- Bankaya para yatırıyorsun. Bankada hesabın olması için bankaya para veriyorsun.
- Banka hesabından, kripto para borsandaki hesabına para atıyorsun. Yatırırken borsa komisyonunu kesiyor.
- Alım alım yapıyorsun borsa komisyon kesiyor.
- Satım yapıyorsun borsa komisyon kesiyor.
- Borsadaki paranı banka hesabına çekmek istiyorsun borsa yine komisyon kesiyor.
- Paranı bankaya çekiyorsun vergisini veriyorsun.
Uyarı: Borsadan borsaya, bankadan bankaya bu değerler değişiklik gösterebilir!
Nedir benim paramın çektiği?
Canın birde farklı bir borsadan coin almak çekti. İşte o zaman hapı yutuyorsun.
@Litecoin
Muhtemelen bu dediklerini bilmeyen çok kişi var. Araştırmıyorlar ki. Sonra vergi geliyor iyi olmuş diyorlar
----------------------------------
Şöyle düşünün. Ben borsada kar ettim. Ama vergi sayesinde bu kar zarara dönüştü. Ne anlamı kaldı bu işin.
Birde şöyle bir şey var. Bu vergi gelse bile bir işe yaramaz çünkü bazı
güvenilir gruplar var. Mesela Papara'dan 100 TL'ye 97 TL'lik cüzdana LiteCoin atıyorlar. Bu yöntemi çoğunlukla 18 yaş altı kişiler kullanıyor borsalara kaydolamadıkları için. Vergi gelirse bu yöntem yaygınlaşacağından eminim.
Hala şunu anlamıyorum. Hadi bize vergi geldi borsa kullanımı azaldı. Hiç mi düşünmüyorsunuz dünyada yüzlerce ülke var. Borsalarda sadece Türkiye kullanıcıları yok hani. Anlayın şunu. Biz borsa kullanmayınca Ethereum fiyatı düşmeyecek. Ekran kartı stoğu kıtlıkta kalmaya devam edecek.
Forumda bunu düşünen çok az kişi var.
Vergi geleceğine sevineceğinizde diğer vergilerin hafifletilmesini isteyin. Neden yapmıyorsunuz çünkü vergiyi getirtmek çok daha kolay diye değil mi?