Neler Yeni

kripto ethereum hakkında bilgi

TR-SALİHAYCUN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
salih
öncellikle Ramazan bayramınızı kutlarım
benim sorum şu yönden bildiginiz uzere ekran kartı ile madencilik yapıyorsunuz bunu anladım lakin bu harcamış oldugu enerji mi diyorsunuz yada cpu hızını ne için kullanıyorlar yani bir cıkarı varmı kii

anlamadınız sanırım öyle özet geceyim

örnek vereyim ben badenciligi girecem gerekli olan her şeye sahibim iyi güzel ethereum kazıyorum bunda bir sorun yok ama kullandıgı gpu ne için kullanılıyor yani ekran kartı hızını başka şeyler için kullanıyor olabilir mi ?
aklıma bu takıldı
kullanan birisi bunu cevaplarsa cok güzel olur

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Merhaba , sana basitçe anlatmak isterim
Blockchain teknolojisi özünde merkeziyetsizliği içeriyor. Bu merkeziyetsizlik da ancak ve ancak dünyanın dört bir yanından insanın katılımıyla sağlanabilir.

Örneğin ben sana bir araba sattım ve sen bana bir para ödedin. Normalde ne olur? Bir bankaya atarsın parayı, o pars bankaya geçer, banka da bana aktarır. Karşılığında bir onay ücreti alır.

Kripto paralarda ise dünyanın dört bir yanından insanların ekran kartları çalışıyor, çalışıp ne yapıyor peki? Senin bana aktardığın parayı karmaşık matematiksel problemleri çözerek bir zincire ekliyor. Dünyadaki onbinlerce cihazın gpu'su ile onaylanan bu para transferi karşılığında da onaylayan kişilere bir miktar coin veriliyor.

Kısaca böyle anlatabilirim , ayrıntılı dinlemek istersen şu videoyu öneririm.

Top Bottom