Neler Yeni

🚨 Kredi Kullanımına Sınırlama Geliyor!

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Kredi kullanımında sınırlamaya gideceklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Birinci konutu kredilendirmede bir değişikliğe gitmeyeceğiz, ikinci, üçüncü, tatil yerlerindeki yazlıklara ilişkin vatandaşın imkanı varsa alır ama krediyle desteklemeyeceğiz. Hem fiyatlama hem de miktar olarak sınırlayacağız." dedi. KAYNAK

"KREDİ BÜYÜMESİNİ DÜŞÜRECEĞİZ"

"KREDİ KARTI ÜZERİNDEN KREDİ HACMİ YÜZDE 140 ARTTI"

"2. VE 3. KONUT ALIMLARINI KREDİYLE DESTEKLEMEYECEĞİZ"

nAgD73iPVUG0e8DkeAW6AQ.jpg

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,157
İsim
Diyarhan
1 sene önce kredi çok mantıklıydı şimdi sadece günü kurtarmak için.

_berdan_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
_berdan_

Kredi kullanımında sınırlamaya gideceklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Birinci konutu kredilendirmede bir değişikliğe gitmeyeceğiz, ikinci, üçüncü, tatil yerlerindeki yazlıklara ilişkin vatandaşın imkanı varsa alır ama krediyle desteklemeyeceğiz. Hem fiyatlama hem de miktar olarak sınırlayacağız." dedi. KAYNAK

bir şeyler deniyor. inşallah iyi sonuçlar alırız artık

SadeceSeyf

80+ Gold
mantıklı bankalar 100k 200k limit açmaya başladı. Sıkıntılı bir durum

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İlk konut alımlarında krediyi destekleseniz ne olacak? Aylık geri ödeme üç asgari ücrete denk durumda. Halkın ne halde olduğundan haberleri yok diyeceğim de, salt çoğunluk kendinden feragat edip bunları seçtiği için pek sorumlu tutamıyorum. Faiz indir, zam yap, olmadı başa dön... Takılın kafanıza göre.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk konut alımlarında krediyi destekleseniz ne olacak? Aylık geri ödeme üç asgari ücrete denk durumda. Halkın ne halde olduğundan haberleri yok diyeceğim de, salt çoğunluk kendinden feragat edip bunları seçtiği için pek sorumlu tutamıyorum. Faiz indir, zam yap, olmadı başa dön... Takılın kafanıza göre.
Kredi verseler ne olacak bir tane kendine, bir tane devlete, bir tanede bankaya alıyorsun.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Eğer arttıracaklarsa, çok fazla arttırmalılar. Zaten kredi faizleri uçuk, buna rağmen insanlar kredi çekebiliyor. Faiz oranlarının en az %6 - %7 seviyelerine gelmesi lazım.

Mert

80+ Silver
6 ay önce kredi kullandım, 2.5 yıl daha borcu var, tam zamanında kullanmışız. Yüksek limitli kredi kartım dün kapandı, acilen onun alternatifini çıkartmam gerek.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kredi verseler ne olacak bir tane kendine, bir tane devlete, bir tanede bankaya alıyorsun.
Yani artık ev, araba ve dükkanlık bir durum yok ortada zaten. Konsol için kredi çekilirse aynını yaparız. Hoş, normalde de yapıyoruz ama krediyle X2 damage yeriz.

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,868
İsim
yusuf ecer

Bunu neden 2020de yapmadılar :D Millet 4.-5. evini aldıktan sonra mı akıllarına geldi :D Emlak sektörü karaborsa olmuşken geç bir karar.

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,281
İsim
Evren avcı
tatil beldesi için sevindim cebine 2 kuruş para giren buradan ev alıyordu. peki bu yazlık tam olarak nedir? muğla da kendi memleketim villa almak istediğimde beni etkiler mi?

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,682
İsim
Selim
1.6m sky limit, 1m civarı da kredi kartı limiti var. Zamanında limit yükseltmek için sürekli kredi çekip tek hesaba aktarıp düzenli ödeme yapıyorduk. Şimdi iyi ki limitleri arttırmışız diyorum.

Top Bottom