Neler Yeni

Kredi kartında taksit nasıl işler?

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
Aydınlanmaya ihtiyacım var bu konuda :)

Şimdi ben mesela 9k lık bir laptop aldım diyelim. 12 ay taksitle 845 tl ödemem gerektiğini söylüyor (Kredi kartını yeni aldık o yüzden boş hiç kullanılmamış borç falan yok ) Benim aldığım satıcıya karttan direkt tam para geçiyor ama ben bankaya borçlu çıkıyorum ve 12 ay boyunca faiziyle ödüyorum değil mi, doğru mu tahmin etmişim?

Eğer doğruysa 2 sorum daha var ;

1 - Eğer geciktirirsek taksiti ne olur? ( Ayrıntılı yazarsanız sevinirim )
2 - Mesela ben 3 taksitini ödedim kaldı 9 diyelim. 9 taksiti ödemek istemiyorum ben peşin şekilde ödemek istiyorum elime para geçmiş diyelim. Ödeyebilir miyim? ve Faiz ortadan kalkar mı?

Ayrıntılı yazarsanız çok sevinrim.

rtx 3090

80+ Silver
h

Şimdi ben mesela 9k lık bir laptop aldım diyelim. 12 ay taksitle 845 TL ödemem gerektiğini söylüyor (Kredi kartını yeni aldık o yüzden boş hiç kullanılmamış borç falan yok ) Benim aldığım satıcıya karttan direkt tam para geçiyor ama ben bankaya borçlu çıkıyorum ve 12 ay boyunca faiziyle ödüyorum değil mi, doğru mu tahmin etmişim?

2 - Mesela ben 3 taksitini ödedim kaldı 9 diyelim. 9 taksiti ödemek istemiyorum ben peşin şekilde ödemek istiyorum elime para geçmiş diyelim. Ödeyebilir miyim? ve Faiz ortadan kalkar mı?

ayır faiziyle ödemiyorsun her ay ne kadar düşüyorsa o kadar ödüyorsun

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kafamdaki tüm soruları sormuşsun heyecanla cevap bekliyorum :D
işe bak :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

ÖDEDİĞİN FİYAT BÖLÜ TAKSİT YAPTIĞIN AY SAYISI KADAR PARA ÖDERSİN HER AY.
Onu anladım ama tahminim doğru mu? ve sorularımı yanlış anlamışsınız demek istediğim ben taksitli ödemeyi kabul ettikten sonra 12 ayın 3 ayını ödedim diyelim elime para geçti veya karar değiştirdim. Kalan 9 ay peşin ödemek istiyorum kalan parayı. Faiz yine devam eder mi? veya peşin ödeyebilir miyim?

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Şimdi ben mesela 9k lık bir laptop aldım diyelim. 12 ay taksitle 845 TL ödemem gerektiğini söylüyor (Kredi kartını yeni aldık o yüzden boş hiç kullanılmamış borç falan yok ) Benim aldığım satıcıya karttan direkt tam para geçiyor ama ben bankaya borçlu çıkıyorum ve 12 ay boyunca faiziyle ödüyorum değil mi, doğru mu tahmin etmişim?

1- Geçiktirince faiz biniyor.
2- Evet kalan ayları peşin ödeyebilirsiniz.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Faiz ve vade farkı farklı şeyler

Eğer ürün taksitli 9200 peşin 9000 ise 200tl vade farkı idir. (Ve bunu aldıktan sonra değiştirmek gibi bir seçenek yok).

Faiz dediğin ise banka ile alakalı eğer 9200ün 3200ü nü ödemezsen 3200 TL kredi borcun olur. Kredi borcuna da faiz gelebilir. Taksit bir kerede bitiriliyor mu bilmiyorum (çünkü 1 kerede bitirecek kadar zengin olamadım) Ama dediğim gibi vade farkını ortadan kaldırmak gibi bir seçenek yok.

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
h

ayır faiziyle ödemiyorsun her ay ne kadar düşüyorsa o kadar ödüyorsun
Bakın şimdi anlatıyorum ;

9klık laptop alıyorum ben mesela. ama taksitli ödemek istedim. 12 ayda 9klık laptop faiziyle 10k oldu diyelim. ben kabul edip ödemeyi başlattım diyelim.

Mesela 12 ay ödemenin 3 ayını ödedim 845 TL olarak . Kalan 9 ayda ise 7475 TL kaldı ben bunu peşin ödeyebilir miyim? ödeyebilirsem o ilk taksitli ödemeyi başlattığımda eklenen faiz silinir mi peşin ödediğim için veya azalma olur mu fiyatta yoksa direkt kalan faizli taksiti mi öderim 9 aylık.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek

9klık laptop alıyorum ben mesela. ama taksitli ödemek istedim. 12 ayda 9klık laptop faiziyle 10k oldu diyelim. ben kabul edip ödemeyi başlattım diyelim.

Mesela 12 ay ödemenin 3 ayını ödedim 845 TL olarak . Kalan 9 ayda ise 7475 TL kaldı ben bunu peşin ödeyebilir miyim? ödeyebilirsem o ilk taksitli ödemeyi başlattığımda eklenen faiz silinir mi peşin ödediğim için veya azalma olur mu fiyatta yoksa direkt kalan faizli taksiti mi öderim 9 aylık.
O aradaki bir k faiz değil vade farkı faiz borcunu ödemezsen biniyor. Ve o 1k asla silinmez.

rtx 3090

80+ Silver

faiz yok taksiti iptal edemezsin

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
Screenshot_1.png

Şimdi laptop 8 K tam olarak. Ama gördüğünüz gibi eğer 12 ay taksitle ödersek o fiyat 648 tl falan artmış. Bu artan 648 TL faiz değil mi ? Vade mi deniyor yani buna?

Tam anlamak için soruyorum özür dilerim yorduğum için.
Laptopu kafamdan salladım bunu alacağım için değil örnek.
O aradaki bir k faiz değil vade farkı faiz borcunu ödemezsen biniyor. Ve o 1k asla silinmez.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Alıntıyı görüntüle

Şimdi laptop 8 K tam olarak. Ama gördüğünüz gibi eğer 12 ay taksitle ödersek o fiyat 648 TL falan artmış. Bu artan 648 TL faiz değil mi ? Vade mi deniyor yani buna?

Tam anlamak için soruyorum özür dilerim yorduğum için.
Laptopu kafamdan salladım bunu alacağım için değil örnek.
648tl faiz değil vade farkı. Borcunu ödemediğin zaman üstüne faiz biniyor.

O vade farkını silmenin yolu yok.

Oranı tamamen sallıyorum

4k Lık taksidi bilmem kaç ay ödemedin bu 4.5kya çıkıyor bu banka ile alakalı.

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
648tl faiz değil vade farkı. Borcunu ödemediğin zaman üstüne faiz biniyor.

O vade farkını silmenin yolu yok.

Oranı tamamen sallıyorum

4k Lık taksidi bilmem kaç ay ödemedin bu 4.5kya çıkıyor bu banka ile alakalı.
Teşekkürler.

Top Bottom