. Günden sonra bankanın tahsilat birimi seni aramaya başlar. Ödemezseniz şöyle böyle olur diye parayı almaya çalışırlar. Senden taahhüt isterler. İşte taahhüt dediğim şey de ... gün sonra ödeyeceğim diye söz vermektir. Senden bu sözü almaya çalışırlar. Söz verirsen ve o günde ödemezsen yasal takip başlar. Söz vermezsen 90 güne kadar bu devam eder. 90 günden sonra net olarak yasal takip başlar. Yasal takip başlayacağı için seni banka değil bankanın avukatı arar. Avukata verileceğin için dosya masrafı vs vs borcun 17 binse 25 bin olur. Eğer maaşlı sigortalı çalışıyorsan maaşının 4/1'ine icra konur. Borcun bitene kadar maaşından tık tık alırlar. Çalışmıyorsan da eve icra gelir. Eğer evde zorunlu olması gereken eşyalardan birden fazla varsa birini alırlar. Mesela iki televizyon var birini alırlar. 2 koltuk var birini alırlar gibi gibi. Ha bu süreçte de borcun artmaya devam edecek tabi. Günde 20 kere avukat tarafından aranırsın. Baktın yine ödemiyorsun borcun artık en son varlık şirketine devredilir. Borcun 25se olur 50. Onlara ödemezsen bu sefer onların avukatı arar durur. Artık sen gider arabulucu falan bulur bir şekilde orta yol bulmaya çalışırsın. Yoksa mahkemelerde sürünür durursun. Daha önce bankada çalışmışlığım var. Süreç aşağı yukarı böyle. Verdiğim süreler değişkenlik gösterebilir üzerinden zaman geçti.
İşin kısası bir an önce öde kurtul. 17 liralık borcu 50 lira olarak ödemek istemezsin. İkincisi de ödeyemeceğini bildiğin borçlar yapma. Ben çok çektim dosya kapattım artık kredi kartı kullanmıyorum. Kullanıyorum ama 500 lira limiti var o da internet faturasına bağlı ordan çekiyor başka bişey yok.