Neler Yeni

Kredi kartında taksit nasıl işler?

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Kadir
Aydınlanmaya ihtiyacım var bu konuda :)

Şimdi ben mesela 9k lık bir laptop aldım diyelim. 12 ay taksitle 845 tl ödemem gerektiğini söylüyor (Kredi kartını yeni aldık o yüzden boş hiç kullanılmamış borç falan yok ) Benim aldığım satıcıya karttan direkt tam para geçiyor ama ben bankaya borçlu çıkıyorum ve 12 ay boyunca faiziyle ödüyorum değil mi, doğru mu tahmin etmişim?

Eğer doğruysa 2 sorum daha var ;

1 - Eğer geciktirirsek taksiti ne olur? ( Ayrıntılı yazarsanız sevinirim )
2 - Mesela ben 3 taksitini ödedim kaldı 9 diyelim. 9 taksiti ödemek istemiyorum ben peşin şekilde ödemek istiyorum elime para geçmiş diyelim. Ödeyebilir miyim? ve Faiz ortadan kalkar mı?

Ayrıntılı yazarsanız çok sevinrim.

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Kadir
Kardeşim kusura bakma ama adam sana 2-3 kere söylemiş, taksit ekranında gördüğün fiyat artışı vade farkıdır. Faiz ise borcunu ödemezsen bankanın sana kestiği bir nevi cezadır. İkisi farklı şeyler..

Ayrıca yeni bir kredi kartı aldıysan ve öğrenciysen limiti 10.000 liralık bir laptop alabilecek kadar yüksek değildir muhtemelen, bir kontrol et istersen.

Her kartın her ay hesaplama yaptığı, borç kestiği bir hesap kesim tarihi vardır, örneğin; ayın 1'i hesap kesim tarihi. Sen ayın 2'sinde bu ürünü aldın, o aylık taksiti son ödeme tarihine kadar ödeyebilirsin mesela 2 Mart yani bugün aldın, son ödeme tarihi 11 Nisan, 1. taksiti 11 Nisan gelmeden önce ödemelisin. Bu detayları telefonuna indirdiğin banka uygulamasından kontrol edebilirsin. Şu an benim anlatmam biraz karmaşık gelmiş olabilir fakat kendi tarihlerini ve bilgilendirmeleri doğru okuyunca anlayacaksın.

Bankalar bazen kendi içinde taksitlendirme yapabilir ama neye göre bilmiyorum müşteri temsilcisiyle görüşmek gerek. Mesela şöyle bir örnek vereyim; ben ram almıştım, peşin fiyatı 300 lira taksitli fiyatı 350 liraydı. Ben vade farkı olan 50 lira fazla para vermek istemediğim için peşin olarak 300 liraya almış ve banka üzerinden taksitlendirmiştim yani 50 lira cebimde kalmıştı. Uyarı: Bu bahsettiğim olayı her banka her üründe yapmayabilir.
Hayır paranın türk olarak kalması iyi değil diyorum. Bir anda 10k vereceğine paran orda değerlensin (tabi borsa bu düşebilir de) her ay 850 ödersin.

Hocam konuyu horttlattım ama bir sorum daha var kısa olacak.

Hocam bugün yani 5 martta bir laptop aldım diyelim 12 ay taksitle. ilk taksit olarak yani ilk ödeme nisan ayında mı olur? yoksa ilk ödeme aldığım gün direkt mi gerçekleşir?

Bir sorum daha var her ayın 5.günü maaş günü ona göre denk getirmek istiyorum. Yani taksit kesim tarihini ben ayarlayabiliyor muyum ödemeyi yaptıktan sonra veya önce ve nasıl?

Teşekkürler cahilim bu konuda üzgünüm.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Hocam konuyu horttlattım ama bir sorum daha var kısa olacak.

Hocam bugün yani 5 martta bir laptop aldım diyelim 12 ay taksitle. ilk taksit olarak yani ilk ödeme nisan ayında mı olur? yoksa ilk ödeme aldığım gün direkt mi gerçekleşir?

Bir sorum daha var her ayın 5.günü maaş günü ona göre denk getirmek istiyorum. Yani taksit kesim tarihini ben ayarlayabiliyor muyum ödemeyi yaptıktan sonra veya önce ve nasıl?

Teşekkürler cahilim bu konuda üzgünüm.
Taksit sana borç olarak düşüyor ay bitmeden ödesen yeterli. İlk taksitin aldığın ay düşmesi gerek diye biliyorum.

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
İlk aldığınız gün ilk taksit çekilir.
Taksit gününü seçemezsin.

Evet kalan ayları peşin ödeyebilirsiniz.
Hayır, kalan ayları peşin ödeyemiyoruz hem babama sordum PC taksiti olduğu için hem de biraz araştırdım :)

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Kadir
İlk taksit yani aldığım gün çekiliyor ve taksit gününü seçemiyorum :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk aldığınız gün ilk taksit çekilir.

Taksit gününü seçemezsin.

Hayır, kalan ayları peşin ödeyemiyoruz hem babama sordum PC taksiti olduğu için hem de biraz araştırdım :)
Taksit günü 5inden önce olmaması lazım eğer olursa faizle ödüyoruz diye biliyorum doğru mu yani taksit kesim tarihi 4ü diyelim ben 6sında ödersem faiz işleniyor dimi? yoksa aynı ayda ödemem yeterli mi

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Taksit günü 5inden önce olmaması lazım eğer olursa faizle ödüyoruz diye biliyorum doğru mu yani taksit kesim tarihi 4ü diyelim ben 6sında ödersem faiz işleniyor dimi? yoksa aynı ayda ödemem yeterli mi
Faiz işlenmiyor ama faiz çok uçuk bir rakam değildi bizim kartta, 80₺ civarı günlüktü herhalde.
5'inde ödemeniz gerekiyor fakat banka size 1 hafta son ödeme günü veriyor.
Yani bizim kartın hesap kesim günü 21'i fakat banka bize ayın 2'sine kadar zaman verebiliyor.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Ödeme zamanı geldiğinde hesabında o taksiti ödeyecek paran yoksa her ödemediğin süre kadar günlük faiz ekleniyor.

Top Bottom